reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja jak sie uda jeszcze raz to nikomu nie powiem do 6 miesiaca. Ostatnio kuzynka mojego meza walnęła tekstem ze moze juz jestem za stara skoro nie potrafiłam utrzymać ciazy :crazy: normalnie załamałam ręce...

Ja pierd.....widzę,że obie mamy walniętą rodzinę!
Ja przy drugiej ciąży oj szybko nikomu nie powiem!

@Murawa oj chyba bardzo głupia..

@Kurcia jak sytuacja?

Dziewczyny mam pytanie
Zrobiłam badanie progesteronu
Dziś jest mój 20 dc ale owu była w 18 dc tak się jakoś poprzesuwało
Czy to mozliwe ze progesteron się jeszcze rozbuja?
Czy to przekreśla wszystko ? Zobacz załącznik 971024
Z tego co wiem to najwyższy poziem progesteronu jest okolo 7 dni po owulacji dlatego przy regularnych cyklach jak owulacja wypada okolo 14dc zalecaja go badac okolo 21dc...
Wiec mysle ze jeszcze urośnie, a Ty bierzesz duphaston ktory chyba nie wychodzi w krwi...
Jak sie myle to ktos poprawi...

Z tego co wiem to najwyższy poziem progesteronu jest okolo 7 dni po owulacji dlatego przy regularnych cyklach jak owulacja wypada okolo 14dc zalecaja go badac okolo 21dc...
Wiec mysle ze jeszcze urośnie, a Ty bierzesz duphaston ktory chyba nie wychodzi w krwi...
Jak sie myle to ktos poprawi...

Tak tak
Tylko duphaston
Czyli powinnam zbadać go za kilka dni ?
Myśle żeby za dwa dni powtórzyć

Dziewczyny mam pytanie
Zrobiłam badanie progesteronu
Dziś jest mój 20 dc ale owu była w 18 dc tak się jakoś poprzesuwało
Czy to mozliwe ze progesteron się jeszcze rozbuja?
Czy to przekreśla wszystko ? Zobacz załącznik 971024
No ten progesteron niski moze masz niewydolne ciałko żółte albo pęcherzyk nie pękł, potwierdziłas pęknięcie na usg? Napewno powinnaś brac progesteron zadzwon do swojego dr niech ci cos przepisze moze zastrzyki one szybko działają bo jeszcze jest czas. Jak masz luteinę w domu to sobie szybko wez mozna to jeszcze uratować wazne zeby progesteron był ok za 3 dni

No ten progesteron niski moze masz niewydolne ciałko żółte albo pęcherzyk nie pękł, potwierdziłas pęknięcie na usg? Napewno powinnaś brac progesteron zadzwon do swojego dr niech ci cos przepisze moze zastrzyki one szybko działają bo jeszcze jest czas. Jak masz luteinę w domu to sobie szybko wez mozna to jeszcze uratować wazne zeby progesteron był ok za 3 dni

Mam potwierdzona owulacje wlasnie
Endo tez ładne bo 11 mm
Biore duphaston 3x2
I się zastanawiam czy nie wziąć JeszcE luteiny
W domu mam Prolutex jeszcZe
Napisałam do doktora i czekam aż da znać

Dziewczyny pomocy, podchodzimy do stymulacji,leki mam brać od 2 dc, dzisiaj koło południa dostałam okres, czyli dzisiejszego dnia nie liczyć tak? Dopiero zastrzyki brać od niedzieli tak? Z góry dziękuję za pomoc :)

reklama
:mad:
Ja jak sie uda jeszcze raz to nikomu nie powiem do 6 miesiaca. Ostatnio kuzynka mojego meza walnęła tekstem ze moze juz jestem za stara skoro nie potrafiłam utrzymać ciazy :crazy: normalnie załamałam ręce...
Było jej powiedzieć ze jest za głupia aby to zrozumieć wszystko... kolejny pustak . Oj dziewczyny wierzę że każdej z Was się uda... ja od razu powiedziałam o ciąży bo musialam leżeć ale i tak był brak zrozmienua... bo przecież to nie choroba. Kiedyś po poronieniu każdy mi się dziwił czemu rozpaczam... przecież to był początek ciąży i nie miałam prawa pokochać dziecka jeszcze...kochana jeszcze się dużo nasłuchasz...a takich ludzi omijaj z daleka bo powiedz coś co zamknie gęby na zawsze. Po stymulacji przytyłam 6 kg. Obwód brzucha miałam jak na koniec ciąży (110) i każdy się śmiał że się spasłam... a nikt nie wpadł na pomysł ze na darmo do lekarza nie jeżdżę co dwa dni. Z mojego otoczenia nikt nie wie o in vitro , jedynie może się domyślać. A dlaczego ? Bo są za głupi na to aby wiedzieć .

Do góry