Nie sama nie sama. Ja sie nie moge zebrac z telefonem do lekarza i sie zapisac..do pazdziernika sie pewnie ogarne wiec wiesz...[emoji6]
reklama
Najlepiej wchłania się sól magnezowa do picia.Jesssso, to ty wynik mialas wystrzalowy. Ja pamietam, ze moj prog w 20-23 dpt wynosil ostatnim razem ledwo ponad 30. A to tez tylko po wlaczeniu prolutexu, bo wczesniej bylo zalamanie na ledwo cos ok 10.
Tylko Pregna Plus. Tam niestety jest zelazo, ale kurcze cos musze brac. Dieta bogatoresztkowa to wysokoblonnikowa? Jezeli tak, to niestety koliduje ona z moja watroba. Czyli standardowo zawsze jakas du.pa No, ale ogarne przynajmniej picie, drobne kasze moge, warzywa i owoce moge niestety jedynie przetrwarzane lub gotowane dopoki bede miala swiad skory, itd. Dzis polece po magnez do apteki, tak na wszelki wypadek. Choc on to pewnie tylko na skurcze macicy dziala.
Magnez dziewczyny jako tabletki musujace czy jakies konkretne preparaty?
redferrari
Fanka BB :)
Tylko spokój Cie uratuje kochana! Wszystko jest w porządku, naprawdę takie maleństwo trudno zmierzyć w dodatku źle tu złapał wymiary... z dzidzią jest wszystko ok... sam aparat ma błąd pomiaru od 3 do 6 dni więc nie ma się co tym przejmować! Ciesz się mamuśka i przeproś żelusia, że go od maluszków nazywałaś!Zobacz załącznik 892500
Dziewczyny, mam nadzieje, ze to shiza i sie niepotrzebnie przejmuje ale jak patrze na to moje piatkowe zdjecie z usg to w prawym dolnym rogu jest CRL obliczone na 0.29cm, mam nadzieje, ze to niedokladnosc obliczenia tego lekarza bo jam wczesniej juz pisalalm nie bylam pod wrazeniem tego goscia. Powiedizal, ze wszystko wyglda bardzo dobrze, ale jak putalam o wielkosc zarodka to powiedzial, ze takie malenstwo to tudno wymierzyc...Alewiem ze crl 25dpt powinno byc kolo 0.5cm. Jak sie przyjrze gdzie on te krzyzyki postawil to chyba 1/3 dlugosci pominal jesli ja dobrze na to patrze. Co wy myslicie? Bo juz sie zaczelam zastanawiac czy w piatek na kolejne usg nie isc?
Agonia777
Powiedziała położna że w przyszłym tygodniu będą dzwonić, tylko że ja właśnie przygotowuję się do crio i wtedy to już po mielonym to histero. Bo w poniedziałek mam wizytę kontrolną. Mój lekarz jest na urlopie a z kliniką przez infolinię ciężki kontakt. Będę jeszcze ich męczyć telefonami aż w końcu coś wyjaśnią. Nie chcę odkładać crio bo brałam intralipid. Najwyżej będzie bez histero. Jesuuuu..... daj mi cierpliwości.Jak nie zadzwonia to sama zadzwon. Kochana a na kiedy ci ta histero przekladaja? Dlugo bedziesz musiala czekac?
Justin87
A jaką masz mieć histeroskopię? Ja miałam diagnostyczną histero w szpitalu i bez żadnego umawiania po prostu poszłam ze skierowaniem do szpitala i od ręki mi zrobili. Może spróbuj tak to załatwić?Powiedziała położna że w przyszłym tygodniu będą dzwonić, tylko że ja właśnie przygotowuję się do crio i wtedy to już po mielonym to histero. Bo w poniedziałek mam wizytę kontrolną. Mój lekarz jest na urlopie a z kliniką przez infolinię ciężki kontakt. Będę jeszcze ich męczyć telefonami aż w końcu coś wyjaśnią. Nie chcę odkładać crio bo brałam intralipid. Najwyżej będzie bez histero. Jesuuuu..... daj mi cierpliwości.
adunnnia90
Ojej kochana widzisz!!! Musi byc dobrze [emoji110] [emoji173]Tak. Jesuuu.
Jest pozytyw i to znowu 2-3 tyg. Jadę na bete dziś.
Jest otwarte dopiero od 10 i muszę najpierw dzwonić i się umówić. Oby mi zrobili ta betę.
Będę dawać znać kochane.
Mieciu85
Tylko spokój Cie uratuje kochana! Wszystko jest w porządku, naprawdę takie maleństwo trudno zmierzyć w dodatku źle tu złapał wymiary... z dzidzią jest wszystko ok... sam aparat ma błąd pomiaru od 3 do 6 dni więc nie ma się co tym przejmować! Ciesz się mamuśka i przeproś żelusia, że go od maluszków nazywałaś!
Dziekuje kochana:* juz zelusia przeprosilam
NataliaNNN
Dzięki Słońce, a to faktycznie progesteron jest ok Ufff oj mnie też bolą, brzuch też mam wzdęty, ale to pikuś naważniejsze że beta rośnie Dziś się przejdę do apteki kupię paracetamol, i może na noc wezmę, w dzień jeszcze jakoś wytrzymam. A ile miałaś podanych zarodków? Ja miałam dwa i tak się zastanawiam kiedy będzie wiadomo ile zostało ze mną, ale beta chyba wskazuje na tylko jeden,dobrze liczysz kochana, pięknie przyrosło, progesteron jest ok - ja miałam nawet koło 200 jak lekrz pozwoli na wizycie to zmniejszysz leki trochę i już - sama nie kombinuj na razie - minus taki, że cycki bolą przy takim progesteronie bardziej przynajmniej mnie trzymam kciukasy za to, żeby dalej było tak wspaniale
dużo osób reaguje przeziębieniem na ciążę - 3 x 500 paracetamolu możesz wziąć na spokojnie nic dzidzi się nie stanie - tak mi lekarz powiedział
NataliaNNN
Mieciu pisała że to mogą by typowe objawy ciąży, najlepiej byłby pewnie to przetrwać w łózku - ale ja w tym tygodniu nie będę mogła sobie na to pozwolić Motylku która u Ciebie doba po transferze?Gratulacje piękny przyrost bety.
Co do objawów przeziębieniowych mam dokładnie to samo. Wczoraj wieczorem tez mierzyłam sobie tem. byłam pewna że mam gorączkę ale było ok. Z leków nie bierz nic na własną rękę chyba że tem. przekroczy 38.
Jeszcze tak się zastanawiam czy te objawy niby przeziębieniowe nie są efektem progesteronu. Ja po przejściu na prolutex zdecydowanie gorzej się czuję, piersi bolą, brzuch odczuwam, rozbicie takie właśnie niby przeziębieniowe i bezsenność.
reklama
ilmenau
Dziewczyny podajcie pliz linka lub rozpiske do etapow implantacji zarodkow. Wiem, ze przy 4 transferze powinnam juz znac na pamiec, ale fakt faktem umknelo mi.
Proszę
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Podziel się: