reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No i właśnie tu jest duży mój problem... bo jak w lekarza wierzę tak w tym labo uważam że jest może jeden mądry i doświadczony embriolog a reszta to studenci bez większego doświadczenia...
O wgląd zawsze możesz poprosić... ja pewnie to zrobię po kolejnym podejściu którego zaczynam się co i raz to bardziej obawiać...
Do mnie też nie raczyli samo zadzwonić... :/
Na twoim miejscu o wgląd poprosiłbym już na pierwszą wizytę rozpoczynajaca program i razem z dr zobaczyła co tam się działo.

reklama
Hej dziewczyny, jestem tu nowa, ale od paru miesięcy was podczytuję. Moja historia jest krótka - staramy się dopiero dwa lata, rok temu podjęliśmy decyzję o in vitro, wskazania - osłabione parametry nasienia, ale nie jakieś tragiczne, no i mój wiek - mam teraz 42 lata. Mimo tego AMH 2,9, owuluję normalnie, ze zdrowiem ok, więc tragedii nie ma. Niestety przeszkodą w podejściu był mój mięśniak macicy, z którym po dwóch, a właściwie trzech histeroskopiach udało się uporać. Zabiegi były trudne, ze względu na moją budowę anatomiczną, mam zwężoną pochwę przy szyjce macicy i samą szyjkę poskręcaną, więc ciężko tam włożyć narzędzia albo wziernik. Żeby nie tracić czasu w międzyczasie przystąpiliśmy do in vitro i zamroziliśmy zarodki - było ich trzy, bardzo dobrej klasy. W kwietniu mieliśmy pierwszy criotransfer jednego zarodka. Musiał być zrobiony w znieczuleniu ogólnym ze względu na tę nieszczęsną szyjkę, niestety zarodek z nami nie został. Teraz szykujemy się do drugiego criotransferu. Wczoraj miałam mieć scratching endometrium, ale moja lekarz prowadząca nie mogła dostać się do macicy. Ma się skontaktować z prof. Dębskim. Czy któraś z was miała podobny przypadek? A może któraś się leczyła u tego profesora? Z góry dzięki za pomoc.
Ol
Dziękuję ☺️ takie słowa dają iskierkę nadziei... Oczywiście powtórzę betę w sobote
Akatombo macie jesxcze mrozaka. Czemu tak wcześnie kazali ci robic betę. Jesteś z novum?

Kombinuj tak by zadziałalo [emoji6] może jakiś taniec w czerwonych szpilkach [emoji14]

Ja tam widzę małe dawki w tych preparatach. Dużo jest jedynie witaminy D [emoji55]

A tymczasem korzystajcie z doborowego towarzystwa [emoji7] na pewno mocno się kochacie [emoji8]
i pięknych widoków życzę [emoji5]
Ok to stanowczo podniose dawki
Dokladnue to prawda facet musi dojrzec do pewnych decyzji a obawa i meska duma dluuugo mu na to nie pozwala :)

Kurcia ja popieraz ze brakuje duzych dawek L-carnityny wit E i duzych dawek koenzymu Q10 ten ostatni jesli nie masz problemow z immunologia ale z tego co moj przytlumiony ciaza mozg podpowiada to tu jest u ciebie wszystko ok
L-karnityna przynajmniej 1500 mg a nawet 2 razy dziennie koenzym q10 4tys @aGonia dobrze mowie o koenzymie ?
Koenzym co najmniej 1000 i tak jak na opakowaniu rano przed posiłkiem:)
To lkarnityne i wit. E podniose tylko z koenzymem sie zastanawiam - komorki NK mialam na poziomie chyba 12 - dr Pasnik mowil ze sa ok, ale cos słyszalam ze koenzym moze je podniesc?
@PaulinkaP gratulacje z takich świetnych wiesci
@Mieciu super sprawa z beta, mój lekarz mowi że prog nie wychodzi przy lekach więc przy Crinone i duphastonie ja bym się nie martwiła
@Cassiah ciesze się razem z Tobą z takich radosnych chwil
@niezapominajka niech kropek zostanie u mamusi, powodzenia
@Akatombo kurcze przykro mi że taki wynik wyszedł, sprawdź jeszcze kochana
@dżoasia wracaj szybko do akcji bo brakuje Cię tutaj na forum...

U mnie jest good. Byłam na wizycie. Endo 12mm równorodne. Transfer na cyklu pół naturalnym bo na owulacji ale z ovitrelle i z pomocą duphastonu. Transfer ostatniej z 6 pięknych blastek w czwartek Jest git. Trzymajcie kciuki kochane :)
Mocne kciuki i przesyl dobrych mysli!

Vorreia...Bimbo! Ania! Myslami z Toba! Czekamy na info jutro!

To co się zadziało to omawialam z nim dokladnie na podstawie wyników.. . stanęło na słabej jakości komórek
Mi w pierwszym telefonie powiedział że w drugiej dobie jest 9 zarodków w tym jeden słaby. Na transferze stwierdził że ten 9 się nie zapłodnił. Potem że w 5 dobie sa jeszcze 4 i jest nadzieja na coś z tego do mrożenia. W dzisiejszej rozmowie powiedział iż już wczoraj się nie rozwijały. Jeszcze zastanawia mnie ta druga młoda dziewczyna, ona nie miała nic. Jeśli się nie uda to muszę się zastanowić co dalej? Oczywiście to są moje subiektywne odczucia.

reklama
Do góry