Hej,ja lecze sie w Krk Macierzyństwo. Dzis lekarz stwierdzil postępującą endo + zwapnienia po I stymulacji do ivf,ale nie poleca ruszać tego laporoskopowo,zeby mojej resztki jajek nie uszkodzic,bo amh mam liche. W przyszlym tyg zaczynam II stymulacje.
Jesli Twoje AMH pozwala Ci na dluzsze przemyślenia to spokojnie daj sobie czas,jesli tak jak ja masz go niewiele to polecam burze mozgow za i przeciw przez dwa dni i decyzja.
Powodzenia
Hej na podstawie zwapnien w usg i bolu i u mnie endometrioze podejrzewaja i tez nie zalecali jeszcze laparoskopii tylko starania. Mam badanie CA125 tylko i w normie. 3 iui nieudane. Mowil mi lekarz, ze ewentualnie jajeczka moga byc gorszej jakosci ... no i zobaczymy ile i jakich urosnie / zaplodni sie... ja robie to co radzi lekarz wiec na razie ivf. Jak sie nie uda to wtedy bedziemy myslec co dalej. Nadal czekam na wynik amh bo jeszcze go nie ma na stronie, moze faktycznie bedzie za tydzien.
Dodatkowo dzis byla jeszcze szansa na naturalne zajscie, bo usg mialam wczoraj i lekarz mowil ze jest jajeczko i ze mial pacjentki ktore przed samym ivf zaszly w ciaze naturalnie...
Ale nie nastawiam sie na ten cud [emoji3] Raczej na dzialanie - pelna lodowka lekow juz jest do stymulacji.