reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Która z Was brała Encorton w dniu transferu i potem i się udało?
Właśnie ...propo encorton... W poprzedniej procedurze brałam od dnia transferu...wiem, że przy chorobach autoimmunologicznych jest wskazany . Wcześniej miałam Gravesa Beshedova, teraz Hashimoto...no i pytanie, czy encorton dają w standardzie czy powinnam się przypomnieć lekarzowi albo endokrynolog? Znacie się na tym?

reklama
Normalnie załamka....
Jak wiecie w styczniu przeszłam leczenie immunosupresyjne i w lutym miałam transfer zakończony ciążą biochemiczną. Ponoć immunosupresja działa tylko 3 miesiące, więc czekam na @ i chcieliśmy podchodzić znowu do crio w marcu. Między czasie napisałam do wujka Jarka i odpisał mi dziś, żeby zrobić przed kolejnym podejściem KIR-y i HLC-A u męża. Nie ma co się łudzić na wyniki trochę poczekamy...Mąż się wkurzył, bo byliśmy u Docenta z 4 razy i do tej pory nie zlecał tych badań.... Z kolei ginekolog prowadzący proponuje ten wlew gscf. Przypomnę, że mamy za sobą 3 procedury, 4 transfery (3 ciąże biochemiczne, 1 poronienie).
I teraz tkwimy w zawieszeniu, co robić?? Odpuścić cykl i zrobić wyniki, co wtedy z tym działaniem leczenia immunosupresyjnego?? A może pójść w pomysł ginekologa? Pomóżcie Kochane, bo mi o tych nieustannych rozkminek już łeb pęka :-(
P.s. Mam nadzieję, że Wasz dzień zacznie się lepiej. Miłego dnia :-)

Ja biorę do dzis, mam odstawić jak okaze sie ze jestem w ciazy i chyba jutro juz odstawiam :o wlasnie sobie zrobilam sikanca i wyszła mi słaba kreska wiec jest nadzieja o_O jutro jadę na bete i wtedy bede miec pewność ale juz teraz siedzę i płacze ze szczęścia ❤️

Ja biorę do dzis, mam odstawić jak okaze sie ze jestem w ciazy i chyba jutro juz odstawiam :o wlasnie sobie zrobilam sikanca i wyszła mi słaba kreska wiec jest nadzieja o_O jutro jadę na bete i wtedy bede miec pewność ale juz teraz siedzę i płacze ze szczęścia [emoji173]️

Wow! Super,leć na betę[emoji846] nie ma co czekać do jutra! Jest sikaniec będzie piękna betka[emoji846]

Normalnie załamka....
Jak wiecie w styczniu przeszłam leczenie immunosupresyjne i w lutym miałam transfer zakończony ciążą biochemiczną. Ponoć immunosupresja działa tylko 3 miesiące, więc czekam na @ i chcieliśmy podchodzić znowu do crio w marcu. Między czasie napisałam do wujka Jarka i odpisał mi dziś, żeby zrobić przed kolejnym podejściem KIR-y i HLC-A u męża. Nie ma co się łudzić na wyniki trochę poczekamy...Mąż się wkurzył, bo byliśmy u Docenta z 4 razy i do tej pory nie zlecał tych badań.... Z kolei ginekolog prowadzący proponuje ten wlew gscf. Przypomnę, że mamy za sobą 3 procedury, 4 transfery (3 ciąże biochemiczne, 1 poronienie).
I teraz tkwimy w zawieszeniu, co robić?? Odpuścić cykl i zrobić wyniki, co wtedy z tym działaniem leczenia immunosupresyjnego?? A może pójść w pomysł ginekologa? Pomóżcie Kochane, bo mi o tych nieustannych rozkminek już łeb pęka :-(
Nie potrafie ci doradzic bo nie bylam tak leczona ale na wynik tych badan czekalam tydzien i zamowilam kuriera do domu z wynikami. W poniedzialek bylo pobierane a we wtorek rano za tydzien mialam wynik w domu. Nie wiem ile czasu wam zostalo do @.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
MARZEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-03-05 Vinszka wizyta przed transferem
2019-03-06 Sili86 transfer!!!!
2019-03-06 Estta punkcja!!!!
2019-03-07 delfin79 podglądanie maluszka ❤️
2019-03-08 Elessi beta!!!!
2019-03-08 Tina35 beta!!!!
2019-03-08 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-03-09 Babeczki beta!!!!
2019-03-11 Biedroneczka83 połówkowe ❤️
2019-03-11 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-03-12 sandra777.12 transfer!!!!
2019-03-13 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-13 Vinszka transfer!!!!
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-16 Agonia777 wizyta przed transferem
2019-03-18 Marzycielka7 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-03-19 Ela86 usg III trymestru ❤️
2019-03-21 delfin79 badanie prenatalne ❤️
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-04-23 dżoasia II prenatalne ❤️ ❤️
2019-05-03 Sol termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Normalnie załamka....
No ale jak macie robic crio tzn ze jakies zarodki juz macie to po co badania meza, wyniki i tak juz nic noe zmienia, niech dr zalozy najgorsze i zrobi wszystko zeby sie udalo

Cześć babeczki,

dzisiaj trzymamy mocne ✊ ✊ ✊ za @Vinszka - żebyś dostała zielone światło i żeby w przyszłym tygodniu był transfer!

@Elessi - po cichu gratuluje, ale już się cieszę, że jutro będą dobre nowiny :D

Miłego dnia wszystkim!

Ja brałam encorton, ale z całym pakietem immunosupresji wcześniej. Ja zaczynałam w 10 dc i brałam do końca 8 tygodnia

Właśnie ...propo encorton... W poprzedniej procedurze brałam od dnia transferu...wiem, że przy chorobach autoimmunologicznych jest wskazany . Wcześniej miałam Gravesa Beshedova, teraz Hashimoto...no i pytanie, czy encorton dają w standardzie czy powinnam się przypomnieć lekarzowi albo endokrynolog? Znacie się na tym?

U mnie w klinice dają po 2 nieudanych transferach standardowo, wcześniej trzeba omówić z lekarzem ale skoro dostałaś wcześniej to teraz też powinni ci dać...

Normalnie załamka....

Lotta, ja wierzę docentowi i może chodzi o to, żeby przy immunosupresji dodać coś jeszcze np. accofil lub intralipid. Jesli dałoby się te badania zrobić jak pisze @Kamaaa w tydzień to powinno być ok. U ciebie coś się zadziało, zarodek otarł się o endometrium, więc teraz trzeba mu pomóc się zaimplantować. Tego gscf nie kojarzę zupełnie, nie wiem czy to ma też działać z immunosupresją czy samo...
To jest moje zdanie, ale w tym temacie są tutaj mądrzejsze głowy jak @annemarie i @dżoasia, ja przeszłam tylko immunosupresję, nie miałam badanych kirów i cały ten temat to dla mnie trochę czarna magia...

reklama
Beta dzisiaj popołudniu 8dpt,wyniki do 7 dni.

Lekki ból krzyża od czasu do czasu i klucie jajnikow mi towarzyszy, piersi juz praktycznie nie bolą.
Boże spraw,zeby to byly moje oznaki ciąży!❤️
Spotkała się ktoras z opinią ze niska temperatura-36.3 wyklucza ciążę?
Ja mierzylam i po udanym razie jeszcze przed testem była nieco wyższa 36.9 lub 37.1

Do góry