reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam pytanie do dziwczyn, ktore podchodzily do crio na cyklu naturalnym. Czy moglybyscie opisac jaknu Was bylo? Tj. ile mial pecherzyk w jakim dniu cyklu, jakie endo. Bralyscie jakies leki po transferze czy to byl zupelnie naturalny cykl? Ja co prawda juz na naturalnym cyklu bylam ale to byl moj pierwszy raz i nie mialam o niczym zielonego pojecia i nawet pytan zbyt wiele nie zadawalam. Czytalam, ze pecherzyk rosnie ok 1-2mm na dobe i tak jakos jestem sceptycznie nastawiona do jutrzejszej wizyty. W sobote pecherzyk mial 10mm i zakladajac, ze u mnie rosnie az 2mm to jutro powinno byc 16mm. To chyba za malo na zastrzyk z ovitrelle? Kurcze, szkoda, ze nie wiem ile mial moj pecherzyk za pierwszym razem :/

Dziewczynki ja jestem po 3 prenatalnym, wszystko dobrze dziś według OM 32tc według USG 33tc. Dzidzie mają już po 2kg, mają też już włoski na główce, lekarz nie widzi żadnych wad, wszystko jest wpozadku :-) Pan doktor dziś mi powiedział że wagowo to ciążę można uznać za donoszoną, że nie jedno dziecko w pojedynczej ciąży w tym tygodniu jest wiele mniejszej. Nic nie wygląda na to żeby dzidzie chciały już się ewakuować mimo że mają coraz mniej miejsca to wód płodowych mają sporo. Przepływy też dobre, ogółem powiedział że w mojej sytuacji CC to tylko formalność. Niestety mam tylko zdjęcie dzidziusia po lewej stronie bo dzidziek po prawej wolał oglądać mój kręgosłup niż pokazać się mamusi...

Załączniki

• IMG_20171023_124840.jpg
    IMG_20171023_124840.jpg
    347,1 KB · Wyświetleń: 87
Dziewczynki ja jestem po 3 prenatalnym, wszystko dobrze dziś według OM 32tc według USG 33tc. Dzidzie mają już po 2kg, mają też już włoski na główce, lekarz nie widzi żadnych wad, wszystko jest wpozadku :-) Pan doktor dziś mi powiedział że wagowo to ciążę można uznać za donoszoną, że nie jedno dziecko w pojedynczej ciąży w tym tygodniu jest wiele mniejszej. Nic nie wygląda na to żeby dzidzie chciały już się ewakuować mimo że mają coraz mniej miejsca to wód płodowych mają sporo. Przepływy też dobre, ogółem powiedział że w mojej sytuacji CC to tylko formalność. Niestety mam tylko zdjęcie dzidziusia po lewej stronie bo dzidziek po prawej wolał oglądać mój kręgosłup niż pokazać się mamusi...
wspaniałe wieści :) ja mam jutro usg III trymestru ale to będzie 29tc;)

Kochana, cieszę się razem z Toba. Dajesz nadzieję. Wspaniale jest czytać, że kolejna z nas jest szczęśliwa i spełni się Jej marzenie. Piękne zdjęcie :)

Super! Bardzo się cieszę z takich informacji ;)
A jak Twój kręgosłup? Dajesz radę? ;-) ;)

U mnie jednak ciąż biochemiczna. Beta spadła do 2,5 więc odstawiam leki. Czekam na wiadomość od mojej dr co dalej. Przeżyłam porażkę w weekend i dziś z nowymi siłami patrzę w przyszłość (pomagając sobie wytrawnym winem, bo na przyszly cykl trzeba wzmacniać endometrium :).

Mam pytanie do dziwczyn, ktore podchodzily do crio na cyklu naturalnym. Czy moglybyscie opisac jaknu Was bylo? Tj. ile mial pecherzyk w jakim dniu cyklu, jakie endo. Bralyscie jakies leki po transferze czy to byl zupelnie naturalny cykl? Ja co prawda juz na naturalnym cyklu bylam ale to byl moj pierwszy raz i nie mialam o niczym zielonego pojecia i nawet pytan zbyt wiele nie zadawalam. Czytalam, ze pecherzyk rosnie ok 1-2mm na dobe i tak jakos jestem sceptycznie nastawiona do jutrzejszej wizyty. W sobote pecherzyk mial 10mm i zakladajac, ze u mnie rosnie az 2mm to jutro powinno byc 16mm. To chyba za malo na zastrzyk z ovitrelle? Kurcze, szkoda, ze nie wiem ile mial moj pecherzyk za pierwszym razem :/

Ja miałam 3 monitoringi.w poniedziałek 9,10 pęcherzyki malutkie.w środe 11,10 mierzyły już ok 17 jeden się wybił i mierzył 20 wiec lekarz kazał mi w środe zabrać zastrzyk i w piątek miałam punkcję.Leki oczywiście po transferze brałam i biorę do tej pory(mam brać do bety )

reklama
Jak tu dziewczyny piszą bywa różnie, jedne coś czują inne nic dopiero beta potwierdza bądź wyklucza ciąże.Ja napisałam co mi mówił doktor po transferze, myślę, że jakieś doświadczenia ma.

No Ale niektore maja niektore nie maja kazda kobieta jest inna
Twoj lekarz mowil ze jajniki maja ciagnac jsk udany transfer?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry