reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy zawsze musi być plamienie implantacyjne?? Czy zdarzyło się jednak, że obeszło się bez a mimo to doszło do upragnionej ciąży? Na kartce która dostałam z kliniki jest napisane, ze plamienie między 6 a 11 dniem po transferze zwiastuje ciąże. Czyli jeżeli ja takiego plamienia mieć nie będę to lipa?? [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana nie kazda ma plamienie. Ja nie miałam:) nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba ca druga czy co 3 kobieta to ma tak ze badz cierpliwa (wiem latwo sie mowi :) )

reklama
Nadal się zastanawiam jaki jest sens przy słabym nasieniu gdzie z zapłodnionych 6 zarodków podano mi dwa jeden został zamrożony i póki co został tylko ten jeden mrozak, czy jest sens wracać po niego czy historia się nie powtórzy i zapładniac kolejne tym samym nasieniem :/ może to egoistycznie zabrzmi ale czy nie szkoda czasu i nerwów :(

Przykro mi [emoji20]

Dziękuje [emoji56]
Ja zawsze myśle na zapas, może to zle, dzis przykro mi się zrobiło jak zapytałam gdzie ten drugi zarodek a po nim ani śladu ..
To jest niesamowite jak nie jesteśmy w temacie i nie zdajemy sobie sprawy co się dzieje podczas tych procedur. Chciałabym żeby nam wszystkim się udało a na forum żebyśmy mogły się tylko wymieniać zdjęciami brzdąców [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana nie poddawaj sie, 3 zarodki to dobry wynik. Ile miałaś zapłodnionych komórek? Ja przy pierwsze procedurze miałam 6 i zostal jeden zarodek 12b w czwartej dobie. My mamy fragmentację chromatyny 28%, rożnie bywa raz ruch a i b jest 29% ale przy tej procedurze byl tylko C!!!! Nasienia 1,5 mln, ze nawet nie udało sie separacji zrobić. Morfologia zawsze 2%... a dzis leci 8 tydzienZ

Kochana nie kazda ma plamienie. Ja nie miałam:) nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba ca druga czy co 3 kobieta to ma tak ze badz cierpliwa (wiem latwo sie mowi :) )

Heheh [emoji23]codziennie to sobie mowię „rób coś, co pozwoli Ci choć na chwilę o tym zapomnieć” [emoji23][emoji23][emoji23]a potem na nowo mam serie pytań [emoji23][emoji23][emoji23]codziennie trapi mnie coś innego [emoji23]dzięki za odp [emoji8]

Dziewczyny, czy zawsze musi być plamienie implantacyjne?? Czy zdarzyło się jednak, że obeszło się bez a mimo to doszło do upragnionej ciąży? Na kartce która dostałam z kliniki jest napisane, ze plamienie między 6 a 11 dniem po transferze zwiastuje ciąże. Czyli jeżeli ja takiego plamienia mieć nie będę to lipa?? [emoji848]

Ja nie miałam plamien a się udało, więc nie zawsze musi być :)

Dziewczyny już wszystko wiem odnośnie histeroskopii dlaczego została ona zlecona mi w II fazie cyklu. Miałyście dużo racji. Histeroskopia diagnostyczna, wykonywana jest w drugiej fazie cyklu i jeśli nie wyjdzie na niej żaden "problem" wtedy dodatkowo robiony jest scratching endometrium, który ma wspomóc implantację zarodka. Jeśli natomiast coś byłoby nie tak, wykonywany jest kolejny zabieg w celu usunięcia przeszkód w I fazie cyklu przed owulacja.

Sluchaj u nas tez jest problem z nasieniem 4% z czego tylko 1% prawidlowej budowy glowki i sie udalo. Nie poddawaj sie! Teraz jest ciezko napewno ale pozniej w miare uplywu czasu bedzie latwiej. U mojej znajomej facet wogole nie mial aktywnych plemnikow pobierali nasienie z jadra i tez sie udalo ale prob miala duzo. Odczekaj troszke i podejdz do mrozaczka.

U nas w 1 grupie nie ma w ogóle prawidłowych plemników dopiero w drugiej jest 1% :/ także klapa totalna. Chociaż przy zapłodnieniu ponoć wygrzebali 6 tys prawidłowych [emoji33]

reklama
Do góry