Ja i przed i w trakcie ciąży miałam test 3 punktowy 75 g glukozy. Interpretacja wyników chyba najczęściej jest podawana w odniesieniu do takiej dawki. Łatwiej porównywać. W moim laboratorium akurat nie potrzebowali zlecenia, ale faktycznie w niektórych chcą. A ja już myślałam, że zaczęłam ogarniać ten temat, a tu dzisiaj jakoś tak się gorzej poczułam i nie wiem kiedy zasnęłam. Obudziłam się z bólem głowy i pomyślałam o tym, co napisałaś wcześniej o hipoglikemii. Ja z tym nigdy nie miałam problemu, ale pobiegłam zrobić pomiar i wyszedł cukier na poziomie 61. Wielkie zdziwienie, bo przeważnie mam za wysoką glikemię. Ale też wcześniej mierzyłam wg zaleceń, tylko na czczo i po jedzeniu. Złe samopoczucie zrzucałam na ciążę. Szybko coś zjadłam i po godz. 196. Ręce mi opadły. Chyba muszę bardziej podążyć temat.
Super Motylku, że się trzymacie. Na pewno jest Ci ciężko, ale tyle już przeszłaś, że teraz już pójdzie z górki. Trzymam kciuki i wysyłam internetowe fluidy, żeby wszystko się dobrze zakończyło.