reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, od wczoraj przyjmuję equoral według zaleceń dra Paśnika.
Pytanie do tych, które to przechodziły, czy można w trakcie leczenia napić się lampki wina? W ulotce nie ma o tym słowa, ale w internecie wyczytałam, zeby nie łączyć z alko

Kochana, ja bralam przez 3 tygodnie i nie pilam w tym czasie, szczerze to ja ogolnie sie od zycia troche odcielam bo balam sie zlapac jakiejs choroby. Wzielam sobie 50% zwlnienia z pracy, a drugie 50% pracowalam z domu, malo wychodzilam z domu, jedynie na spacerek. Ogolnie na poczatku to duzo spalam, ale wyszlo spoko.

Ergotamina? Na obkurczanie macicy. Podobno daja to kobietom po porodach...
Cos tam krwawie ale szalu ni ma...
Zobaczymy w piatek...

@Kurciu Slonce, aby tylko wszystko zeszlo. Jeszcze dosc wysoka ta beta a wiec miejmy nadzieje ze po prostu potrzebuje czasu. Mi udalo sie uniknac zabiegu w obydwoch poronieniach a beta tez byla ponad 10,000 a wiec trzymam mocno kciuki.

Czy podczas histeroskopii robiony jest też scraching endometrium? Czy to nie podnosi poziomu komórek nk?
Bo tego co pisalyscie to scraching podnosi poziom implantacji.
@Kurcia A może Ty wiesz czy to robią w ciechocinku.
Dziewczyny ta histeroskopie lepiej zrobić prywatnie czy na NFZ? Długo się czeka na NFZ?

Przychodzisz na zabieg na czczo. Kladziesz sie na tym stole jak do punkcji. Narkoza. I budzisz sie jak po punkcji.
oni w czasie zabiegu wkladaja kamerke i ogladaja wszystko, a jak znajda jakies polipy to je wycinaja i wysylaja do badania histopatologicznego.
Po zabiegu nic nie czulam. Lekko mnie brzuch cmil. Na drugi dzien w pracy bylam.
A jak coś znajdą to długo się czeka na wynik histopatologii?

Kochana, ja bralam przez 3 tygodnie i nie pilam w tym czasie, szczerze to ja ogolnie sie od zycia troche odcielam bo balam sie zlapac jakiejs choroby. Wzielam sobie 50% zwlnienia z pracy, a drugie 50% pracowalam z domu, malo wychodzilam z domu, jedynie na spacerek. Ogolnie na poczatku to duzo spalam, ale wyszlo spoko.
Dzieki, to w takim odpuszczam ;-) na razie to tylko spać mi się chce, poza tym spoko się czuje, ale też nie wychodzę z domu za dużo ;-)

Dziewczyny, od wczoraj przyjmuję equoral według zaleceń dra Paśnika.
Pytanie do tych, które to przechodziły, czy można w trakcie leczenia napić się lampki wina? W ulotce nie ma o tym słowa, ale w internecie wyczytałam, zeby nie łączyć z alko

Powiem Ci jak mi powiedział doktor - bez opalania się i bez alkoholu. Ja pytałam bo w czerwcu bralam i chciałam jechać na wakacje. Po odstawieniu leków opalanie się i alkohol są ok

reklama
Czy podczas histeroskopii robiony jest też scraching endometrium? Czy to nie podnosi poziomu komórek nk?
Bo tego co pisalyscie to scraching podnosi poziom implantacji.
@Kurcia A może Ty wiesz czy to robią w ciechocinku.
Dziewczyny ta histeroskopie lepiej zrobić prywatnie czy na NFZ? Długo się czeka na NFZ?
Histeroskopia działa jak scratching sama w sobie, tak mi mowil lekarz. Chociaż myślę że tylko wtedy gdy pobierany jest odcinek do badań. Jeśli tylko kamerka to pewnie nie.
Jak ktoś ma podwyższone NK to się nie zaleca przed transferem, z tego co mi się wydaje. A jeśli nie, to może pomóc w implantacji zarodka.
Ja czekałam 2 tyg na wyniki i robiłam ja prywatnie w swojej klinice, także nie wiem ile się czeka na NFZ.
Powodzenia

Do góry