reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak Kochana, ten śluz z krwią był jednorazowy, silny brzuch cały wieczór się utrzymywał i dziś rano, jakby tak na okres, tylko bardziej intensywny, teraz już jest ok. Mam nadzieję że nic złego się nie stało, ale jutro skończę na betę profilaktycznie bo będę myślała.

Ja bóle jak na okres to miałam do 6-7 tyg, wiec tym się nie martw. Z czasem są one coraz rzadsze i po 7 tygodniu już ich nie miałam. Grunt że nie ma skurczy i to plamienia się skończyło. Zrób też jutro progesteron, bo może był za niski.

reklama
Czemu 50, a nie 75?
Kurcia, bywa, że nie chcą robić bez skierowania, nawet prywatnie, ale wystarczy zwykłe skierowanie od rodzinnego np."zalecenie wykonania", takie zaświadczenie. Krzywa glukozowa 3 punktowa i koniecznie krzywa insulinowa 3 punktowa, ja miałam obciążeniw 75 g glukozy. 50 g to chyba w ciąży?
75 w ciazy , a 50 mozna bez , po co ma sie meczyc i pic tak duzo ;)

Ja bóle jak na okres to miałam do 6-7 tyg, wiec tym się nie martw. Z czasem są one coraz rzadsze i po 7 tygodniu już ich nie miałam. Grunt że nie ma skurczy i to plamienia się skończyło. Zrób też jutro progesteron, bo może był za niski.
A jaka jest norma na progesteron? Jakie jest Dolby próg? Ostatnio miałam 34 przy becie 149.

Dziewczyny żyjemy. Odliczam każdy dzień. Jest ciężko, leżę plackiem, chodzę tylko do toalety. Wszystkie inne czynności robię w łóżku.

Super Motylku, dacie radę dziewczyny!!!
Jeszcze kilka takich tygodni, a potem uśmiech Małej ci wszystko wynagrodzi :)

A jaka jest norma na progesteron? Jakie jest Dolby próg? Ostatnio miałam 34 przy becie 149.

34 to bardzo dobry wynik, ogólnie dwucyfrowy wynik przy naszej suplementacji jest ok, tym bardziej że większość sztucznego progesteronu nie wychodzi w badaniach krwi (np. duphaston)

Czemu 50, a nie 75?
Kurcia, bywa, że nie chcą robić bez skierowania, nawet prywatnie, ale wystarczy zwykłe skierowanie od rodzinnego np."zalecenie wykonania", takie zaświadczenie. Krzywa glukozowa 3 punktowa i koniecznie krzywa insulinowa 3 punktowa, ja miałam obciążeniw 75 g glukozy. 50 g to chyba w ciąży?
Ja i przed i w trakcie ciąży miałam test 3 punktowy 75 g glukozy. Interpretacja wyników chyba najczęściej jest podawana w odniesieniu do takiej dawki. Łatwiej porównywać. W moim laboratorium akurat nie potrzebowali zlecenia, ale faktycznie w niektórych chcą. A ja już myślałam, że zaczęłam ogarniać ten temat, a tu dzisiaj jakoś tak się gorzej poczułam i nie wiem kiedy zasnęłam. Obudziłam się z bólem głowy i pomyślałam o tym, co napisałaś wcześniej o hipoglikemii. Ja z tym nigdy nie miałam problemu, ale pobiegłam zrobić pomiar i wyszedł cukier na poziomie 61. Wielkie zdziwienie, bo przeważnie mam za wysoką glikemię. Ale też wcześniej mierzyłam wg zaleceń, tylko na czczo i po jedzeniu. Złe samopoczucie zrzucałam na ciążę. Szybko coś zjadłam i po godz. 196. Ręce mi opadły. Chyba muszę bardziej podążyć temat.
Dziewczyny żyjemy. Odliczam każdy dzień. Jest ciężko, leżę plackiem, chodzę tylko do toalety. Wszystkie inne czynności robię w łóżku.
Super Motylku, że się trzymacie. Na pewno jest Ci ciężko, ale tyle już przeszłaś, że teraz już pójdzie z górki. Trzymam kciuki i wysyłam internetowe fluidy, żeby wszystko się dobrze zakończyło.

reklama
No to my mielismy 2x juz taki za 130zl niby komputerowy i tam byla tylko jedna strona
Sa dwa typy seminigramu.Zwykly za 70zl i rozszerzony na 120zl i tam jest ok 5stron informacji i wykresów: ilość, kolor, żywotność, upłynnienie,morfologia, wyszczególnione uszkodzone części plemnikow,ruch itp... Warto z jednego kubeczka zrobic seminogram rozszerzony i posiew,bo często slabemu nasieniu winne sa bakterie
20190127_175844.jpg

Do góry