reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja prowadziłam tryb życia leniwej królowej to plamilam tygodniami. Jak położyłam się plackiem na trzy tygodnie w sypialnianym łóżku w pizamie a nie na kanapie przed tv plamienia ustały. Nie wiem czy to przypadek czy pomoglo ale chociaż to był ciężki okres nie żałuję, ze polezalam

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
A wiadomo co było u Ciebie powodem tych plamien? Zobacze co bedzie jutro. Wczoraj caly czas lezalam wiec ten lutinus nie wyplywal, dzis troszke pochodzilam i byla kawa z mlekiem. Teraz aplikowalam i czysto. Zobaczymy jaka jutro bedzie wyplywac bo myślę ze dzis już wylazla ze mnie ta wczorajsza

reklama
Dziękuję za pomoc :*
Znalazlam to gdzies na necie. Chciałam zamowic nasiona chia ale w ciazy nie wolno szalwi i na jednej stronie znalazlam.ze chie mozna w ciazy a na innym ze nie bardzo i wyczytalam o tych sliwkach. Co prawda ja mam takie z biedry ale jakbys miala prawdziwe wedzone to jeszcze lepiej. A w ostatecznosci to ew czopek glicerynowy nie powinien zaszkodzic ale ja najpierw chciałam spróbować czegos naturalnego, wieczor wypilam i rano na kibelek a zaparcia sa bardzo czeste w ciąży

I tu jest kolejny dylemat. Mąż chce 2. Ja tez.bym chciala ale jakby mi ktos dal gwarancje... tylko nie wiem tez czy latwiej bedzie opiekowac sie dwoma maluchami przy jednym starszym czy na odwrot! :p
A masz zamrozone pojedynczo czy 2 i 1. Ja osobiscie bym.sie chyba nie zdecydowala na transfer dwoch blastek. Moj gin tez mowi ze 2 zarodki trzydniowe tak ale raczej juz mie 2bkastki bo jest ryzyko ciazy mnogiej no chyba ze ktos jest na to gotowy

A masz zamrozone pojedynczo czy 2 i 1. Ja osobiscie bym.sie chyba nie zdecydowala na transfer dwoch blastek. Moj gin tez mowi ze 2 zarodki trzydniowe tak ale raczej juz mie 2bkastki bo jest ryzyko ciazy mnogiej no chyba ze ktos jest na to gotowy
Ja bym bardzo chciala, ale wiadomo, ze chciec to se mozna. Zamrozone mamy wszystkie pojedynczo. Ostatnio nie bylo przeciwwskazan i mialam 2, jak sie pozniej okazalo, oba chcialy zostac.

Ja ogólnie czuje się dobrze tylko dziś stwierdziłam że strasznie szybko się mecze.. :( teraz leżę i odpoczywam... A Ty jak się czujesz ?:*

Mam to samo. Generalnie czuje sie swietnie poza tym, ze meczy mnie wszystko: rano wstanie z łóżka jest wyzwaniem. Pózniej niby siły wracają, ale jak sie pare dni temu przeszłam po sklepach zeby kupić prezenty to normalnie co jakis czas musiałam przysiąść i odpoczac. I zeby nie było - nie skarze sie i jesli to prawidłowy objaw to juz kocham to chroniczne zmeczenie, ale ciagle tli sie ten lęk: ale czy to normalne jest?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Kurcia a ty jak sie czujesz? Dostalas juz @ ?
Dziekuje ze pytasz. Tak dostalam. I po acardzie i heparynie mam potop stulecia ;) Dzis mam 2dc. Tak jak Ty mam we wtorek wizyte.
Ale nie wiem czy bede miala transfer w styczniu. Chcialabym jak najszybciej zeby dzialac i znow miec szanse i nadzieje, a rozsadek mowi zeby wymusic na lekarzu histeroskopie... czyli z wlasnej woli zmusic sie do miesiecznego oczekiwania. Rozbita jestem.

reklama
Dziekuje ze pytasz. Tak dostalam. I po acardzie i heparynie mam potop stulecia ;) Dzis mam 2dc. Tak jak Ty mam we wtorek wizyte.
Ale nie wiem czy bede miala transfer w styczniu. Chcialabym jak najszybciej zeby dzialac i znow miec szanse i nadzieje, a rozsadek mowi zeby wymusic na lekarzu histeroskopie... czyli z wlasnej woli zmusic sie do miesiecznego oczekiwania. Rozbita jestem.
Zobaczysz co dr ci powie. Moze zleci jakies badania, histeroskopia tez dosc sensownie brzmi. Cierpliwisc to slowo ktorego juz nenawidze ale z wrogiem warto sie zaprzyjaznic:) a cykl przerwy wcale jeszcze nie eliminuje u ciebie stycznia jako miesiaca transferu;) najwyzej zalapiesz sie na koncowke:)

Do góry