reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć:*:* powtarzałam sobie dziś badania, piątkowe 7dpt, beta 60,87, estr. 2686, prog 21, i dzisiejsze z rana 9dpt, beta 162, estr.2678, prog.75,50. Jak myślicie? Kurcze ten progesteron strasznie podskoczył nie wiem czy tak powinno być. Najgorzej że dopadło
mnie przeziębienie. Wróciłam z pracy zdreszczami, bólem głowy, pościel można wyciskać, taka rozpalona jestem :( a tu leków nie zabardzo na przeziębienie brać no i boje się czy te chorubsko z temperaturą moze wpłynac na rozwój zarodka:( jak myślicie?:(

A jak liczycie dni po transferze? Czy dzien transferu przyjmujecie za dzien 0 "zero", czy juz wliczacie go jako 1 dpt? Ja na razie licze jako zero, ale moze sie myle.
dobrze liczysz kochana, pięknie przyrosło, progesteron jest ok - ja miałam nawet koło 200 jak lekrz pozwoli na wizycie to zmniejszysz leki trochę i już - sama nie kombinuj na razie - minus taki, że cycki bolą przy takim progesteronie bardziej przynajmniej mnie :) trzymam kciukasy za to, żeby dalej było tak wspaniale :)
dużo osób reaguje przeziębieniem na ciążę - 3 x 500 paracetamolu możesz wziąć na spokojnie nic dzidzi się nie stanie - tak mi lekarz powiedział

Cos mi te leki hormonalne ostatnio nie sprzyjaja. Znow mam z rana takie problemy jakby z zaparciem a jednak towarzysza temu lekkie skurcze zanim wkoncu mi sie uda wyproznic. Nospa tu nie pomaga cholercia. Boje sie, ze to bedzie mialo zly wplyw na implantacje. Czy ktoras z was tak miala, problemy jelitowe przez leki hormonalne jeszcze przed potwierdzona beta? Jak temu zaradzic? Dieta watrobowa lub jelitowa? Moze doraznie jakies leki?
ja miałam a potem 9dpt progesteron 200 - wszystko jego wina niestety, jak lekarz zdjął trochę od razu ulga była :D

Cos mi te leki hormonalne ostatnio nie sprzyjaja. Znow mam z rana takie problemy jakby z zaparciem a jednak towarzysza temu lekkie skurcze zanim wkoncu mi sie uda wyproznic. Nospa tu nie pomaga cholercia. Boje sie, ze to bedzie mialo zly wplyw na implantacje. Czy ktoras z was tak miala, problemy jelitowe przez leki hormonalne jeszcze przed potwierdzona beta? Jak temu zaradzic? Dieta watrobowa lub jelitowa? Moze doraznie jakies leki?
Nospa nie pomoże. Jakaś dieta bogatoresztkowa będzie odpowiednia. Szklanka przegotowanej wody z cytryną i miodem. Poszukaj w necie. Nie wiem jakie witaminy bierzesz ale preparaty z żelazem też bywają ciężkie.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
SIERPIEŃ to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-08-28 Ozis beta !!
2018-08-28 Sol beta !!
2018-08-28 Never give up wizyta u dr Paśnika
2018-08-28 adansonia badanie prenatalne
2018-08-28 sunrisea badanie prenatalne
2018-08-29 NadziejaJest wizyta przed crio
2018-08-29 Agonia777 histeroskopia
2018-08-30 Agniecha1508 transfer !! ✊✊
2018-08-30 annemarie wizyta przed crio
2018-08-30 gosia321 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-08-31 Olk@24 wizyta przed crio
2018-08-31 Szczescie1986 wizyta przed crio
2018-08-31 Gosia892 badanie połówkowe
2018-09-03 Agonia777 wizyta przed crio
2018-09-03 Monika2311 transfer !! ✊✊
2018-09-04 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka ❤️
2018-09-06 Barburka podglądanie maluszka ❤️
2018-09-06 martuska09 podglądanie maluszka ❤️
2018-09-08 Iskra_82 termin porodu
2018-09-11 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka ❤️
2018-09-11 Pralinqa wizyta przed rozpoczęciem stymulacji
2018-09-12 nadziejaprzedewszystkim termin porodu
2018-09-17 tina35 pierwsza wizyta u Lewego
2018-09-20 Gosia892 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-29 Barburka termin porodu
2018-09-30 shaggy termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-12 tamiza termin porodu
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2019-01-01 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-14 redferrari termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Cześć Dziewczęta,
@Sol , @Ozis trzymam kciuki za super wysoką betę. ✊✊✊
@Never give up pomyślnej wizyty u Paśnika. :D Napisz później, co Ci wujek powiedział. :)
@adansonia , @sunrisea, samych dobrych wieści na badaniach. Dajcie znać później, co słychać u maluchów, fotki również mile widziane. :D ❤️❤️❤️

Chyba rozkręca się u mnie przeziębienie, katar się zaczyna i gardło mnie boli i ogólnie jestem rozbita. Szlag by to trafił. :/ W sobotę brałam ostatnią dawkę medrolu i to pewnie efekt odstawienia sterydu. Co można brać w ciąży, wiecie może?

Miłego dnia i samych pozytywnych wiadomości. :*

Cześć:*:* powtarzałam sobie dziś badania, piątkowe 7dpt, beta 60,87, estr. 2686, prog 21, i dzisiejsze z rana 9dpt, beta 162, estr.2678, prog.75,50. Jak myślicie? Kurcze ten progesteron strasznie podskoczył nie wiem czy tak powinno być. Najgorzej że dopadło
mnie przeziębienie. Wróciłam z pracy zdreszczami, bólem głowy, pościel można wyciskać, taka rozpalona jestem :( a tu leków nie zabardzo na przeziębienie brać no i boje się czy te chorubsko z temperaturą moze wpłynac na rozwój zarodka:( jak myślicie?:(

A jak liczycie dni po transferze? Czy dzien transferu przyjmujecie za dzien 0 "zero", czy juz wliczacie go jako 1 dpt? Ja na razie licze jako zero, ale moze sie myle.
Gratulacje piękny przyrost bety.
Co do objawów przeziębieniowych mam dokładnie to samo. Wczoraj wieczorem tez mierzyłam sobie tem. byłam pewna że mam gorączkę ale było ok. Z leków nie bierz nic na własną rękę chyba że tem. przekroczy 38.
Jeszcze tak się zastanawiam czy te objawy niby przeziębieniowe nie są efektem progesteronu. Ja po przejściu na prolutex zdecydowanie gorzej się czuję, piersi bolą, brzuch odczuwam, rozbicie takie właśnie niby przeziębieniowe i bezsenność.

Ostatnia edycja:
@Agonia777 dlaczego odwołali zabieg??:mad:

@dżoasia świetnie Asia!!!Niech jajca się wyciszą i wystrzelą ile trzeba:D

Wszystkim betującym pięknego dnia i łez szczęścia a walczącym dużo siły!
Dziewczyny to forum przynosi szczęście!

reklama
@Sol kciukasy za piękną betę, aby się okazało, że dzidzia niepotrzebnie wystraszyła mamę i wszystkie forumowe ciotki :)
@sunrisea @adansonia za piękne widoki i same dobre wymiary :) niech się dzieciaczki okażą zdrowe jak rybki - pochwalcie się fociami :)
@Agonia777 niech się oni tu tłumaczą bo jak nie to my sobie z nimi pogadamy - Co oni sobie wyobrażają, że co niby! :p
@NataliaNNN gratuluje pięknych wyników - umawiaj się teraz na USG i bądź cierpliwa!
@Ozis kciukasy za betę :) niech rośnie do nieba
@Never give up @kochanka328 oby dr znalazł dla Was najlepsze rozwiązanie :)
Wszystkim innym miłego dnia, samych dobrych wiaodmości! niech uśmiech zagości u Was :)

Do góry