reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Prawda jest taka, że ja w moja marna betę dwa dni temu też nie wierzyłam i te pozytywne wiadomości od dziewczyn podniosły mnie trochę na duchu chociaż wątpię żeby coś z tego wyszło. Ale świadomość ze jest tyle osób, które dobrze mi życzą i przechodzą przez to co ja (a czasami Ich historie są dużo tragiczniejsze, smutniejsze i dłuższe) jakoś tak pozwala się szybciej podnieść. Jeśli Ci się nie uda jest kolejny miesiąc, kolejna szansa. Będziemy w razie czego razem walczyły. Ja już żadnych boli nie mam, przestałam cokolwiek czuć więc pewnie leki wsztrzymuja @ ale muszę czekać na wynik bety a on dziś jak na złość nie pojawia się na stronie. Odświeżam co kilka minut i tylko od południa wynik progseteronu a po becie nawet śladu nie ma. Mam od @dżoasia info jakie podstawowe badania immunologiczne zrobić i w razie czego 1dc szybko pobiegne pobrać krew. Nie poddam się, żeby nie wiem co.
Jak to tylko jeden wynik!? A robiłaś w klinice?

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Jak to tylko jeden wynik!? A robiłaś w klinice?

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

No właśnie nie w klinice. Nie chcę non stop spozniac się do pracy czy wychodzić w ciągu dnia więc jak tylko mogę to badania robię w miarę blisko firmy. W klinice dopiero od 8 pobierają. No i narazie tylko z progesteronem wiem co i jak.

A opowiedz proszę raz jeszcze Wasza historię ;-)
Ja 28 lat maz 32obecnie.
Rok temu w czerwcu dowiedzielismy sie ze zostaje nam in vitro czynnik meski moje badania na 5+ te podstawowe droznosc itp
Stymulowanie ktotki z antagonista 7dni punkcja w maju 8 ococtow.Transfer 2 dniowego swiezaka nieudany.Zamrozili 3 zarodki w stadium blastocysty Po wakacjach i odpoczynku ktorego bardzo potrzebowalismy cykl sztuczny transfer udany 1 pieciodniowego zarodka.Obecnie jestem 19dpt i panikuje a to raz nad niskim progesteronem a to ze beta za niska.

Kazdy szuka cienia nadziei.Oj kochana 26lat to jednak masz mniej jak ja ja niedlugo 29.Wsrod wszystkich oczekujacych na transfer ja i moj maz bylismy najmlodsi zreszta caly czas nam powtarzali ze jestesmy mlodzi.To troche pociesza bo ile jest starajacych kolo 40stki a jak wiadomo staraniach o dziecko wiek ma duze znaczenie

Ja dopiero w wieku 28 lat wyszłam za mąż a rok później rozpoczeliśmy starania, a urodzę jak skończę 32 lata. Także młodziutkie jesteście :p

reklama
Do góry