Ja jak zastosowała. Embriublue to odrazu byłam w ciąży się według mnie to duzo pomaga ..Ok, ja nie mówię żeby nie brac. Różne są badania, na jednych wychodzi ze przy blastkach szanse zwiększa, u innych ze nie ma znaczenia. Pewnie tez zależy jakie podłoże jest standardowe. Ale ja nie o tym pisałam a ze jeśli są 3 dniowe i ktoś dziewczynie wciska ze przy 3 dniowych się go nie podaje to ja nie wiem o czym ten ktoś gada. Przy 3 dniowych właśnie tym bardziej się go bierze. I tym bardziej zwiększa szanse na przetrwanie na ściankach macicy do implantacji.
Bo ja myślałam ze zaszła pomyłka - ktoś pomylił embrioglue z intralipidem. A słyszałam ze jedna z klinik właśnie nie chce dawać embrioglue 3 dniowym zarodkom, nie mam pojęcia z jakiej racji.
Z drugiej strony jeśli faktycznie chodziło o intralipid to kompletnie nie rozumiem o co lekarce biega. Ze się nie podaje przy młodszych zarodkach? Trochę dziwne stwierdzenie, prawda?
A embriuglue sama przy 2 blastkach z 4 brałam. Przy piątej była w standardzie w Nowum, cena transferu o koszt embrio glue akurat wyższa w porównaniu z invimedem tak ze na jedno wychodzi. Ale przynajmniej nie ma człowiek rozkmin.
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
Trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. W koncu przy naturalsach nie ma embrioglue a jakos sie dzidzie implantuja ja na sobie chyba przetestowalam to i bez niego juz nie bede podchodzic. A ty kochana po transferze juz jestes? Lapie mnie skleroza z przepracowania Bo jesli jeszcze nie to zawsze mozna sie uprzec i powiedziec dr ze bez tego nie podejdziesz i koniec@dżoasia
Kurdeeee coraz bardziej sie denerwuje przed tym transferem moj lekarz nic nie mowil o tym embrioglue tylko od poczatku o AH teraz zaczynam wariowac ze nie zrobilam wszystkiego zeby maluchy byly ze mna cholera. Co ma byc to bedzie...
Ja też dzięki embriublue byłam w ciąży wiec ja też w to wierzę teraz wzielam asistans chaczing i też jestemNie bo ja tez wierze
Ja z 6 doby ...A ilu dniowa blastke mialas?
A mówił ci jak duży pęcherzyk ? Bo mi się mój wydaje malutki jak go dobrze zrozumiałam to chyba coś koło 4-5 mm5 dniowe . 20 Marca transfer a 10 kwietnia był tylko pecherzyk a 19 kwietnia serduszko
Koniczyna82
Ja raz usluszalam ze intralipidu nie moge z encortonem bo mi cytokiny po intralipidzie beda za bardzo roztrzelone i tego sie nie łączy. Pomylono z wlewem cytokin... ale jak niesmialo zaprotestowalam to ta osobajest zetelna, przy mnie sprawdzila co to i na co to, zadzwonila do kolegi dopytac i bylo dobrze. A nie brnela w jakies bzduryJa ci powiem o co biegapani doktor moze nie miec pojecia (albo nie wierzy w jego moc)o intalipidzie i boi sie go podac uzasadniajac to w ten sposobA fakt jest taki ze kazda klinika ma swoj „widzimisizm” i tlumaczy to wszystko tak jak im wygodnie.
annemarie
Moj gin jak slyszy co ja biore za zestawy to sie za glowe chwyta, o intralipidzie nie chce nawet slyszec, kiedys sie zapytalam czy zrobili by mi wlew zebym nie musiala 100 km jechac...zapomnijJa raz usluszalam ze intralipidu nie moge z encortonem bo mi cytokiny po intralipidzie beda za bardzo roztrzelone i tego sie nie łączy. Pomylono z wlewem cytokin... ale jak niesmialo zaprotestowalam to ta osobajest zetelna, przy mnie sprawdzila co to i na co to, zadzwonila do kolegi dopytac i bylo dobrze. A nie brnela w jakies bzdury
Takie miałam ale w cmA mówił ci jak duży pęcherzyk ? Bo mi się mój wydaje malutki jak go dobrze zrozumiałam to chyba coś koło 4-5 mm
Załączniki
redferrari
Ja to dopiero będę przeżywać transfer... już jak Wasze czytam to mam głowę wielką...
reklama
To chyba nie mam co liczyć na cud ...Takie miałam ale w cm
Podziel się: