reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nadal się zastanawiam jaki jest sens przy słabym nasieniu gdzie z zapłodnionych 6 zarodków podano mi dwa jeden został zamrożony i póki co został tylko ten jeden mrozak, czy jest sens wracać po niego czy historia się nie powtórzy i zapładniac kolejne tym samym nasieniem :/ może to egoistycznie zabrzmi ale czy nie szkoda czasu i nerwów :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny słyszałyście może coś o tym że koszty in vitro można odliczyć od podatku ? Znajoma natknęłą się na taką informacje ale nic więcej w internecie nie mogę znaleźć. Wydaje mi się że jakby była taka możliwość to byłoby o tym głośno. Może któraś z was jest księgową albo chociaż ma zaufaną księgową ???
Nie można tego odliczyć.

Nadal się zastanawiam jaki jest sens przy słabym nasieniu gdzie z zapłodnionych 6 zarodków podano mi dwa jeden został zamrożony i póki co został tylko ten jeden mrozak, czy jest sens wracać po niego czy historia się nie powtórzy i zapładniac kolejne tym samym nasieniem :/ może to egoistycznie zabrzmi ale czy nie szkoda czasu i nerwów :(

Izabela decyzja o nd jest ciężką decyzją i nie możecie podjąć jej pod wpływem emocji. Napewno daj szansę temu mrożaczkowi. A w razie niepowodzenia porozmawiaj poważnie z partnerem, bo to głównie do niego należy ta decyzja. On musi być tego pewien. Niestety tak słabe parametry nasienia to szanse poniżej 10% na powodzenie, ale są. Załóżcie sobie jakiś limit prób, żeby i partner miał poczucie że zrobiliście wszystko co się dało, a jednocześnie żebyście się psychicznie nie wykończyli.

Dziewczyny jestem po usg, dziś 32dpt pęcherzyk ma 6mm widać ciałko żółte. Niestety ciąża nie rozwija się prawidłowo mam odstawić wszystkie leki i czekać na samoistne poronienie albo szpital. Powiem szczerze ze nawet nie chce mi się płakać bo już byłam na to przygotowana

;(

Izabela decyzja o nd jest ciężką decyzją i nie możecie podjąć jej pod wpływem emocji. Napewno daj szansę temu mrożaczkowi. A w razie niepowodzenia porozmawiaj poważnie z partnerem, bo to głównie do niego należy ta decyzja. On musi być tego pewien. Niestety tak słabe parametry nasienia to szanse poniżej 10% na powodzenie, ale są. Załóżcie sobie jakiś limit prób, żeby i partner miał poczucie że zrobiliście wszystko co się dało, a jednocześnie żebyście się psychicznie nie wykończyli.

Sluchaj u nas tez jest problem z nasieniem 4% z czego tylko 1% prawidlowej budowy glowki i sie udalo. Nie poddawaj sie! Teraz jest ciezko napewno ale pozniej w miare uplywu czasu bedzie latwiej. U mojej znajomej facet wogole nie mial aktywnych plemnikow pobierali nasienie z jadra i tez sie udalo ale prob miala duzo. Odczekaj troszke i podejdz do mrozaczka.

Uff to troche mnie uspokoiłaś. Ja mam tak ze nic nie boli caly dzien pold dnia a jak zacznie bolec to cala noc lub wieczor tak jajniki bola czasem.w dole przucha raz lewy raz prawy jajnik. I jak tak juz mocno zacznie bolec to wtedy pojawia sie te plamienie i problem z siusianiem bo az boli jak robie przez chwilke. Mam.nadzieje ze to nic powaznego u mnie zacza sie 8 tydzien
Kochana mi wciąż lekarz powtarza, ze tak moze byc. Weź nospe jak cos!!! Łez i odpoczywaj.

Dziewczyny jestem po usg, dziś 32dpt pęcherzyk ma 6mm widać ciałko żółte. Niestety ciąża nie rozwija się prawidłowo mam odstawić wszystkie leki i czekać na samoistne poronienie albo szpital. Powiem szczerze ze nawet nie chce mi się płakać bo już byłam na to przygotowana

Współczuje kochanie... cos wicej lekarz powiedziała?

Dziękuje [emoji56]
Ja zawsze myśle na zapas, może to zle, dzis przykro mi się zrobiło jak zapytałam gdzie ten drugi zarodek a po nim ani śladu ..
To jest niesamowite jak nie jesteśmy w temacie i nie zdajemy sobie sprawy co się dzieje podczas tych procedur. Chciałabym żeby nam wszystkim się udało a na forum żebyśmy mogły się tylko wymieniać zdjęciami brzdąców [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, czy zawsze musi być plamienie implantacyjne?? Czy zdarzyło się jednak, że obeszło się bez a mimo to doszło do upragnionej ciąży? Na kartce która dostałam z kliniki jest napisane, ze plamienie między 6 a 11 dniem po transferze zwiastuje ciąże. Czyli jeżeli ja takiego plamienia mieć nie będę to lipa?? [emoji848]

Do góry