Marzycielka7
Fanka BB :)
Czy zazywalyscie dhea ?
Czy może mieć on wpływ na opóźnienie miesiączki ?
Czy może mieć on wpływ na opóźnienie miesiączki ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Słońce nic z tego, bo ja potrzebuję dzis na 22, ale dziękuję za propozycję.Ja mam jedna ampułkę ovitrelle 250 chcesz za 80 zł wyślę
No cholerka stary mnie zaciągnął dzisiaj a teraz czekam jak na ścięcie. USG w środę.Piękna ta Twoja beta, progesteron super, mega kciuki za środę i do samego rozwiązania, musi być dobrze
@Dgd kiedy planujesz wizytę? Robiłaś jeszcze betę?
O kochana, a Ty zaraz w ciąży będziesz. To grzyby zabronioneUszka robię tradycyjne i wcale nie fit
Dużo maseła, cebulki, grzybów suszonych i mrożonych borowików (od mamusi ), do tego obgotowana kiszona (domowa) kapusta, wszystko razem podsmażam i mielę. Wkładam do lodówki i robię uszy dopiero jak zastygnie
A na ciasto mam proporcje takie: 1kg mąki, 2 żółtka, 2 całe jaja, 150g masła i 0,4l dobrze ciepłej, wręcz gorącej wody. omnomnomnom
A panna cotta to firmowa tajemnica hihi
A mówią, że do ciasta nie dodaje się jajka hmmm... ja też na kg daje jedno całe i dwa żółtka... czyli jednak mnie okłamywali, że źle robię!Uszka robię tradycyjne i wcale nie fit
Dużo maseła, cebulki, grzybów suszonych i mrożonych borowików (od mamusi ), do tego obgotowana kiszona (domowa) kapusta, wszystko razem podsmażam i mielę. Wkładam do lodówki i robię uszy dopiero jak zastygnie
A na ciasto mam proporcje takie: 1kg mąki, 2 żółtka, 2 całe jaja, 150g masła i 0,4l dobrze ciepłej, wręcz gorącej wody. omnomnomnom
A panna cotta to firmowa tajemnica hihi
Grzyby – składniki odżywczeNo cholerka stary mnie zaciągnął dzisiaj a teraz czekam jak na ścięcie. USG w środę.
O kochana, a Ty zaraz w ciąży będziesz. To grzyby zabronione
Witaj. Kochana koniec złego teraz juz tylko z górki jak na saneczkach . Trzymam za was kciuki. Wigilie i nowy rok spedzicie w powiekszonym gronie w brzuszkuPowitać
Jednak będe miała empatyczne dziecko; jak tylko zaczęłam się martwić, że nie rzygam, to dzisiejszy poranek spędziłam nad kibelkiem... nie martw się mamo
Pozdrawiam znad swojego niskoindeksowego śniadanka (chleb zytni razowy ze swiezym szpinakiem i jajecznicą)
To wspaniała wiadomość! Od zawsze myślałam, że grzybów nie wolno. Ja już zdążyłam mamie nagadać, że dla mnie to z kapustą i wołowiną, bo grzybów nie lubię. Patrzyła na mnie dziwnie, bo zawsze jadłam grzyby normalnie To znowu coś będę musiała nawymyślać. Dopóki się da, to nie chcę się ujawniać.Grzyby – składniki odżywcze
Grzyby w diecie kobiety w ciążywspomagają prawidłowy rozwój dziecka, są bowiem bogatym źródłem witamin z grupy B. Tiamina, niacyna i kwas pantotenowy wzmacniają centralny układ nerwowy rozwijającego się dziecka oraz sprzyjają osiągnięciu przez niego zdrowej wagi ciała.
Grzyby zawierają też witaminę A w postaci karotenu (zwłaszcza kurki). Dieta w ciąży powinna obfitować w cenne składniki mineralne, wśród których istotną rolę odgrywa znajdujące się w grzybach żelazo. Jego odpowiednia ilość w diecie ciężarnej chroni przed anemią i obniża ryzyko porodu przedwczesnego.
Też się bałam grzybków a tu taka niespodzianka więc jemy na święta i się nie boimy ❤❤❤ pozdrawiam
No Kochana idziesz jak burza, super gratulacjePrzyszły wyniki. Dzisiaj beta 3771, progesteron prawie 40. W poniedziałek beta była coś ok 553, progesteron 38. Ciężko uwierzyć.