reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nadal się zastanawiam jaki jest sens przy słabym nasieniu gdzie z zapłodnionych 6 zarodków podano mi dwa jeden został zamrożony i póki co został tylko ten jeden mrozak, czy jest sens wracać po niego czy historia się nie powtórzy i zapładniac kolejne tym samym nasieniem :/ może to egoistycznie zabrzmi ale czy nie szkoda czasu i nerwów :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny słyszałyście może coś o tym że koszty in vitro można odliczyć od podatku ? Znajoma natknęłą się na taką informacje ale nic więcej w internecie nie mogę znaleźć. Wydaje mi się że jakby była taka możliwość to byłoby o tym głośno. Może któraś z was jest księgową albo chociaż ma zaufaną księgową ???
Nie można tego odliczyć.

Nadal się zastanawiam jaki jest sens przy słabym nasieniu gdzie z zapłodnionych 6 zarodków podano mi dwa jeden został zamrożony i póki co został tylko ten jeden mrozak, czy jest sens wracać po niego czy historia się nie powtórzy i zapładniac kolejne tym samym nasieniem :/ może to egoistycznie zabrzmi ale czy nie szkoda czasu i nerwów :(

Izabela decyzja o nd jest ciężką decyzją i nie możecie podjąć jej pod wpływem emocji. Napewno daj szansę temu mrożaczkowi. A w razie niepowodzenia porozmawiaj poważnie z partnerem, bo to głównie do niego należy ta decyzja. On musi być tego pewien. Niestety tak słabe parametry nasienia to szanse poniżej 10% na powodzenie, ale są. Załóżcie sobie jakiś limit prób, żeby i partner miał poczucie że zrobiliście wszystko co się dało, a jednocześnie żebyście się psychicznie nie wykończyli.

Dziewczyny jestem po usg, dziś 32dpt pęcherzyk ma 6mm widać ciałko żółte. Niestety ciąża nie rozwija się prawidłowo mam odstawić wszystkie leki i czekać na samoistne poronienie albo szpital. Powiem szczerze ze nawet nie chce mi się płakać bo już byłam na to przygotowana

;(

Izabela decyzja o nd jest ciężką decyzją i nie możecie podjąć jej pod wpływem emocji. Napewno daj szansę temu mrożaczkowi. A w razie niepowodzenia porozmawiaj poważnie z partnerem, bo to głównie do niego należy ta decyzja. On musi być tego pewien. Niestety tak słabe parametry nasienia to szanse poniżej 10% na powodzenie, ale są. Załóżcie sobie jakiś limit prób, żeby i partner miał poczucie że zrobiliście wszystko co się dało, a jednocześnie żebyście się psychicznie nie wykończyli.

Sluchaj u nas tez jest problem z nasieniem 4% z czego tylko 1% prawidlowej budowy glowki i sie udalo. Nie poddawaj sie! Teraz jest ciezko napewno ale pozniej w miare uplywu czasu bedzie latwiej. U mojej znajomej facet wogole nie mial aktywnych plemnikow pobierali nasienie z jadra i tez sie udalo ale prob miala duzo. Odczekaj troszke i podejdz do mrozaczka.

Uff to troche mnie uspokoiłaś. Ja mam tak ze nic nie boli caly dzien pold dnia a jak zacznie bolec to cala noc lub wieczor tak jajniki bola czasem.w dole przucha raz lewy raz prawy jajnik. I jak tak juz mocno zacznie bolec to wtedy pojawia sie te plamienie i problem z siusianiem bo az boli jak robie przez chwilke. Mam.nadzieje ze to nic powaznego u mnie zacza sie 8 tydzien
Kochana mi wciąż lekarz powtarza, ze tak moze byc. Weź nospe jak cos!!! Łez i odpoczywaj.

Dziewczyny jestem po usg, dziś 32dpt pęcherzyk ma 6mm widać ciałko żółte. Niestety ciąża nie rozwija się prawidłowo mam odstawić wszystkie leki i czekać na samoistne poronienie albo szpital. Powiem szczerze ze nawet nie chce mi się płakać bo już byłam na to przygotowana

Współczuje kochanie... cos wicej lekarz powiedziała?

Dziękuje [emoji56]
Ja zawsze myśle na zapas, może to zle, dzis przykro mi się zrobiło jak zapytałam gdzie ten drugi zarodek a po nim ani śladu ..
To jest niesamowite jak nie jesteśmy w temacie i nie zdajemy sobie sprawy co się dzieje podczas tych procedur. Chciałabym żeby nam wszystkim się udało a na forum żebyśmy mogły się tylko wymieniać zdjęciami brzdąców [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, czy zawsze musi być plamienie implantacyjne?? Czy zdarzyło się jednak, że obeszło się bez a mimo to doszło do upragnionej ciąży? Na kartce która dostałam z kliniki jest napisane, ze plamienie między 6 a 11 dniem po transferze zwiastuje ciąże. Czyli jeżeli ja takiego plamienia mieć nie będę to lipa?? [emoji848]

Do góry