reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy zaraz po transferze mozna brac np. Espumisan?
Chodzi o to, ze wzdecia ktore mialam przybieraja na sile i boje sie, ze beda skurcze czy cos. Wyczytalam juz, ze moga one byc po Lutinus lub Duphastonie i ze Nospe mozna zazywac, ale niestety nic o Espumisanie.
Kurde nie mam zielonego pojecia. Zadzwoń do kliniki zapytac

reklama
Dzisiejsza beta 581,3:) wyniki mialy byc na cito, krew oddana o 9 a wyniki przed 20. TSH zrobilam na czco i przed tabletka i wyszlo 2.08 czyli mysle ze mam dobra dawkę leku. Jeju jak sie ciesze. Dziewczyny nie poddawajcie sie!!! To jest warte kazdych pieniedzy! A szczerze to czasen zaczynalam watpic czy sie nam kiedykolwiek uda

Super Misis. Nawet sobie nie możesz wyobrazić, jak bardzo cieszę się razem z Tobą/Wami :)
Idziesz na pęcherzykowe czy czekasz z usg na serduszka?

Ja się zastanawiam nad kolejnym usg u kogoś innego w 7 tc 1 d, bo nie wiem jak tu wytrzymać do stycznia, mojego lekarza w tym czasie nie ma. Co myslicie warto czy lepiej poczekać do 8 tyg?

reklama
Koniczynko jeśli chodzi o immunologię to są jeszcze takie "cuda" jak wlewy z immunoglobulin, które wg niektórych lekarzy mają podobną skuteczność, ale są dużo dokładniej przebadane pod względem skutków ubocznych w przyszłości, tzn są ponoć bardzo bezpieczne. Jeśli chodzi o szczepienia - różnie są opinie, wg jednych są bezpieczne, inni mówią, że są jakieś skutki uboczne w przyszłości - jakie dokładnie mam zamiar dowiedzieć się w piątek :) Tylko te wlewy są zajebiście drogie, bo jeden kosztuje ok 4 tys zł a jeśli się uda zajść to trzeba ich kilka, mi mówiono o 3 wlewach w odstępie ok 4 tygodnie, czyli w pierwszym trymestrze.
Ja się jeszcze waham, ale na pewno przy kolejnym podejściu będę albo szczepiona albo skorzystam z tych wlewów.

Mi wczoraj doc. Paśnik mówił, że szczepienia nie dają żadnych skutków ubocznych, bo ich działanie trwa tylko pół roku. Potem wszystko wraca do stanu z przed szczepień, chyba że się uda, to po porodzie przez 1,5 roku można zachodzić ponownie bez doszczepiania się :)
Co do skuteczności, to ok 60% par po szczepieniach doczekuje bobasa.
Wszystko zależy od tego, jak bardzo skopane są wyniki. I jakie są podstawowe problemy w zaciążeniu.
U nas wielki problem z nasieniem, więc nawet jakby mi po szczepieniach allo mlr skoczyło do 100% to ciąża dalej jest loterią.

Do góry