reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Puste jajo płodowe a za mały zarodek z ciałkiem żółtym to to samo? Ja oczywiście nie zapytam lekarza a później grzebie w internatach i szukam odpowiedzi, bo nie wiem czy ten zarodek się rozwijał i w pewnym momencie się zatrzymał czy to jest to puste jajo ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Kochana nie poddawaj sie, 3 zarodki to dobry wynik. Ile miałaś zapłodnionych komórek? Ja przy pierwsze procedurze miałam 6 i zostal jeden zarodek 12b w czwartej dobie. My mamy fragmentację chromatyny 28%, rożnie bywa raz ruch a i b jest 29% ale przy tej procedurze byl tylko C!!!! Nasienia 1,5 mln, ze nawet nie udało sie separacji zrobić. Morfologia zawsze 2%... a dzis leci 8 tydzienZ

6 zapłodnionych 1 zamrożona, dwa podane

Mogę napisać tylko jedno ze ciąża to cud..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana mi wciąż lekarz powtarza, ze tak moze byc. Weź nospe jak cos!!! Łez i odpoczywaj.

Juz mnie kregoslup boli od.lerzenia - lerze juz 35 dni ;p ale mimo uspokijen lekarza to naprawde czasem ten bol wydaje mi sie tak mocny ze az mysle ze cos zlego sie dzieje. Tez tak masz? Mnie jajniki najczesciej bola raz z jednej raz z drugiej strony czasem cale podbrzusze. A jak taki mocny bol zlapie to wtedy te plamienie sie pojawi a pozniej wszystko ucicha

Dziewczyny jestem po usg, dziś 32dpt pęcherzyk ma 6mm widać ciałko żółte. Niestety ciąża nie rozwija się prawidłowo mam odstawić wszystkie leki i czekać na samoistne poronienie albo szpital. Powiem szczerze ze nawet nie chce mi się płakać bo już byłam na to przygotowana

Strasznie mi przykro

[emoji127] Piotruś i Oleńka 28.09.2017

Dziewczyny słyszałyście może coś o tym że koszty in vitro można odliczyć od podatku ? Znajoma natknęłą się na taką informacje ale nic więcej w internecie nie mogę znaleźć. Wydaje mi się że jakby była taka możliwość to byłoby o tym głośno. Może któraś z was jest księgową albo chociaż ma zaufaną księgową ???
Przy tym rzadzie? Odliczenie kosztow in vitro? Nie wierze haha nie ma takiej opcji [emoji3]

[emoji127] Piotruś i Oleńka 28.09.2017

0679B0F4-0707-4BD9-8421-E44A21610782.png
A mi spłynęła część badań immuno
@annemarie albo ktoś inny doświadczony - mogę prosić o pomoć w interpretacji?

I w ogóle jak to jest ze ja z tych co nie łapią niczego jak wszyscy do około zasmarkani... a ten interferon gamma taki marny, prawie go nie ma...
O_O

Załączniki

• 0679B0F4-0707-4BD9-8421-E44A21610782.png
    0679B0F4-0707-4BD9-8421-E44A21610782.png
    133,6 KB · Wyświetleń: 687
Sluchaj u nas tez jest problem z nasieniem 4% z czego tylko 1% prawidlowej budowy glowki i sie udalo. Nie poddawaj sie! Teraz jest ciezko napewno ale pozniej w miare uplywu czasu bedzie latwiej. U mojej znajomej facet wogole nie mial aktywnych plemnikow pobierali nasienie z jadra i tez sie udalo ale prob miala duzo. Odczekaj troszke i podejdz do mrozaczka.

Niby między 0% a 1% jest niewielka różnica ale...1% z 1.000 to 10 prawidłowych plemników, z 1.000.000 to 10.000 prawidłowych plemników, natomiast 0% czy to z 1.000 czy 1.000.000 czy nawet z 1.000.000.000.000 to dalej jest 0 (zero) plemników o prawidłowej budowie. Wtedy trzeba korzystać z tych uszkodzonych, a to czy dany stopień uszkodzenia pozwoli na prawidłowy rozwój zarodka to już jest duża loteria. Oczywiście jestem za tym żeby próbować, bo czasem się udaje, ale każdy ma swoje granice wytrzymałości. Super że Wam się udało.

Puste jajo płodowe a za mały zarodek z ciałkiem żółtym to to samo? Ja oczywiście nie zapytam lekarza a później grzebie w internatach i szukam odpowiedzi, bo nie wiem czy ten zarodek się rozwijał i w pewnym momencie się zatrzymał czy to jest to puste jajo ?

Nie. Puste jajo widoczne jest na usg jako ciemna plama bez widocznego zarodka.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry