reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oki. To trzymam kciuki i dawaj znac. Najwazniejsze ze juz czysto jest.
A ta histeroskopie chcialabys robic prywatnie czy na NFZ? U nas to kosztuje cos kolo 1600 zł. Ja miałam na kase razem z laparoskopia tylko ze mi sie to strasznie przeciagalo bo mialam przeboje z bakteriami a do tego musisz byc czysciutka, zadnych bakterii i ja robilam w szpitalu w ktorym pracuje dr GK od nas z,kliniki bo u niej sie pierwsze leczylismy tylko ze w Krakowie

reklama
A jeszcze jak bylan u dr G po 2 nieudamych procedurach i to byla pierwsza moja,wizyta u niego od razu mnie chcial skierowac na histeriskopie z tyn ze ja już bylam po

@Kurcia a wymaz mialas ok czy ci wyszly jakies bakterie?? Kurde jak ja umawialam sie na punkcje to wlasnie polozna umawiala dziewczyne na to i nie pamietam jak mówiła ile jest wazny wymaz do tego:/ ale mowila,ze nie moze byc zadnych bakterii bo lekarz nie zrobi zabiegu a ja to znam z wlasnego przypadku-chyba 8 m-cy sie leczylam

A ta histeroskopie chcialabys robic prywatnie czy na NFZ? U nas to kosztuje cos kolo 1600 zł. Ja miałam na kase razem z laparoskopia tylko ze mi sie to strasznie przeciagalo bo mialam przeboje z bakteriami a do tego musisz byc czysciutka, zadnych bakterii i ja robilam w szpitalu w ktorym pracuje dr GK od nas z,kliniki bo u niej sie pierwsze leczylismy tylko ze w Krakowie
Sama nie wiem. Chcialabym jak najszybciej wiec domyslam sie ze prywatnie bym robila... bo na NFZ to pare miesiecy pewnie trzeba poczekac...

Zobaczysz co dr ci powie. Moze zleci jakies badania, histeroskopia tez dosc sensownie brzmi. Cierpliwisc to slowo ktorego juz nenawidze ale z wrogiem warto sie zaprzyjaznic:) a cykl przerwy wcale jeszcze nie eliminuje u ciebie stycznia jako miesiaca transferu;) najwyzej zalapiesz sie na koncowke:)
No to mam nadzieje ze sie na styczen zalapie ;)
Wiesz kiedys jak nie mialam pojecia o moich problemach to marzylo mi sie zeby dziecko urodzic gdzies w kwietniu (i zaczelismy starania zeby wypadl kwiecien) bo chcialam malym dopiero co narodzonym płuckom oszczedzic krakowskiego smogu w sezonie grzewczym.
A teraz wszystko sie poprzesuwalo i idealnie wchodze juz na date porodu wrzesniowo-pazdziernikowa... wiadomo ze teraz data porodu sie dla mnie totalnie nie liczy. Ale szkoda ze nie udalo sie wczesniej ;)

@Kurcia a wymaz mialas ok czy ci wyszly jakies bakterie?? Kurde jak ja umawialam sie na punkcje to wlasnie polozna umawiala dziewczyne na to i nie pamietam jak mówiła ile jest wazny wymaz do tego:/ ale mowila,ze nie moze byc zadnych bakterii bo lekarz nie zrobi zabiegu a ja to znam z wlasnego przypadku-chyba 8 m-cy sie leczylam
W pazdzierniku mialam wymazy to byly wszystkie ok... i mowili ze chyba 3 miesiace sa wazne.

No to mam nadzieje ze sie na styczen zalapie ;)
Wiesz kiedys jak nie mialam pojecia o moich problemach to marzylo mi sie zeby dziecko urodzic gdzies w kwietniu (i zaczelismy starania zeby wypadl kwiecien) bo chcialam malym dopiero co narodzonym płuckom oszczedzic krakowskiego smogu w sezonie grzewczym.
A teraz wszystko sie poprzesuwalo i idealnie wchodze juz na date porodu wrzesniowo-pazdziernikowa... wiadomo ze teraz data porodu sie dla mnie totalnie nie liczy. Ale szkoda ze nie udalo sie wczesniej ;)
Tez zaluje ale na to juz nie mamy wplywu. Co do smogu to wiem, ze sa jakies oczyszczacze powietrza ale jeszcze nie obczajalam :)

reklama
Do góry