Mi babeczka w punkcie poboru krwii Diagnostyki też mówiła, żeby wcześniej wypić szklankę wody. No i w sumie nie/picie wody może działać w dwie strony: rozrzedzić krew i zaniżyć wyniki, lub zagęścić i je zawyżyć. Jak ktoś czuje pragnienie, lub ma problemy przy oddawaniu krwii to myślę, że zdecydowanie powinien pić przed pobraniem.Kto ci takich rzeczy naopowiadal? Jesli chodzi o badania na czczo to nie mozesz pic wody bo rozcienczysz krew i wyniki wyjda niemiarodajne. Na bete nie trzeba byc ma czczo ale jak rozcienczysz krew to tez moze wyksc niszy poziom i bedzie stres, ze za niski przyrost. Najlepiej nawodnic siesię dobrze na wieczor i rano nic nie pic, ewentualnie jesli ktos ma duza potrzebe to 1-2 lyki przegotowanej wody (plyn najbardziej obojetny dla organizmu).
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
pół szklaneczki jak się ma taki problem z ciśnieniem to nie pół litraA mi panie na pobraniach mowia zeby wypic pol szklaneczki przegotowanej wody. Zeby bylo "cisnienie" w zylach... bo tak to mi nie leci nic z zyl...
W Ciechocinku się chyba szykują na podbój krk pełną parą - qźwa nawet ceny podnoszą dranie jedne - za intra płaciłam kiedyś 350 a dziś 400 Mamie nie chceiałam zawracać gitary bo poszli na wesele, nawet logistycznie nie miałabym za bardzo jak tego zorganizować i trza bylo zabulić :/
dżoasia
Mi jedna kiedyś tam tez tak powiedziała, a innym razem druga kręciła nosem, jak powiedziałam że pociągnęłam w domu 2 łyki (a pobierała mi wtedy 9 probówek)Mi babeczka w punkcie poboru krwii Diagnostyki też mówiła, żeby wcześniej wypić szklankę wody. No i w sumie nie/picie wody może działać w dwie strony: rozrzedzić krew i zaniżyć wyniki, lub zagęścić i je zawyżyć. Jak ktoś czuje pragnienie, lub ma problemy przy oddawaniu krwii to myślę, że zdecydowanie powinien pić przed pobraniem.
Iskierko, ale to na kaszel i na flegme? Tantum w sprayu dawali mi na gardlo kiedys, plukanie sola tez.
No ale flegma to stan zapalny, a tantum verde leczy stan zapalny. Ja psikałam od razu jak pojawiał się ból. Flegmy nie miałam, ale kaszel super łagodził
Najlepiej zapytaj w aptece lub idź do lekarza rodzinnego.
Justin87
Ok. Tak sobie myślę, że w dniu wizyty będę już drugi dzień bez acardu.Mialam pobrana na 1 wizycie u lekarza prowadzacego w 6tc mimo brania utrogestanu
I bralam wtedy acard i heparyne plamien ani krwawien nie bylo
Drugie pytanie, jak często badacie mocz, morfologię, tsh, itd.? Jak na razie robiłam raz i doktorek jeden ani drugi nie kazał powtarzać ale zrobię sama dla siebie. Może ja jakaś przewrażliwiona jestem?
Heh, tyle się ostatnio pisało o niskich cenach w ciechocinku, że dźwigli. Macie za swojeW Ciechocinku się chyba szykują na podbój krk pełną parą - qźwa nawet ceny podnoszą dranie jedne - za intra płaciłam kiedyś 350 a dziś 400 Mamie nie chceiałam zawracać gitary bo poszli na wesele, nawet logistycznie nie miałabym za bardzo jak tego zorganizować i trza bylo zabulić :/
A tak na poważnie, to wcześniej wcale nie było tanio. Aż strach się bać ile będą liczyć za transfer jak wrócę po mrożaki
Ile ludzi tyle opini. Dogadali by się między sobą i ustali wspólną wersję zamiast robić z nas idiotówMi jedna kiedyś tam tez tak powiedziała, a innym razem druga kręciła nosem, jak powiedziałam że pociągnęłam w domu 2 łyki (a pobierała mi wtedy 9 probówek)
gosia321
A kazali ci juz odstawic acard ?Ok. Tak sobie myślę, że w dniu wizyty będę już drugi dzień bez acardu.
Drugie pytanie, jak często badacie mocz, morfologię, tsh, itd.? Jak na razie robiłam raz i doktorek jeden ani drugi nie kazał powtarzać ale zrobię sama dla siebie. Może ja jakaś przewrażliwiona jestem?
Tsh robiłam raz, ale ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Morfo i mocz raz w miesiącu. To nie są drogie badania. Lepiej kontrolować niż potem pluć sobie w brodę.Ok. Tak sobie myślę, że w dniu wizyty będę już drugi dzień bez acardu.
reklama
sssurykatka
Podziel się: