reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kochana tule mocno tak mi przykro.
A badalas immunologie i mutacje na trombofilie plus zespol antyfosfolipidowy. Bo na moje oko jesli nie mialas tych badan to w nich znajdziesz odpowiedz czemu tak sie dzieje nie pierwszy raz
Dzięki. Po pierwszym poronieniu w lutym (beta 4500, był pecherzyk), zrobiłam wszystkie badania, zlecili mi antykoagulanty toczniowe, na zespol fosfolipidowy, na wszystkie trombofilie (leiden mutacja protrombiny, bialka s i c, homocysteina). Wszystko ok. Problemem u nas było słabe nasienie męża.
O jakiej immunologii mówicie dziewczyny jeszcze?

Nadal lezę w szpitalu, bo na usg jest podejrzenie poszerzenia jajowodu lewego, tam gdzie mnie wczoraj bolało.
Dzięki wszystkim za ciepłe słowa.

Zostało mi wyjechać na planowany za 2 tygodnie urlop i wrócic do gry w sierpniu. Choć nie będę się już cieszyć z pozytywnej bety, bo wiem, że to dopiero początek...

reklama
Witam wszystkie Panie :)
Piszę aby pochwalić się swoim szczęściem :) 23,06,2018r urodziłam miłość swojego życia !
Mój synek jest cudowny i kocham go ponad życie. Cały trud, który włożyliśmy w to aby się udało poszedł w zapomnienie :) WARTO WARTO WARTO !!!!
Nigdy nie rezygnujcie. Ja jeszcze niedawno myślałam, że nigdy nie zostanę mamą a teraz codziennie patrzą na mnie ślicznie oczka przepełnione miłością. Nie było jeszcze dnia żebym nie płakała patrząc na moje szczęście.
Pozdrawiam Was wszystkie i jeszcze raz apeluję!! Nie rezygnujcie bo i wam się uda! WARTO!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤ gratulacje!!!!!

Ja pierdziele ale wy mi się mylicie dziewczyny,szokkkkkkkkkkkk hih i tak nadal nie wiem która jest na jakim etapie a się pytałam chyba z milion razy...hih

Dobrze, że my kumamy, która to Koliberek niewiarek, mówię to ja również niewiarkowa. [emoji14]
Myślę, że powinnaś się już skupić na planowaniu wizyty u gina a nie na liczeniu bety, która jest ładna. [emoji4]

Dziekuje Kochana [emoji9] ja juz po [emoji4] opis usg: w jamie macicy obecny pecherzyk ciazowy o sr 6 x 8 mm [emoji4] zdj nie bede Wam wklejac bo prawie nic nie widac, w koncu to tylko pecherzyk [emoji6]
Co do suplementacji, Dr sie bardzo spieszyl, bo przyjal mnie na szybko w szpitalu przed praca, powiedzial tylko zebym nie brala nic oprocz kwasu foliowego/folianow. Ze nie potrzeba na poczatku ciazy nic innego. A suplementy moga tylko spotegowac ewentualne mdlosci. I kazal jutro przyjechac na czczo na morfologie, bete i TSH [emoji4]
Natomiast co dziwne, to ze L4 wypisal mi juz ciazowe [emoji4]
Superrrr pięknie gratulacje ❤❤❤❤❤

@gosia321 @chlopkers no ja mojemu tez mowilam ze to przez hormony, strerydy (i frytasy :p) Ale z nim nie ma zmiluj. "To pocwicz" uslyszalam.
A co do Krakowa to ja nie uwazam zeby tu byla kultura na drodze, aczkolwiek wiem, ze w Warszawie jest gorzej. U nas przynajmniej ktos wlacza kierunkowskaz przed zmiana pasa, a nie po ;)

Matko jedyna! Dziś widzę temat WAGA... powiem Wam szczerze że boje się wchodzić... u mnie leci 28tc, przed braniem pierwszego sterydu/hormonu (październik 2017) waga to 55 kg... cudna dla mnie (mam 160 cm:)) a dziś... 70 kilo! Pocieszam się że to przecież waga Anastazji :p hahaha a propos wagi... Mój brzdąc będzie zodiakalną WAGĄ :D
Hih wspaniały znak!!!!! Bo mój hih najlepszy :-p

@gosia321 @chlopkers no ja mojemu tez mowilam ze to przez hormony, strerydy (i frytasy :p) Ale z nim nie ma zmiluj. "To pocwicz" uslyszalam.
A co do Krakowa to ja nie uwazam zeby tu byla kultura na drodze, aczkolwiek wiem, ze w Warszawie jest gorzej. U nas przynajmniej ktos wlacza kierunkowskaz przed zmiana pasa, a nie po ;)
Przyjemniaczek. [emoji14]
Jakby ćwiczenia mogły zniwelować na szybciora efekt burzy hormonalnej...
Dzisiaj prawie umarłam z głodu po pracy. Poleciałam do baru mlecznego, gdzie wciągnęłam sluszną porcję obiadową i poprawiłam plackiem ziemniaczanym. Czarno widzę moją przyszłość.

Usg jeszcze nie miałam, ale beta spada. 2 dni temu 1368, dziś nieco ponad 1200.
No nic. Mam jeszcze 5 mrożaków, po które wrócę w sierpniu. Nie rozumiem tylko dlaczego tak się dzieje? Tyle ciąż biochemicznych/poronień bo nie wiem jak to nazwać? Przeciez ze mną miało być wszystko ok... :(
Kochana ty nasza, tulimy Cię wszystkie, a sprawdzałaś już wszystko? Tu dziewczyny duŻo piszą o tej immunologii i tym panu cudotwórcy Pasikoniku czy jakoś tak.

reklama
Do góry