reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Laski pomocy. W czwartek to byl 10dpt beta <2 dzis 14dpt 10.37.
Czy to możliwe że być może sie udało? Kurde a ja już w sobote i niedziele odstawilam troche lekow :(
ewidentnie coś się dzieje, troszkę to wygląda na biochemiczną, ale różna cuda tu się działy...najlepiej kontaktuj się ze swoim lekarzem...

Dla mnie to i tak dziwna sprawa. Raczej rzadko się zdarza żeby aż taka ilość naraz się nie rozwijała. Czy mogły być jakoś nieprawidłowo poddane wirtyfikacji? Lekarz mi pokazywał ich rozwój, 2 były 6blastomerowe i 2 8blastomerowe, tak jak się rozmrozily tak w takim samym stanie były po 24h. Żadna się nie dzieliła. Jeszcze jak zobaczyłam jaka młoda siksa zajmowała się moimi dzieciaczkami to mi ciśnienie wzrosło. No trudno, kropek, który już jest ze mną musi ze mną zostać, bo nie mam już ani komórek ani kasy.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Laski pomocy. W czwartek to byl 10dpt beta <2 dzis 14dpt 10.37.
Czy to możliwe że być może sie udało? Kurde a ja już w sobote i niedziele odstawilam troche lekow :(
Niepotrzebnie tak szybko odstawilas leki. dzwon koniecznie do lekarza niech Ci powiem jakie leki masz brac. Wartosci male ale moze zarodek ruszy z kopyta jak dostanie progesteron i inne cuda. Trzymam kciuki ✊

Dzień dobry :)
Bardzo dawno mnie tu nie było i pewnie mało kto mnie już pamięta. Mam pytanie. Zbliża się criotransfer mojej ostatniej, 4tej blastocysty. Poprzednie transfery- wszystkie crio, wszystkie blastki po pgs i pojedyńczo
1. Cykl sztuczny beta zero
2. Naturalny bez żadnego prg ( nigdy więcej się nie zgodzę!) - beta śladowa
3. Naturalny z lutinusem, dupkiem, heparyną, mała dawka intralipidu i scratchingiem
Beta była ale słaby przyrost i szybko spadła.
A następnie inseminacja na jednym jajku - zakwalifikowaliśmy się na program badawczy w Invimed i wszystko było gratis łącznie z badaniami. Wiec czemu nie...
Po tej inseminacji był nawet przez chwilę prawidłowy przyrost ale znowu ciąża biochemiczna.

U nas jest w karcie wpisana niepłodność idiopatyczna, zaczęliśmy przygodę z in vitro ze względu na słaba morfologię plemników. Długo było 0%. A po leczeniu wąchała się między 3% a 0,6%. Pozostałe parametry nasienia w miarę ok, blisko normy a ilość koncentracja bardzo ładna.

Teraz szykuje się do czwartego crio, cykl naturalny, dwa wlewy intralipidu (tym razem 200ml 20% na 2-3 tygodnie przed transferem i w dniu transferu, homocysteina, w poprzednim cyklu histero z biopsja. Progesteronu po uszy. I... lekarz namawia nas żeby dodatkowo na tym samym cyklu w trakcie owulacji zrobić inseminację. Mówi ze bardzo go pozytywnie nastroiła ta poprzednia inseminacja. W sumie warte rozważenia bo monitoring, leki, dodatkowe procedury są a tylko za sama inseminacje byśmy dopłacali, zawsze jakaś dodatkowa szansa. Pomijając mój trochę irracjonalny strach przed ciaza mnogą a konkretnie tego ze jedno jedeno z dzieci rozwijało by się prawidłowo a drugie przestało...

I teraz pytanie. Spotykałyście się gdzieś z criotransferem blastocysty i inseminacją na tym samym cyklu? Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?Bo ja nie za bardzo...
Hej kochana dawno cie nie bylo :)
Hmm propozycja twojego lekarza kuszaca skoro widzi w tym cien szansy ale niech ci dobrze wytlumaczy jak to ma wygladac czy nie bedzie opoznien miedzy kropkami jesli uda sie inseminacja i zagniezdzi sie kropek z ivf. Hmm ja bym chyba zaryzykowala :)
A immunologie badalas ?

Kochana cos drgnelo. Jeszcze nie wszystko stracone, moze dopiero zarodek sie zagniezdza. Jak to byla blastka w 3. stadium to nadzieja jest. Zrob koniecznie powtorke za 2 dni. Ja kciukiw nie puszczam ✊❤️
Dziękuję,ale to chyba zludna nadzieja... rety jak może życie tak drwić ze mnie? Na **** w takim razie te plamienie...? Co ono mialo znaczyc...??

reklama
Do góry