reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A zamrozili ci 3dobie czy 5dobie? Podali ci 3dniwego zarodka?
Trzymali wszystkie do 5 doby, podana 5 dniowa blastocysta wysokiej klasy najlepsza , tak mi powiedzieli że podają najpierw najlepsze, podali mi zarodek klasy 5.1.2 inne mrozaczki są klasy 4.2.1 ,4.1.2 3.2.1 i wczesna blastocysta jeszcze .My od razu podeszliśmy do in vitro bo lekarz sam odradził nam inseminację ze względu na słabe nasienie męża.Pierwszy transfer pierwsze podejście i od razu udane ;) Uda się napewno i tobie ja nie wierzyłam że się uda a jednak ;) Mój synek za tydzień kończy 5 miesięcy

reklama
@motylek24 A co z Twoimi maluchami? Dzwonili z labo...???
No ja musiałam zadzwonić bo sami nie raczyli. Na następnej wizycie będę chciała wgląd jak dokładnie rozwijały się zarodki bo mam wrażenie że nie powiedzieli mi wszystkiego. Była jeszcze jedna dziewczyna i z 6 nie miała w zasadzie nic, transfer zrobili ale od razu powiedzieli że marne nadzieje. Szkoda, że nie podali mi jeszcze tego jednego z najlepszych muroli czy jak to tam się nazywa.
Jakie masz doświadczenie u nich z zarodkami?

Mieciu to niestety nie idzie jedno z drugim w parze, Beta moze byc wysoka, o niskim prog bedzie swiadczylo np plamienie.Monitoruj jak mozesz[emoji173]️[emoji173]️

Tak tak spraedze w piatek jak pojade powtarzac bete, tylko czy ten progesteron wo ogole wyjdzie wyzszy jesli to bezposrednio do macicy glownie przenika. Przynajmniej nie plamie, alr bede to na pewno obserwowac.

Czyli jednak ojciec dał mi dużo swoich genów...:p Szkoda, że o płodności zapomniał :rofl::rofl::rofl:
Gdy robi się badanie witamin i kwasu foliowego to trzeba suple przed badaniem odstawić na min 2 dni przed, dobrze pamiętam? Czy więcej...???
Dok z buraka... dziś zerwałam z ogródka i właśnie zastanawiałam się co z nim zrobić:p
Czyli jak nic idzie sokowirówka w ruch... :D
Tak z 4 dni przynajmniej nie brac witamin

Czyli jednak ojciec dał mi dużo swoich genów...:p Szkoda, że o płodności zapomniał :rofl::rofl::rofl:
Gdy robi się badanie witamin i kwasu foliowego to trzeba suple przed badaniem odstawić na min 2 dni przed, dobrze pamiętam? Czy więcej...???
Dok z buraka... dziś zerwałam z ogródka i właśnie zastanawiałam się co z nim zrobić:p
Czyli jak nic idzie sokowirówka w ruch... :D
mi lekarz mówił , by odstawić na 7 dni i dopiero robić wyniki - wtedy jest pewność - ale co lekarz to inna teoria

Kochana, ale to chyba jeszcze za szybko na betę... przy blastce dopiero dzisiaj zaczyna byc produkowane hcg, a ty sie badalas rano, wiec za wcześnie na jakis wynik. Poza tym wystarczy, ze implantacja przesunie sie troche. Niepotrzebnie sobie sprawiasz stres, na powtorke idz najszybciej w piątek albo na spokojnie w sobotę. Trzymam kciuki!
Dziękuję ☺️ takie słowa dają iskierkę nadziei... Oczywiście powtórzę betę w sobote

Dziekuje za kciuki:) ja dopiero zaczelam funkcjonowac po punkcji. Pobrali 17 komorek:) myslalam ze bedzie wiecej ale bylo dzis opoznienie i mozliwe ze one po prostu zaczely pekac?
A jak sie czuje... Cholernie zle. Bola mnie obojczyki i zebra a raczej pod zebrami. No ciezko jest. Ale plecy i mostek odpuscily. No i wymiotuje...hiperka jak nic?? Przejdzie prawda?

No ja musiałam zadzwonić bo sami nie raczyli. Na następnej wizycie będę chciała wgląd jak dokładnie rozwijały się zarodki bo mam wrażenie że nie powiedzieli mi wszystkiego. Była jeszcze jedna dziewczyna i z 6 nie miała w zasadzie nic, transfer zrobili ale od razu powiedzieli że marne nadzieje. Szkoda, że nie podali mi jeszcze tego jednego z najlepszych muroli czy jak to tam się nazywa.
Jakie masz doświadczenie u nich z zarodkami?
No i właśnie tu jest duży mój problem... bo jak w lekarza wierzę tak w tym labo uważam że jest może jeden mądry i doświadczony embriolog a reszta to studenci bez większego doświadczenia...
O wgląd zawsze możesz poprosić... ja pewnie to zrobię po kolejnym podejściu którego zaczynam się co i raz to bardziej obawiać...
Do mnie też nie raczyli samo zadzwonić... :/

No i właśnie tu jest duży mój problem... bo jak w lekarza wierzę tak w tym labo uważam że jest może jeden mądry i doświadczony embriolog a reszta to studenci bez większego doświadczenia...
O wgląd zawsze możesz poprosić... ja pewnie to zrobię po kolejnym podejściu którego zaczynam się co i raz to bardziej obawiać...
Do mnie też nie raczyli samo zadzwonić... :/
Dlatego poważnie zastanawiam się co dalej? Embriolog bardzo młody niestety nie wzbudził mojego zaufania. Co innego mówi a co innego jest w rzeczywistości.

reklama
Dziekuje za kciuki:) ja dopiero zaczelam funkcjonowac po punkcji. Pobrali 17 komorek:) myslalam ze bedzie wiecej ale bylo dzis opoznienie i mozliwe ze one po prostu zaczely pekac?
A jak sie czuje... Cholernie zle. Bola mnie obojczyki i zebra a raczej pod zebrami. No ciezko jest. Ale plecy i mostek odpuscily. No i wymiotuje...hiperka jak nic?? Przejdzie prawda?
@NadziejaJest obawiam się że niestety ale tak... to są objawy hiperki jak nic... :/
Pij dużo wody i łykaj białko.. ❤

Do góry