reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przed planowanym cyklem w ktorym bedziesz miec transfer pewno bedziesz miec wizyte aby sprawdzic czy tam wszystko jest ok i jesli pojdziesz na cyklu sztucznym to zazwyczaj od 2 lub 3 dc zaczniesz brac leki, ok 9 dc usg z podgladem i decyzja czy znowu kolejna wizyta za te 2, 3 dni czy jesli bedzie ladne endometrium to ustalacie date transferu i tovwszystko. No chyba ze szla bys na naturalnym cyklu to tu pewno wizyt jest więcej ale jak to dokładnie wyglada to Ci nie powiem bo zawsze szlam na sztucznym

dziekuje za odpowiedz dowiem sie wszystkiego jutro o 19 mam wizyte bo przelozona zostala z dzisiejdzego dnia

reklama
DC24C3EC-73E0-437F-AD00-B220A99BCBFF.jpeg
Ejjj moje kochane ciocio - ekspertki od płci - może u mnie coś wypatrzycie ;)
Bo ja patrze na link który podałyscie i nic nie mogę wymyślić:D

Załączniki

• DC24C3EC-73E0-437F-AD00-B220A99BCBFF.jpeg
    DC24C3EC-73E0-437F-AD00-B220A99BCBFF.jpeg
    511,6 KB · Wyświetleń: 145
@Koniczyna82 @izabella87 kciuki zaciśnięte za piękną betę.

@dżoasia przypomnij mi proszę, miałaś jakieś badania pod kątem immunologii? Coś Ci tam wyszło poza mutacją MTHFR?
Dobrze czytać, że masz dobre samopoczucie.
nk 18% i cytokiny trochę rozjechane, ale nie jakoś bardzo... wszystko poza tym w miarę ok, no może poza tym, że homocysteina po samych metylach skoczyła w górę, ale już biorę syntetyki + trochę metyli i nawet samopoczucie się poprawiło ;)

Asia a mialas juz @ po poronieniu? ja poronilam na poczatku grudnia, na poczatku mialam brazowe plamienia przez blisko trzy tygodnie, lekarz sprawdzal i mowil ze to kolejny cykl a od trzech dni znow mam plamienia ... i juz sama nie wiem. Mam nadzieje ze teraz @ prawdziwa bedzie i kolejny cykl. Chce isc teraz na Nk dlatego czekam az sie w koncu cos rozkreci!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
kochana ja w miedzielę miałam krwotok, w pon byłam na wizycie i teoretycznie było ok więc leki brałam dalej, w piątek poszłam na betę - spadła do 55, więc wystawiłam oczy, powtórzyłam w sobotę i było 46 więc odstawiłam leki, za 3 dni (we wtorek) zaczęłam znów krwawić - czyli to była @ która trwała ok tygodnia. Wczoraj był niby 14dc, ale cykl bezowulacyjny a na jajnikach sama drobnica jeśli chodzi o pęcherzyki. Zaczęłam poplamiać znów więc mam łykać dupka 10 dni.

reklama
Miala ktoras udany transfer zarodka 4bc? Jest wieksza szansa na wady rozwojowe przy tych zarodkach czy to nie ma wplywu?
Po oznaczeniu zarodka nie da sie powiedziec czy jest genetycznie chory czy nie. To co widzimy to tylko morfologia i tym sie tak zachwycamy , patrzac na te nasze kwiatki❤️, genetyka dochodzi pozniej i niestety te najbardziej obiecujace czasem padaja, a z tych slabszych sa dzieci. Nie zawracaj sobie glowy takim mysleniem, sprawa jest i tak przesadzona ...albo ...albo.
Przy zarodkach wazny jest ich rozwoj w czasie i to kiedy i jak sie dziela. Sa studia ktore jasno mowia w jakiej dobie twoj zarodek powinien byc morula czy blastocysta i ilu komorkowy powinien byc. Te ktore sa zbyt wolne zbyt szybkie albo nie rozwijaja sie liniowo maja mniejsze szanse na dalszy rozwoj.Tyle z badan i statystyk. A biologia to nie matematyka dlatego nie mozna sie kurczowo tego trzymac i przasadzac.Na nature wplywu nie mamy.wszystko co moglas zrobic na pewno zrobilas, pozostaje czekac i wierzyc,ze bedzie dobrze.

Do góry