reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Strasznie mi przykro, to ogromny cios. Trzymam kciuki za ten czwartek, a może jednak... zobacz tyle jest historii gdzie był zarodek albo dwa i jest maluszek. Ja z kolei zawsze zarodkow mam masę ale... właśnie wróciłam z negatywna beta po piątym transferze. Trzymaj się :*
no nieee... :no2::no2::no2:

reklama
No niestety. Mam jeszcze sporo zarodkow ale co ja ci będę mówić, dobrze wiesz jak to jest któryś raz. Nawet nie przybiło mnie za bardzo, przywykłam, cięższe było czekanie

Zapisałam się do tego Pasniaka... 13 marzec pierwszy termin. Smutno mi strasznie ze tyle czekania bo teraz miesiąc, potem wyniki badan, potem jak leczenie immuno to słyszałam ze ze 3 miesiace.... dupa dupa dupa. No ale ja nie mam nic z immuno poronionego.
Z Novum pewnie zadzwonią ze trzeba próbować kolejne bo oni w immunologię nie wierzą, ja wierze średnio. Znaczy wierzę ze działa to leczenie ale na ułamku osób co się leczą. No ale ok, pobadam chociaż.

OGŁOSZENIE PARAFIALNE
Jak by ktoś zamierzał zrezygnować albo przełożyć wizyte u Pasnika z terminem przed 13.03 to Koniczyna chętnie przygarnie bo wkurwu już dostaje z tym czekaniem na wszystko :D
Koniczynko, jeśli nie bardzo wierzysz w tą immuno to w międzyczasie podejdź może do kolejnego transferu? Ty byłaś juz kiedyś w ciąży, c'nie? Możesz zrobić trochę badań przed wizytą. Testy IMK, CBA, LCT, trombofilię, panel tarczycowy, ana, homocysteinę... może dziołchy jeszcze dorzucą - niedawno annemarie wrzucała listę

Z ta immunologia to tez tak jest....o_Oo_Oo_O
u jednych funkcjonuje u innych nie,albo co ktorys transfer:(
Mozesz NK zrobic i jesli wyjda ci duzo podwyzszone ,to sobie strzelic ze 3 intralipidy przed kolejnym transferem z encortonem i clexane ,ASS ,folio i B12 . To taki podstawowy zestaw ,jesli nie chcesz miesiacami czekac.Ehhh:(
Ty to zawsze czymś zaskoczysz :p Co to ASS???????????

Zastanawiam się czy w moim przypadku jak zmusimy jajeczko do tego by doszło do tego 5 dnia i jeżeli uda się zajść w ciążę to czy to dziecko może mieć jakieś wady genetyczne. Obawiam się tego.

Kochane wiesci po punkcji ;) pobrano 20 kumulusow na moment wyjscia z kliniki nie wiadomo ile jest dojrzalych. Nasienie emka 20mln plemnikow 1% ruchu wiec nie mozna zrobic magnetycznej separacji bo jest za maly ruch. Ale wierze ze wsrod tych 20 mln znajda sie te ktore dadza rade i bedziemy miec i zarodki emka i dawcy. Jestem tam otumaniona ze caly czas spie w drodze powrotnej no ale nie ma sie co dziwic jestem po 3 kroplowkach przeciwbolowych tak mnie nawalal prawy jajnik ze dostalam 2 w gratisie do standardu ;)
Jajcobranie udane, teraz sexik i wyjazd całą kolonią na ferie :D Wy wszystkie zapładniacie?

WGL dziewczyny naprodukowałyście dzisiaj, że teraz będzie mój monolog przy nadrabianiu :D

Gosiu trzymam kciuki za piękne zarodeczki ;)
Pół na pół zapladniacie czy więcej M?
Trzymacie do 5 doby czy pozostawiasz to do decyzji embriologow?

Teraz spokojnie odpoczywaj a do transferu w marcu jest nas już dwie więc głowa do góry :tak:
Tamiza a co u Ciebie? Hiperka poszła już w piernik? Dostałas już @?

Dziewczyny dość... moje dziecko dzisiaj znowu plakalo prawie pół godziny ze chce rodzeństwo...więc jak mój m tylko wróci czas na poważną rozmowę!!! Chce wrócić do gry,i przynajmniej dac szansę mojemu synowi na posiadanie rodzeństwa. Stąd też moje pytanie do Was
jakie badania warto zrobić jeszcze przez braniem suplementów aby brać te odpowiednie? Tym razem chce się przygotować na spokojnie i z pełną szeroko wiedzą.
Może mi któraś poradzić jeszcze jak mam tłumaczyć dziecku ze nie ma u nas dziecka ze jest jedynakiem?? -powtarzam tylko część jego słów. Zawsze mówię że trzeba poczekać, że będziemy kiedyś napewno mieli dzidziusia ale to od mamy i taty nie zależy...ze też byśmy chcieli. Ale to tłumaczenie już nie wystarcza...potrzebuję porady...chyba któraś z nas tutaj to psycholog z wykształcenia??

reklama
Ja mam właśnie dosyć wysokie amh i komórek wczoraj doktor naliczył 17ście. Chyba poczekam do piątku z rezerwacją noclegów. A jak to jest z tą hiperką? Tego się dostaje przy punkcji? Ogólnie wiem,że chodzi o przestymulowanie,ale jeśli teraz się dobrze czuję,to nie wyklucza,że dostanę hiperki?
Hej:)ja miałam punkcje w Sylwester...pobrali mi 17jajek. Mieliśmy już wykupioną imprezę za grube hajsy i też bałam się że nie dam rady...ale bylo super. Ani hiperki ani większego bólu. Brzuch trochę powiększony ale kiecka zakryła:-) :) ale może być różnie niestety...

Do góry