reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczęta,
@Sol , @Ozis trzymam kciuki za super wysoką betę. [emoji110][emoji110][emoji110]
@Never give up pomyślnej wizyty u Paśnika. [emoji1] Napisz później, co Ci wujek powiedział. [emoji4]
@adansonia , @sunrisea, samych dobrych wieści na badaniach. Dajcie znać później, co słychać u maluchów, fotki również mile widziane. [emoji1] [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Chyba rozkręca się u mnie przeziębienie, katar się zaczyna i gardło mnie boli i ogólnie jestem rozbita. Szlag by to trafił. :/ W sobotę brałam ostatnią dawkę medrolu i to pewnie efekt odstawienia sterydu. Co można brać w ciąży, wiecie może?

Miłego dnia i samych pozytywnych wiadomości. :*

Justin moze na poczatek zarzuc sobie jakies naturalne rzeczy, mleko z miodem i czosnkie albo wycisnij sok z 2/3 cytryn i to wypij, ja zawsze robie sobie kanapki z czosnkiem, lepiej sie do nikogo nie zblizaj wtedy ;). Aaa i jeszcze jedna mixtura krora mi ktos ostatnio polecil a zadzialala super, gotujesz 2 cebule pokrojone w plastry az zmiekna, mozna do tego czosnek dorzucic, mozesz dosolic i dopieprzyc do smaku zeby bylo bardziej jadalne i taki bulion jal najcieplejszy mozesz zjedz i pod koldre, mnie zawsze na drugi dzien pomaga i zawsze jak nowo narodzona.

reklama
@Sol ❤️❤️❤️ oby dzisiejsza beta rozwiała już wszelkie możliwości :) trzymam kciuki ✊✊✊✊ żebyś w końcu uwierzyła że będziesz gruba :p

@sunrisea @adansonia dziewczyny życzę pięknych widoczkow :) i samych cudownych wieści ❤️❤️❤️
@Agonia777 weź ich tam Pogoń , co oni sobie kurde wyobrażają !!!! :realmad:

@NataliaNNN kochana teraz to już tylko na usg proszę się umówić :) ;)
@Never give up @kochanka328 ✊✊✊✊kciuki zaciśnięte i nie puszczam !!! Oby doktorek mial cudowny pomysł też na was :):p

@Ozis bety do nieba :) ✊✊✊❤️
Wszystkim paniom cudownego dnia ;)

ja miałam a potem 9dpt progesteron 200 - wszystko jego wina niestety, jak lekarz zdjął trochę od razu ulga była :D
Jesssso, to ty wynik mialas wystrzalowy. Ja pamietam, ze moj prog w 20-23 dpt wynosil ostatnim razem ledwo ponad 30. A to tez tylko po wlaczeniu prolutexu, bo wczesniej bylo zalamanie na ledwo cos ok 10.

Nospa nie pomoże. Jakaś dieta bogatoresztkowa będzie odpowiednia. Szklanka przegotowanej wody z cytryną i miodem. Poszukaj w necie. Nie wiem jakie witaminy bierzesz ale preparaty z żelazem też bywają ciężkie.

Tylko Pregna Plus. Tam niestety jest zelazo, ale kurcze cos musze brac. Dieta bogatoresztkowa to wysokoblonnikowa? Jezeli tak, to niestety koliduje ona z moja watroba. Czyli standardowo zawsze jakas du.pa :D No, ale ogarne przynajmniej picie, drobne kasze moge, warzywa i owoce moge niestety jedynie przetrwarzane lub gotowane dopoki bede miala swiad skory, itd. Dzis polece po magnez do apteki, tak na wszelki wypadek. Choc on to pewnie tylko na skurcze macicy dziala.

Magnez dziewczyny jako tabletki musujace czy jakies konkretne preparaty?

Cześć Dziewczęta,
@Sol , @Ozis trzymam kciuki za super wysoką betę. ✊✊✊
@Never give up pomyślnej wizyty u Paśnika. :D Napisz później, co Ci wujek powiedział. :)
@adansonia , @sunrisea, samych dobrych wieści na badaniach. Dajcie znać później, co słychać u maluchów, fotki również mile widziane. :D ❤️❤️❤️

Chyba rozkręca się u mnie przeziębienie, katar się zaczyna i gardło mnie boli i ogólnie jestem rozbita. Szlag by to trafił. :/ W sobotę brałam ostatnią dawkę medrolu i to pewnie efekt odstawienia sterydu. Co można brać w ciąży, wiecie może?

Miłego dnia i samych pozytywnych wiadomości. :*
Zakładamy podłoże wirusowe więc domowe sposoby i tyle. Nawet tabletki do ssania wybieraj naturalne.

Justin moze na poczatek zarzuc sobie jakies naturalne rzeczy, mleko z miodem i czosnkie albo wycisnij sok z 2/3 cytryn i to wypij, ja zawsze robie sobie kanapki z czosnkiem, lepiej sie do nikogo nie zblizaj wtedy ;). Aaa i jeszcze jedna mixtura krora mi ktos ostatnio polecil a zadzialala super, gotujesz 2 cebule pokrojone w plastry az zmiekna, mozna do tego czosnek dorzucic, mozesz dosolic i dopieprzyc do smaku zeby bylo bardziej jadalne i taki bulion jal najcieplejszy mozesz zjedz i pod koldre, mnie zawsze na drugi dzien pomaga i zawsze jak nowo narodzona.
Dzięki. :*

Jesssso, to ty wynik mialas wystrzalowy. Ja pamietam, ze moj prog w 20-23 dpt wynosil ostatnim razem ledwo ponad 30. A to tez tylko po wlaczeniu prolutexu, bo wczesniej bylo zalamanie na ledwo cos ok 10.

Tylko Pregna Plus. Tam niestety jest zelazo, ale kurcze cos musze brac. Dieta bogatoresztkowa to wysokoblonnikowa? Jezeli tak, to niestety koliduje ona z moja watroba. Czyli standardowo zawsze jakas du.pa :D No, ale ogarne przynajmniej picie, drobne kasze moge, warzywa i owoce moge niestety jedynie przetrwarzane lub gotowane dopoki bede miala swiad skory, itd. Dzis polece po magnez do apteki, tak na wszelki wypadek. Choc on to pewnie tylko na skurcze macicy dziala.

Magnez dziewczyny jako tabletki musujace czy jakies konkretne preparaty?
no ja wchłaniam progesteron wystrzałowo :)
może femibion natan 1 tam nie ma żelaza - zobacz sobie Link do: FEMIBION Natal 1 Ciąża do 12 tygodnia

IMG_0714.JPG

Dziewczyny, mam nadzieje, ze to shiza i sie niepotrzebnie przejmuje ale jak patrze na to moje piatkowe zdjecie z usg to w prawym dolnym rogu jest CRL obliczone na 0.29cm, mam nadzieje, ze to niedokladnosc obliczenia tego lekarza bo jam wczesniej juz pisalalm nie bylam pod wrazeniem tego goscia. Powiedizal, ze wszystko wyglda bardzo dobrze, ale jak putalam o wielkosc zarodka to powiedzial, ze takie malenstwo to tudno wymierzyc...Alewiem ze crl 25dpt powinno byc kolo 0.5cm. Jak sie przyjrze gdzie on te krzyzyki postawil to chyba 1/3 dlugosci pominal jesli ja dobrze na to patrze. Co wy myslicie? Bo juz sie zaczelam zastanawiac czy w piatek na kolejne usg nie isc?

Załączniki

• IMG_0714.JPG
    IMG_0714.JPG
    284 KB · Wyświetleń: 467
reklama
Do góry