reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny bardzo ciesze sie ze wielu z was sie udalo i kropeczki rosną. Serdeczne gratulacje :)
Dziewczyny mam pytanie jutro bedzie u mnie 3 dzien miesiączki i chcialam zrobic FSH. Czy muszę byc na czczo? I musi byc badanie z rana zrobione?

reklama
Hej dziewczynki. Czy możecie sprawdzić czy którejś nie został menopur do stymulacji lub inne leki, które już nie są już potrzebne? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)

Kochana dziekuje [emoji846] transfer ok, bez problemu tylko zalecenia by brac prolutex domiesniowo, wiec jeszcze musze do przychodni na zastrzyki biegac, ide jutro do pracy i funkcjonuje normalnie, dzisiaj duzo chodzenia po sklepach pozdrawiam wszystkie dziewczyny
Trzymam kciuki za malutka kruszynke żeby chciała z mamusia zostać na kolejne 9 miesięcy ;-)

Dziewczyny pytanie do tych które chodzą do Pasnika. Tuż po nowym roku wybieramy się na pierwszą wizytę. Czy może powinnam zrobić do niego i zabrać na wizytę jakieś pierwsze podstawowe badania?

Oj Kurciu kochana, tak strasznie mi przykro. Wszystkie nas taka sytuacja może zaskoczyć. Obyś po tych tabletkach miała spokój i obyś mogła myśleć o kolejnym podejściu. Wracam myślami do Ciebie.
Dgd Ty mi tu o Kurci i innych złych historiach nie myśl, od tego jesteśmy my :) Ty się wycisz, zajmin głowę przyjemnymi rzeczami i ciesz się swoim szczęściem :)
Dziewczyny, od wczoraj przyjmuję equoral według zaleceń dra Paśnika.
Pytanie do tych, które to przechodziły, czy można w trakcie leczenia napić się lampki wina? W ulotce nie ma o tym słowa, ale w internecie wyczytałam, zeby nie łączyć z alko
Ja bym nie piła, bo sobie zjedziesz wątrobę niepotrzebnie. To tylko kilka/kilkanaście dni, zrób sobie jakąś dobrą herbatkę ;)
Dziewczyny pytanie do tych które chodzą do Pasnika. Tuż po nowym roku wybieramy się na pierwszą wizytę. Czy może powinnam zrobić do niego i zabrać na wizytę jakieś pierwsze podstawowe badania?
Zabierz do niego wszystko co masz - męża też:D. On notuje wszystko, nawet moje amh notował ;)
Resztę zleci sam. Przypomnij sobie rodzinne przypadki róznych chorób itp - przygotuj się na konkretny wywiad ;) Ja na pierwszej wizycie opowiadałam wszystko jak leciało, prawie całą wizytę ja mówiłam a on notował (czasem nawet nie nadążał), a na drugiej wizycie wszystko co zanotował pięknie wyrecytował :D O niczym nie zapomniał :)

@Kurcia a co to za dropsy? Skończyłaś już krwawić? Jeśli nie to jest szansa, że jeszcze się doczyści, beta jest jeszcze dośc wysoka, więc nie dziwne, że i resztki są.

reklama
Myślę, że serduszko będzie. No może dwa serduszka !!! Termin mam na 14 dni po pozytywnej becie. Miałam 2 blastocysty, jakby dwa kropki zostały byłaby najszczęśliwsza. A Ty kiedy masz USG?

Oj nie wiem, na razie czekam na wyniki bety z dzisiaj, tak sobie mysle ze jak bedzie dobrze i rosla planowo to zrobie sobie na 21 grudnia termin u lekarza (i to wlasnie sa moje urodziny), bo 22 grudnia wyjezdzamy na 11 dni do Wloch. Ale ze ja co 3 dni chodze na morfologie bo za kazdym razie sprawdzam po wzieciu Neupogenu to mysle ze do tej pory bede sobie bete robic, ale zobaczymy. Poki co boje sie myslec bo ja dwa razy juz poleglam na etapie 5/6 tygodnia dlatego podchodze do tego bardzo ostroznie.

Kochana ja tez mialam dwie blastoscyty tylko ze moje byly 1BC a to sa slabiutkie zarodki ale jak widac zaszalaly a wiec aby oby dwa zaskoczyly to byloby juz cud na cudem

Do góry