reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak się tylko mówi... Ja na poród czekałam 41 tygodni i co? Dziecko mi wyjść na swiat nie chciało, musieli na chama... czyt. Oksytocyna [emoji23]
A dzień za dniem leciał mi okrutnie wolno, także jedna jest w szoku jak czas szybko leci, a druga ma zupełnie odwrotnie. [emoji3526]

Ja urodziłam w 42 tc - 3 dni oksytocyna - przy 3 dawce i przy rozwarciu 10 cm usypialam juz tak wykończona - strasznie mi się dluzylo - strasznie

reklama
Ja urodziłam w 42 tc - 3 dni oksytocyna - przy 3 dawce i przy rozwarciu 10 cm usypialam juz tak wykończona - strasznie mi się dluzylo - strasznie
To kochana, choć ja nie wiem czy się udało, ale życzę nam porodu w terminie, a nawet dzień wcześniej i żeby tylko kichnąć i dzidzia niech będzie na świecie, a co!? My już się zmeczylysmy... choć ja urodziłam przez cc bo... łożysko nie wytrzymało [emoji853]

Dziewczyny jeśli któraś chce to mam wizytę u docenta Pasnika do oddania na 26.03. Mi udało się wcześniej wcisnąć.
W zaleceniach od niego dostalam głównie accofil na kir AA. No i to może być u mnie przyczyna nieudanych transferow.
@sksk pytalam wujka czy encorton moze mieć wplyw na endo i powiedzial ze tak wiec próbowalabym bez jak nie ma wskazań.
Ja wczoraj na szybko bylam jeszcze w klinice zobaczyc czy da rade podejść do crio na naturalnym jeszcze w tym cyklu i 12dc endo 5.6 więc bardzo slabo. Jeszcze w piatek mam wizytę ale nie licze ze podrosnie wystarczajaco.
@Śliwka12345 udało sie w końcu w tym cyklu podejść do transferu? Mam nadzieje że tak i ze wizyta u Paśnika nie będzie Ci już potrzebna, ale jakby co to chętnie bym Ci oddala bo dzieki Tobie ja już jestem po[emoji6]
@Akatombo powodzenia kochana!!! Niech to w końcu bedzie ten udany transfer[emoji6]
Mój ginekolog też twierdzi, że w tamtym cyklu zła struktura to wina encotronu, w tym wzięłam dwie tabletki i też zaczął psuć. Dziękuję, że pamiętałaś o mnie :)
Teraz na naturalnym zawalczę o grubość i progesteron (jak @Śliwka12345 mi przypomniała, że i tutaj może być następnym razem też problem)
Dziewczyny a co z seksem w podejściu do crio na naturalnym cyklu???

Mój ginekolog też twierdzi, że w tamtym cyklu zła struktura to wina encotronu, w tym wzięłam dwie tabletki i też zaczął psuć. Dziękuję, że pamiętałaś o mnie :)
Teraz na naturalnym zawalczę o grubość i progesteron (jak @Śliwka12345 mi przypomniała, że i tutaj może być następnym razem też problem)
Dziewczyny a co z seksem w podejściu do crio na naturalnym cyklu???
Ja do kolejnego crio bez encortonu będę podchodzila bo wujek powiedzial ze nie ma potrzeby a przy wczesniejszym bralam profilaktycznie. Chcialybysmy sie obstawic czym tylko sie da zeby podnieść szanse ale nie zawsze to nam służy.
Z tym progesteronem to nie wiem jak to jest przed transferem bo u nas się go w ogóle nie bada.
Jeśli chodzi o endo to u siebie widzę ze czy na naturalnym czy na sztucznym ono jest u mnie po prostu słabe. I to chyba od ostatniej stymulacji coś się popsuło bardziej...
A jak u Ciebie okres po naturalnych i sztucznych cyklach? Bo po tym tez chyba można trochę stwierdzić. U mnie właśnie raczej skąpo, co by świadczyło o nie za grubym endo.

Czesc ciotki, my juz po fotoshooting , mamy 40 i 38 cm, wagowo 1550 i 1600 w 28plus 6 tc. Wszystko ok, szykujemy sie na sn, na cc nie ma na razie zadnych wskazan.
IMG_4444.JPG

reklama
Kurcze... przykro mi[emoji20] Już tyle czekasz i ciągle coś... Z jednej strony dobrze ze sprawdzają wszystko a z drugiej dla mnie dziwne bo ja przy crio ani razu nie mialam sprawdzanego progesteronu i żadnych innych hormonów?!
Dziewczyny a jak to u Was jest z tym progesteronem przed criotransferem, badaja? Niedopuszczaja jak za niski?
Ja na naturalnym sprawdzałam progesteron by potwierdzić owulację.

Do góry