reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam serdecznie W poniedziałek miałam punkcję i z 6 zaplodnionych komórek w 3 dobie mieliśmy 4 zarodki i wszystkie z fragmentacja 40%. Dziś w 5 dobie otrzymałam informację że jeden zarodek walczy i jest klasy 4cc gdzie 4 oznacza słaby zarodek i c że jest mało komórek. Czy taki zarodek ma jakie kolwiek szansę? Dodam, że ma być zamrożony przez moją immunologię...obawiam się, że nie przetrwa rozmrożenia:( co mam myśleć ? Doradźcie proszę. Martwię się, że taki zarodek może mieć jakieś wady :(
Każdy ma szanse , a te słabsze nie są gorsze..

reklama
Bo on juz do efektu koncowego przeszedl:D
Mi to chyba jeden jeden lekarz logicznie wytlumaczyl.
A nie zauwazylas ze im to nie na reke jak za duzo wiesz i za duzo pytasz;)
Obecny lekarz zawsze na końcu wizyty czeka na pytania, nawet raz powiedziałam, że miałam jakieś pytanie, ale zapomniałam, to powiedział abym koniecznie zapisywala, a on chętnie odpowie

Kochane czy moge was pomeczyc tym moim krwiaczmiem pod kosmowka. Tak jak pisalam, lekarz wczoraj powiedzial, ze jest bardzo malutkie odklejenie czy rozwarstwienie kosmowki i pod tym ten krwiaczek. Wkleilam zdjecie bo wiem, ze tu tez diseczyny mialy takie historie. Myslicie, ze on flatucznie maly bo lekarz w ogole sie nim nie przejmowal i powiedzial, ze powinien sie wchlonac. Ale ktos mi podrzucil pytanie, moze to z acardu? Bo ja na heprynie i acardzie, zapytam lekarza z ciechocinka w poniedzialek, moze z tego acardu tzreba zejsc? Moze wujka Jarka sie poradze? Co myslicie?Zobacz załącznik 896075Zobacz załącznik 896077

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie W poniedziałek miałam punkcję i z 6 zaplodnionych komórek w 3 dobie mieliśmy 4 zarodki i wszystkie z fragmentacja 40%. Dziś w 5 dobie otrzymałam informację że jeden zarodek walczy i jest klasy 4cc gdzie 4 oznacza słaby zarodek i c że jest mało komórek. Czy taki zarodek ma jakie kolwiek szansę? Dodam, że ma być zamrożony przez moją immunologię...obawiam się, że nie przetrwa rozmrożenia:( co mam myśleć ? Doradźcie proszę. Martwię się, że taki zarodek może mieć jakieś wady :(
Hej, po pierwsze fajny uśmiech - przyda nam się tu taki :D
Wg powszechnej nomenklatury 4 nie oznacza słabego zarodka, tylko, że jest on dobrze rozwiniętą blastocystą, która lada moment może zaczynać wychodzenie z otoczki. CC faktycznie oznacza, że zarówno trofoblast jak i embrioblast nie sa najlepszej jakości, ale i z takich zarodków niejedna ciąża tu była, a teraz Pimpki biegają po świecie albo matkom spać nie dają ;) Także główka do góry, póki walczy jest nadzieja. Gdzie się leczycie i jaki u Was problem poza Twoją immuno? Coś z nasienie jest na rzeczy, skoro tak duża fragmentacja? Jakie będziesz mieć leczenie immuno?

Kto ci takich rzeczy naopowiadal? Jesli chodzi o badania na czczo to nie mozesz pic wody bo rozcienczysz krew i wyniki wyjda niemiarodajne. Na bete nie trzeba byc ma czczo ale jak rozcienczysz krew to tez moze wyksc niszy poziom i bedzie stres, ze za niski przyrost. Najlepiej nawodnic siesię dobrze na wieczor i rano nic nie pic, ewentualnie jesli ktos ma duza potrzebe to 1-2 lyki przegotowanej wody (plyn najbardziej obojetny dla organizmu).

Ja skladam wszystko poki co do "specjalnego" pojemnika ;) nie wiem czy po to zeby kiedys sie przestraszyc co w siebie wpakowalam czy z lenistwa, bo nie chce mi sie latac do apteki oddawac. A jak juz mam wizyte i potem ide do apteki to nigdy nie pamietam zeby zabrac ;)

Anetka jak u Ciebie? Lecimy z iglami, c'nie? :) co masz i jakie dawki?

Megi to chyba dobrze? Zabieraj bobo do domu w poniedzialek! :D
Wiadomo, jak robisz np glukoze czy inne tego typu badania, to pewnie, że bez wody, ale jak robimy hormony, to nic nie przeszkadza. Ja robię czasami wieczorem i cały dzień normalnie funkcjonuje. Ja ogólnie mam problem z pobieraniem krwi. Lewa ręką bardzo często odmawia posłuszeństwa. A prawa jest już tak pokuta, że niedługo i ona odmówi posłuszeństwa. Jakiś czas temu jak robiłam hormony to pani pobrała mi krew i powiedziała mi że jest strasznie gęsta i abym zawsze piła wodę, aby ją trochę rozcienczyc. Ja w tej stymulacji w związku że lekarz bał się hiperki, którą miałam wcześniej, musiałam być u niego co drugi dzień. No i oczywiście badanie krwi i usg.

Kochane czy moge was pomeczyc tym moim krwiaczmiem pod kosmowka. Tak jak pisalam, lekarz wczoraj powiedzial, ze jest bardzo malutkie odklejenie czy rozwarstwienie kosmowki i pod tym ten krwiaczek. Wkleilam zdjecie bo wiem, ze tu tez diseczyny mialy takie historie. Myslicie, ze on flatucznie maly bo lekarz w ogole sie nim nie przejmowal i powiedzial, ze powinien sie wchlonac. Ale ktos mi podrzucil pytanie, moze to z acardu? Bo ja na heprynie i acardzie, zapytam lekarza z ciechocinka w poniedzialek, moze z tego acardu tzreba zejsc? Moze wujka Jarka sie poradze? Co myslicie?Zobacz załącznik 896075Zobacz załącznik 896077

Cos sie to zdjecie nie chce wkleic
IMG_1101.JPG

Załączniki

• IMG_1101.JPG
    IMG_1101.JPG
    303,9 KB · Wyświetleń: 982
Hej, po pierwsze fajny uśmiech - przyda nam się tu taki :D
Wg powszechnej nomenklatury 4 nie oznacza słabego zarodka, tylko, że jest on dobrze rozwiniętą blastocystą, która lada moment może zaczynać wychodzenie z otoczki. CC faktycznie oznacza, że zarówno trofoblast jak i embrioblast nie sa najlepszej jakości, ale i z takich zarodków niejedna ciąża tu była, a teraz Pimpki biegają po świecie albo matkom spać nie dają ;) Także główka do góry, póki walczy jest nadzieja. Gdzie się leczycie i jaki u Was problem poza Twoją immuno? Coś z nasienie jest na rzeczy, skoro tak duża fragmentacja? Jakie będziesz mieć leczenie immuno?
Leczę się w Parens w Krakowie i to moja druga procedura. Po pierwszej mieliśmy podane dwa zarodki bez mrozaczków i beta ani drgnęla.. Byliśmy później u immunologa i po badaniach okazało się, że mam niskie allo mlr i jeszcze jakieś inne niekorzystne badanie, ale nie pamiętam nazwy. Mam mieć odroczony transfer bo mam brać dwa tygodnie przed metypred i intralipid. Po pierwszej procedurze lekarz stwierdził słabe komórki i brałam ubichinol i DHEA plus inne witaminy. W naszej klininice ocena od 1-4 oznacza, że 1 to najlepszy zarodek a 4 to najgorszy . .u nas jest właśnie 4CC. Reszta się zdegenerowała :( ogólnie zaczęliśmy się leczyć przez słabe nasienie i morfologie 4%, ale HBA i fragmentacje mamy ok

pół szklaneczki jak się ma taki problem z ciśnieniem to nie pół litra ;)

W Ciechocinku się chyba szykują na podbój krk pełną parą - qźwa nawet ceny podnoszą dranie jedne - za intra płaciłam kiedyś 350 a dziś 400:eek: Mamie nie chceiałam zawracać gitary bo poszli na wesele, nawet logistycznie nie miałabym za bardzo jak tego zorganizować i trza bylo zabulić :/
Pół litra to dwie szklaneczki ;-) ;)

reklama
@Mieciu85 idziesz dzisiaj na usg? Czy już po wczorajszym podglądaniu ludzika lego odpoczywasz? :)
@Pandzia89 samych dobrych wieści i pięknych widoków na dwa brzdące. Daj później znać jak się rozwijają i pochwal się czy poznałaś płeć. :D Fotki też mile widziane. ❤️❤️
@Iskra_82 dzisiaj termin porodu, wow. Już coś się zaczyna dziać? Jak Twoje samopoczucie? ❤️
Hej :) przełamuje passę chłopaków i mam pod serduchem dwie piękne Dziewuchy :D mają już po 150g, skacza jak szalone a zdjęcia będą na polowkowym 3d ;) Panienki są laskawe dla Mamy, bo waga dalej stoi w miejscu mimo 17tc, tylko brzucho rośnie i ciągnie z każdej strony mimo smarowania. Teraz czeka mnie poszukiwanie drugiego imienia bo Nikodem musi zaczekać, może kryje się gdzieś wśród Mrozaczków :D

Do góry