reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny niewiem co sie dzieje dzis w nocy obudzil mnie bol żołądka i po pół godziny ten bol przeszedl mi na prawa strone jakby jajnik wzielam nospe i tak po godz przeszlo,ale teraz nadal mnie pobolewa:(boje sie o moja kruszynke niewiem o co chodzi :( przypomnie ze dzis 43dpt.

Ja się zastanawiam nad kolejnym usg u kogoś innego w 7 tc 1 d, bo nie wiem jak tu wytrzymać do stycznia, mojego lekarza w tym czasie nie ma. Co myslicie warto czy lepiej poczekać do 8 tyg?
ja mam tez taki zamiar bo mmojego nie ma do 4 01,18 . i bede chciala sie umowic miedzy sw. a nowym rokiem . jak masz dobrego gina stalego do ktorego chodzis zto ja bym poszla . do pierwszego lepszego ja bym nie poszla .

Ja się zastanawiam nad kolejnym usg u kogoś innego w 7 tc 1 d, bo nie wiem jak tu wytrzymać do stycznia, mojego lekarza w tym czasie nie ma. Co myslicie warto czy lepiej poczekać do 8 tyg?

Ogólnie nie trzeba robić tak często USG i chodzić na wizyty. Większość kobiet chodzi dużo rzadziej i wszystko jest ok. Ale w naszym przypadku staramy się monitorować wszystko jak najczęściej i ja pewnie poszlabym wcześniej. Nie namawiam Cię jednak do tego, ale czasami nasz stres nie jest dobry dla Maluszka (i wizyta pomaga w uspokojeniu się).

Dziewczyny niewiem co sie dzieje dzis w nocy obudzil mnie bol żołądka i po pół godziny ten bol przeszedl mi na prawa strone jakby jajnik wzielam nospe i tak po godz przeszlo,ale teraz nadal mnie pobolewa:(boje sie o moja kruszynke niewiem o co chodzi :( przypomnie ze dzis 43dpt.
Kurcze moze zoladek jest podrazniony od lekow :/ jedz lekkostrawne dania, nic snazonego ani pieczonego to tyle co do zoladka a co do jajnika to chyba zadzwonilavym do kliniki czy masz sie czym obawiac

Wlasnie zoladkiem bym sie nie przejmowala bo od zawsze mam strasznie wrazliwy nawet na zapach,a teraz w ciazy to juz wogole,ale ten jajnik nie daje mi spokoju wogole prawa strona od zeber tak do jajnika jak naciskam to pobolewa

Ogólnie nie trzeba robić tak często USG i chodzić na wizyty. Większość kobiet chodzi dużo rzadziej i wszystko jest ok. Ale w naszym przypadku staramy się monitorować wszystko jak najczęściej i ja pewnie poszlabym wcześniej. Nie namawiam Cię jednak do tego, ale czasami nasz stres nie jest dobry dla Maluszka (i wizyta pomaga w uspokojeniu się).
Dokładnie, u mnie są tylko 3 usg na całą ciążę. Jakoś mi to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, działa uspokajająco. Czekam spokojnie na kolejne wizyty i nie stresuję się. Myślę, że częste wizyty mogą gorzej wpływać na samopoczucie a i ultradźwięki na malucha tez działają. Więc im mniej tym dla mnie i mojego malucha lepiej.

@Kurcia wszystkiego najlepszego i pięknej bety :*

Ja dziś od 4 nie śpię:p za dużo wrażeń myślałam że trochę się uspokoje ale jak myślę o powtórce bety jutro to mnie w gardle ściska:D mam stresa że szok.. :p nooo dwa sikance wyszły beta ładna więc jutro musi być dobrze:)
A potem stres to usg.. hm .. szkoda że szybciej nie można zobaczyć pęcherzyka i w ogóle . .Ale się umeczymy:(

reklama
hej kochana raz spada a raz sie podnosi.. nie wiemy co sie dzieje 15 czyli w piatek nastepny termin .. mam nadzieje ze lek działa u stad to wszystko.. niestety bóle wróciły :( ahh głowa boli z tego wszystkiego.. dziewczyny nie mam juz sił na to wszystko .. a tutaj jeszcze tyle trzeba walczyc

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Asinka trzymam za Was mocno kciuki. Dbaj o Damiego, ogranicz mu słodkości (cukier odżywia raka), dawaj duzo buraków, zielonych koktaili, mięsa i zdrowych tłuszczów żeby miał siły pokonać dziada. Wiem że Wam bardzo ciężko, ale wierzę, że się uda. Ściskam Was mocno.

Do góry