reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przyszły wyniki. Dzisiaj beta 3771, progesteron prawie 40. W poniedziałek beta była coś ok 553, progesteron 38. Ciężko uwierzyć.
Tak sie cieszę że wszystko u Ciebie idzie w dobrym kierunku[emoji4]
A kiedy pierwsze usg?
Pewnie pisałaś ale ja czasem czytam po łebkach jak jestem w pracy.
Twój przypadek dał mi do myslenia z tą IO. Ja juz od wielu lat mam objawy hipoglikemi ale glukoze na czczo zawsze mialam w normie wiec nie przyszlo mi do glowy ze moze byc cos nie tak.
Jesze nie robilam badan ale teraz mysle ze warto by bylo. Tez jestem szczupla i wiem ze na diecie mialabym problem z utrzymaniem wagi. Wiem ze kiedys o tym pisalas. Chcialam sie podpytac jak Ci idzie ta dieta i czy Ci nie ubylo wagi?

No wlasnie maz ma prolaktyne podwyzszona FSH w normie ale dolna granica i testosteron tez dolna granica. Co prawda na poczatku nie mowil nic o lekach ale pozniej jak dopytalam to powiedzial ze mo wsumie to moze dac leki bu to poprwic. Wiec maz dostal bromegron, clostilbegyd, proviron nobi suplement profertil. W polowie lutego mamy sie zglosic z hromatyna i mamy zacząć stymulacje. My chodzimy do Parens Rzeszów bo tu mamy najbliżej i maz nie chce dalej jezdzic... doradz cos prosze

Kochana, jak już luby bierze leki to nie ma co siać zamęntu. U nas wyrównanie hormonów tylko pogorszyło wyniki, z tym że my tak brnęliśmy 3 lata. Najlepiej zareagował na salfazin [emoji4]

Odpocznij w miarę możliwości w te święta. Ciesz się chwilą i alkohol naprawdę nie zaszkodzi. Nie mówię oczywiście o zalaniu się w trupa, ale jak mąż wypije conieco to nie zaszkodzi. Co śmieszne mój jak pościł to miał znacznie gorszy wynik jak wypił sobie piwo, albo drinka. Baa! Nawet już chciał odreagować i dobrze to mu zrobiło.

Ja nie z Rzeszowa więc nie te rejony.
Będzie dobrze! Jak dobrze pójdzie to i może ja w lutym będę podchodzić do crio. [emoji7][emoji8]

Welcome to my world!

Ja właśnie wypiłam glukozę i próbuje utrzymac ja w żołądku. ;)))
Eee tak źle to u mnie nie było. [emoji1787] Młody kopał jak szalony, a ja walczyłam z gibajacą głową. [emoji33][emoji85]
Fakt, że ostatni łyczek był już trudny do przełknięcia. Hehe... Fajnie Biedronko, też już bym mogła znowu to wypić. [emoji2]

Dziewczęta, grzybki tak, byle nie te z lasu, no chyba, że z gąbką pod spodem. Z blaszkowych to boczniak, kurki i pieczarki ze sklepu :)
Wydaje mi się jednak, że wartości odżywczych nie mają za dużo. Trzeba spytać @dżoasia. Aczkolwiek bigosu bez nich i Wigilii bez grzybowej sobie nie wyobrażam :)
@Dgd jest moc :) Twoja historia jest niesamowita! :)

@dżoasia a jabłuszko opylić se można raz na 2 dni na tej diecie?

To wspaniała wiadomość! Od zawsze myślałam, że grzybów nie wolno. Ja już zdążyłam mamie nagadać, że dla mnie to z kapustą i wołowiną, bo grzybów nie lubię. Patrzyła na mnie dziwnie, bo zawsze jadłam grzyby normalnie;) To znowu coś będę musiała nawymyślać. Dopóki się da, to nie chcę się ujawniać.
Kochana święta to dobry czas na ujawnienie się ✊✊✊❤❤❤

I jak udalo sie? Na co zwracac uwage przy in vitro?
A ja się tyle naczytałam o piciu alkoholu przed ciążą że naprawdę uważaliśmy przed in vitro. Tutaj nie chodzi tylko o parametry nasienia czy komórki jajowej ale o rozwój psychiczny dziecka. Aby nie było żem taka świeta, czytałam o piciu alkoholu bo w ciążę zaszłam podczas imprezy sylwestrowej. No napiliśmy się z M. a potem okazało się że jestem w ciąży. Matko jak ja panikowałam, choć brałam kwas foliowy to jednak jakoś mi to przeszkadzało że tak sobie imprezowaliśmy.
A kiedy pierwsze usg?
Twój przypadek dał mi do myslenia z tą IO. Ja juz od wielu lat mam objawy hipoglikemi ale glukoze na czczo zawsze mialam w normie wiec nie przyszlo mi do glowy ze moze byc cos nie tak.
Jesze nie robilam badan ale teraz mysle ze warto by bylo. Tez jestem szczupla i wiem ze na diecie mialabym problem z utrzymaniem wagi. Wiem ze kiedys o tym pisalas. Chcialam sie podpytac jak Ci idzie ta dieta i czy Ci nie ubylo wagi?
Glukozą na czczo u mnie też jest ok. ale cukier po posiłkach masakra. Trzeba krzywą zrobić.

reklama
A kiedy pierwsze usg?
USG w środę. Dietę trzymam, ale narazie chudnę niestety. Narazie mam minus 4 kg od normalnej mojej wagi. A w tej normalnej i tak brakuje ze 3 kg. Takie dziwaczne problemy. Nie jem teraz owoców (sporadycznie troszkę), pomidorów, ziemniaków, kukurydzy, buraków, słodyczy, słodzików, białej mąki. Wszystko gotowane, parowane, ewentualnie pieczone. Może to przesada, ale dzwoni mi cały czas w uszach zdanie diabetologa "za dużo ma Pani teraz do stracenia" i się zeschizowałam. Staram się uzupełniać witaminy innymi warzywami i suplentacją. A glukoza na czczo też mi wychodziła ok. Badania warto zrobić, nawet, gdyby wyszły ok. To przynajmniej wiadomo, że trzeba obrać inny kierunek :) Powodzenia!

Do góry