reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Katka a sprawdzasz na tel czy z kompa? Bo ja na tel w ogóle nie widzę nic a na komie wyniki są. Nie wiem czy im coś nie działa czy w ogóle nie maja dla wyników wersji mobilnej, hmmm
A który dpt jesteś? Jak sytuacja u Ciebie dokładniej? Małe przyrosty czy co?? Kiedy jakaś wizyta?

Super! Niech pękają te jajca! A na wizycie ostatnio jakiej wielkości były pęcherzyki?
Jednego już nie było a drugi wyglądał jakby niedługo miał pęknąć no ale w sobotę w 15dc progesteron nadal niski 0,116 ng/ml więc raczej owulacji nie było. Dziś już byłam oddać krew. Ciekawe kiedy wyniki bo dziś Sylwester i może być ciężko a robiłam w Diagnostyce.

reklama
Hej Kobietki w ten ostatni dzień Starego roku. @dżoasia suuuppperrr - spokojnego czekania na serducha i cudownych widoków -babo Ci życzę z całego serca. Rok 2019 jest Twój !
Wszystkimi czekajacym na swoje szczęścia po drugiej stronie brzuszka , życzę spokoju i cudownego spotkania.
Tym ,które jak ja czekają jeszcze na swój czas -dziewczynki życzę Nam wytrwałości bo dla Nas też za chwilkę, dwie lub trzy zaświeci słoneczko. Spokojnego , nudnego , ciążowego i rzyganego Nowego 2019 roku. Bądźmy GRUBE ;)

Estradiol zaczyna spadać jeśli nie doszło do zapłodnienia - tak samo jak progesteron. Kiedy oba hormony są na niskim poziomie następuje miesiączka. Nie może zacząć spadać od razu o owulacji bo jet tak samo odpowiedzialny za utrzymanie ciąży jak progesteron
No widzisz Kochana Ty skarbnico wiedzy! Nowa wiedza dla mnie, dziękuję! U mnie estradiol rósł jak monitotorowaliśmy pęcherzyki czy rosną i dojrzewają. Niestety progesteron też urósł i miałam punkcje a transfer odroczony. Podobno pękła torbielka i to było powodem. Później był criotransfer na naturalnym cyklu ale bez badań krwi więc nawet nie wiem jakie mogły być wartości

2 tygodnie po zabiegu, czyli na poczatku stycznia mam sie pokazac w klinice. Lekarz ma dumac czy czegos jeszcze u mnie nie zbadac... ale ogólnie jakies 2-3 cykle musze odczekac.

Kurciu, 2019 bedzie Twoj, myslalam o Tobie kochana i tez mialam pytac jak sie czujesz[emoji173]️. Co sie odwlecze to nie uciecze, mnie tez to czekanie strasznie meczylo jak mi lekarz kazal 2 miesiace czekac po cb na badania, ale zleci i nim sie obejrzysz bedzie kolejny transfer.

Dziewczyny mam pytanko
Teściowa oddała mi clexane 60 , a ja mam w zleceniach 40
Hmm i tak zastanawiam się czy mogłabym zaszkodzić sobie większa dawka ewentualnie nie wszystko wszczykiwac ?

reklama
Czytam wasze posty i tak sie zastanawiam z przerażeniem czy pozamaciczna w in vitro to czesty przypadek? Ja mam pozrastane jajowody prawdopodobnie po przebytym zapaleniu jajnikow wieki temu. Gin zbagatelizowala ten fakt i mam efekty.
Tak to tłumaczył inny gin po laparoskopii.
Ale czy niedroznościach jest ryzyko pozamacicznej?

Do góry