reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki, babka dzwoniła i powiedziała, że mogę nawet wziąć do 8 dawek od 500 do 1000mg w ciągu doby ale trochę wydawało mi się że to super dużo!

Z drugiej strony nie potrzebnie się męczyłam cały dzień...

Kasia, dzienna dawka paracetamolu to 3000 mg , niech cie fantazja nie ponosi[emoji23][emoji120][emoji23]ja tez chora ale bez goraczki na szczescie

reklama
Kasia, dzienna dawka paracetamolu to 3000 mg , niech cie fantazja nie ponosi[emoji23][emoji120][emoji23]ja tez chora ale bez goraczki na szczescie
Serio mi tak powiedziała. Że co 4 godz można wziąć dawkę do 1000mg..
No nic, nie istotne bo i tak tyle nie będę brać.
Dziekuje dziewczynki x

Dziewczyny totalnie na rozłożyło. Mamy wszyscy temp i drgawki.
Maz i mała na ibuprofenie a ja ile mogę wziąć paracetamol na dobę?
Jestem w 29tyg... Boję się jak cholera, że gorączka zaszkodzi dzidziusiowi i że paracetamol też [emoji85]
Help please!
4 gr max. Na dobe. Tydzien przed porodem zlapalam zapalenie ucha u jechalam na maksymalnej dawce kilka dni...

Kochane odebrałam wyniki prenatalne testu Sanco. Wynik prawidłowy, wady które były badane zostały wykluczone. Kamień z serca. No i dodatkowo dowiedziałam się jaka płeć , będę miała chłopczyka. Polecam wszystkim kobietkom, które nie mogą się zdecydować czy zrobić test Papp-a czy Sanco zrobić ten drugi. Pierwszy często wychodzi falszywie negatywnie czyli wwychodzi duże ryzyko urodzenia chorego dziecka ... mimo to , że wszystko jest w porządku. Test Sanco daje lekko ponad 99% . Teraz aby każde usg wychodziło dobrze to odetchne. Buziaki ❤

IMG_3714.JPG

Mysle ze to wyjasni dyskusje [emoji23][emoji23][emoji23]

Kochane odebrałam wyniki prenatalne testu Sanco. Wynik prawidłowy, wady które były badane zostały wykluczone. Kamień z serca. No i dodatkowo dowiedziałam się jaka płeć , będę miała chłopczyka. Polecam wszystkim kobietkom, które nie mogą się zdecydować czy zrobić test Papp-a czy Sanco zrobić ten drugi. Pierwszy często wychodzi falszywie negatywnie czyli wwychodzi duże ryzyko urodzenia chorego dziecka ... mimo to , że wszystko jest w porządku. Test Sanco daje lekko ponad 99% . Teraz aby każde usg wychodziło dobrze to odetchne. Buziaki [emoji173]

Proszę Cię nie pisz ze pappa często wychodzi fałszywie negatywnie, bo często to mocne sformułowanie. Błędy zdarzają się w każdym teście przesiewowym - pappa nifty panorama sanco (wszystkie maja ponad 95%) tylko amniopunkcja daje 100% pewności.
Zaleczenia PTG jest takie ze najpierw robi się pappa i jeśli rzeczywiście wychodzą ryzyka to się dalej diagnozuje.

reklama
Nie ruszałam immunologi. Jestem w trakcie pierwszej procedury, po pierwszym transferze. Nigdy nie byłam w ciąży (od przeszło 7 lat się staramy) a zdiagnozowaną mam endometriozę otrzewnową i jestem po 2 laparoskopiach.
Ja immunologie zaczęłam badać po 3 nie udanych transferach , miałam biopsje endometrium , 2 histeroskopie, lyzeczkowanie macicy i beta ani raz nie drgnęła , później do 4 transferu miałam konsultacje odnośnie wady macicy bo było takie podejrzenie ( ale zostało wykluczone ) i immunologie , dostałam wtedy encorton w dawce 10-5-0 również beta wyszła ujemna , podeszłam do kolejnej stymulacji teraz jestem świeżo po transferze kolejnej blaski jeszcze z accofilem i czekamy na betę :) bardzo rzadko udaje się za 1 razem , wiem że to żadne pocieszenie ale warto próbować , bo jak widać udaje się !!! :)

Do góry