reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie ma tutaj zasad i trzeba dobrze trafić że wszystkim od odpowiednio dobranych leków do stymulacji, poprzez odpowiedni zarodek i okienko implantacyjne. Żaden organizm nie jest idealny i każdy ma jakieś 'ubytki' zdrowotne i czasem mnie aż dziw bierze że są wpadki na tym świecie ;)
Ale fajnie że wracasz do gry. Będziemy trzymać kciuki za twoje jajeczka a potem za udany transfer!
Dziękuję kochana...
Pierwszy nieudany transfer mnie duzo łez i bólu kosztowal,myslalam ze szybciej sobie z tym poradze,no ale...tym bardziej podziwiam dziewczyny,ktore mają za sobą po 3stymulacje albo 5 transferów,ja bym to chyba w czasie na 5lat musiała rozciągnąć.

reklama
Hej dziewczyny. Wkrótce zaczynamy ponowne staranie o dzidzie. 1criotransfer w 2017 udany... Dzidzia jest z nami. Teraz będe przygotowywać się do 2 criotransferu.. Wizytę mam za 2tyg. Mam sters taki, że hej... Moje pytanie czy któraś jest w podobnej sytuacji? Jak to wygląda... Ile cała przygotowka trwa do samego crio? I jakie koszty?
Ja tez
Elessi trzymam kciuki
emoji110.png
za jutrzejsze dobre nowiny
emoji847.png
emoji2.png
No ja czekam na ciebie :-) kto wie moze Kiedys sie miniemy w poczekalni z brzuchami :-) pierwsza ciaze mi prowadzil wegrzynowski mega super facet wiec napewno znowu do niego zawitam

Hej dziewczyny. Wkrótce zaczynamy ponowne staranie o dzidzie. 1criotransfer w 2017 udany... Dzidzia jest z nami. Teraz będe przygotowywać się do 2 criotransferu.. Wizytę mam za 2tyg. Mam sters taki, że hej... Moje pytanie czy któraś jest w podobnej sytuacji? Jak to wygląda... Ile cała przygotowka trwa do samego crio? I jakie koszty?
Mialam napisac ze ja tez bede podchodzic do crio za 2 miesiace wiec dawaj znac jak to wygladalo u ciebie

Od wczoraj tu jestem więc mało co jeszcze ogarniam ale bardzo chciałabym nawiązać kontakt z którąś z Was która choruje na endometriozę i podchodziła do in vitro albo ma zamiar tak jak ja. Chętnie wymianiłabym się doświadczeniem. Jestem jeszcze nie do końca zdecydowana więc tym bardziej chcialabym poznać Wasze doświadczenie, obawy... Myślę o Krk Parens.
Hej,ja lecze sie w Krk Macierzyństwo. Dzis lekarz stwierdzil postępującą endo + zwapnienia po I stymulacji do ivf,ale nie poleca ruszać tego laporoskopowo,zeby mojej resztki jajek nie uszkodzic,bo amh mam liche. W przyszlym tyg zaczynam II stymulacje.
Jesli Twoje AMH pozwala Ci na dluzsze przemyślenia to spokojnie daj sobie czas,jesli tak jak ja masz go niewiele to polecam burze mozgow za i przeciw przez dwa dni i decyzja.
Powodzenia:)

To serdecznie Ci gratuluję! Właśnie takich osób szukam żeby mieć nadzieję że i nam się uda. Nie wiem tylko czy można porównywać leczenie w Polsce do tego w Hiszpani.
Nie wiem czy mozna, nie mnie to oceniac, bo w pl nigdy sie nie leczylam. Miej nadzieje, z endomenda mozna wygrac. Ja mialam torbiele czekoladowe 4cm na obu jajnikach. Lekarz nie pozwolil ich ruszac, podal na 3 miesiace decapeptyl, wprowadzil mnie w menopauze, a potem od razu procedura. Uzyskalam 9 owocytow, 6 sie zaplodnilo, to 3 doby dotrwala 1 komorka - ma na imie Lili [emoji4]
Bede bardzo trzymac kciuki [emoji4]
LenaZapata_Nav18-3539.jpeg

Hej,ja lecze sie w Krk Macierzyństwo. Dzis lekarz stwierdzil postępującą endo + zwapnienia po I stymulacji do ivf,ale nie poleca ruszać tego laporoskopowo,zeby mojej resztki jajek nie uszkodzic,bo amh mam liche. W przyszlym tyg zaczynam II stymulacje.
Jesli Twoje AMH pozwala Ci na dluzsze przemyślenia to spokojnie daj sobie czas,jesli tak jak ja masz go niewiele to polecam burze mozgow za i przeciw przez dwa dni i decyzja.
Powodzenia:)
wynik mam słaby więc wiem że czasu już mam coraz mniej. Muszę się wziąć w garść, wiem o tym.

reklama
Nie wiem czy mozna, nie mnie to oceniac, bo w pl nigdy sie nie leczylam. Miej nadzieje, z endomenda mozna wygrac. Ja mialam torbiele czekoladowe 4cm na obu jajnikach. Lekarz nie pozwolil ich ruszac, podal na 3 miesiace decapeptyl, wprowadzil mnie w menopauze, a potem od razu procedura. Uzyskalam 9 owocytow, 6 sie zaplodnilo, to 3 doby dotrwala 1 komorka - ma na imie Lili [emoji4]
Bede bardzo trzymac kciuki [emoji4]
Zobacz załącznik 931620
właśnie jestem na etapie sztucznej menopauzy. Muszę zaufać lekarzowi.

Do góry