reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kurczę sa krótsze i to dużo...Ale przecież to chodzi o podanie podskorne więc chyba aż takiej różnicy nie powinno być... u nas 17 tydzien i dalej się kujemy

Właśnie nie wiem, bo po co by robili takie długie jakby to nie miało znaczenia. Pytałam w aptece ale babka nie potrafiła mi odpowiedzieć.

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy próbowaliście przelewać zastrzyki z heparyny do zwykłych strzykawek i normalnych igieł ? Bo te od mojego nepoarin podobnie od clexane są tak tempe ze mój brzuch już ich chyba nie akceptuje.:no:
Mam ten sam problem siniak za siniakiem. Najlepiej gonal wspominam igła wchodziła jak w masełko.

Skoro beta z dzisiak jest całkiem spoczko, to muszę przemyśleć kolejną sprawę. Otóż dokładnie za 2 tygodnie 4 lipca mamy lecieć na Maltę, gdzie spędzimy tydzień. Wyjazd będzie w równo 6 tygodniu ciąży, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. :)
Trochę panikuję czy jechać czy nie, wyjazd ten wiąże się z lotem, upałem na miejscu, zmianą diety. Co byście zrobiły? Jechać, nie jechać? Jestem w kropce.
Podobno przeciwwskazan nie ma i mozna, ale ja bym nie poleciala.

Hej. Moje kochane skarbnice wiedzy - czytam , ze wiele z Was ma przy transferach steryd np. medrol ( czy jakoś tak ) pytanko po co , w jakim celu i co one dają ?
Główny mechanizm działania metyloprednizolonu w komórce docelowej polega na hamowaniu lub pobudzaniu ekspresji genów, których produkty białkowe odgrywają istotną rolę w procesach zapalnych i immunologicznych.

Ja bralam do 3 tyg po transferze po pol tabletki 2 razy dziennie.

Skoro beta z dzisiak jest całkiem spoczko, to muszę przemyśleć kolejną sprawę. Otóż dokładnie za 2 tygodnie 4 lipca mamy lecieć na Maltę, gdzie spędzimy tydzień. Wyjazd będzie w równo 6 tygodniu ciąży, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. :)
Trochę panikuję czy jechać czy nie, wyjazd ten wiąże się z lotem, upałem na miejscu, zmianą diety. Co byście zrobiły? Jechać, nie jechać? Jestem w kropce.

Musisz przede wszystkim przemyśleć sprawę, co w razie "problemów". Większość z dziewczyn plami w tym okresie, co okazuje się niegroźne, ale jest stresujące. Czy pójdziesz tam do lekarza i się dogadasz?
Dieta tam jest europejska, lot samolotem też nie jest niebezpieczny. Gorzej z upałem, ale u nas też jest ciepło:) tylko czy tam będzie Ci się chciało siedzieć w klimatyzowanym pokoju i odpoczywać?
Musisz to dobrze przemyśleć i napewno skonsultowac z lekarzem, bo to on musi dać Ci zielone światło.

Justin, ja w 6 tyg tez lecialam samolotem , wczesniej bylam u lekarza , dal mi zielone swiatlo, i powiedzial ze jak nic sie nie dzieje to powietrze, wakacje i relaks sa jak najbeardziej wskazane. Lec kochana i ciesz sie sloncem, od siedzenia i myslenia mozna ocipiec i to pewno ostatnie we dwoje❤️❤️

reklama
Normalnie Ci nakopie do .... . Wczoraj wrzucilam zdhecie mojej prawie 2kg dwudnioweczki
I ja też nakopie bo też wstawiłam zdjęcie mojej 2kg trzydnioweczki:laugh2:

Przy dwóch transferach 0 mrozakow, przy pierwszej podana 5dniowa blastka nie została z nami A wczoraj poznałaś moja 3dniowa waleczna kropeczke z którą mamy 32tc ❤
Także ja Cię proszę @Cassiah :D

Do góry