reklama
@MoKa super!! to ja sobie zażyczę od razu cały komplet wapnianów. AH i embryoglue ! ;D
Powiem od razu dr G o tym.
Kurcze tak myślę, że może to było takie zrządzenie losu, że on Ci robił ten trasnfer i kazał zmienić to medium? Może dr M by tak nie zrobił? Nie wiem, ale odzyskałam wiarę w dr G
Powiem od razu dr G o tym.
Kurcze tak myślę, że może to było takie zrządzenie losu, że on Ci robił ten trasnfer i kazał zmienić to medium? Może dr M by tak nie zrobił? Nie wiem, ale odzyskałam wiarę w dr G
Cześć,
Zbieram leki do mojej 5 już stymulacji(niestety już bez refundacji) Chętnie odkupię Menopur i Orgalutran/Cetrotide od dziewczyn, którym te leki nie są już potrzebne. Codziennie sprawdzam ogłoszenia na stronkach, które mi poleciła @gosia321, ale jakoś nie mam szczęścia. Piszcie na priv.
Powodzenia dla dziewczyn widniejących dzisiaj w kalendarzu
Zbieram leki do mojej 5 już stymulacji(niestety już bez refundacji) Chętnie odkupię Menopur i Orgalutran/Cetrotide od dziewczyn, którym te leki nie są już potrzebne. Codziennie sprawdzam ogłoszenia na stronkach, które mi poleciła @gosia321, ale jakoś nie mam szczęścia. Piszcie na priv.
Powodzenia dla dziewczyn widniejących dzisiaj w kalendarzu
walczaca o szczescie
Fanka BB :)
Mimo plamienia implantacyjnego w ktore tak wierzylam znowu porażka... ja dam rade,ale nie mam pojęcia jak powidziec to m.... ;-(
9 dpt beta hcg 2,0
9 dpt beta hcg 2,0
hej ja Cię pamiętam fajnie, że znowu walczycie, będę kibicować!Dzień dobry
Bardzo dawno mnie tu nie było i pewnie mało kto mnie już pamięta. Mam pytanie. Zbliża się criotransfer mojej ostatniej, 4tej blastocysty. Poprzednie transfery- wszystkie crio, wszystkie blastki po pgs i pojedyńczo
1. Cykl sztuczny beta zero
2. Naturalny bez żadnego prg ( nigdy więcej się nie zgodzę!) - beta śladowa
3. Naturalny z lutinusem, dupkiem, heparyną, mała dawka intralipidu i scratchingiem
Beta była ale słaby przyrost i szybko spadła.
A następnie inseminacja na jednym jajku - zakwalifikowaliśmy się na program badawczy w Invimed i wszystko było gratis łącznie z badaniami. Wiec czemu nie...
Po tej inseminacji był nawet przez chwilę prawidłowy przyrost ale znowu ciąża biochemiczna.
U nas jest w karcie wpisana niepłodność idiopatyczna, zaczęliśmy przygodę z in vitro ze względu na słaba morfologię plemników. Długo było 0%. A po leczeniu wąchała się między 3% a 0,6%. Pozostałe parametry nasienia w miarę ok, blisko normy a ilość koncentracja bardzo ładna.
Teraz szykuje się do czwartego crio, cykl naturalny, dwa wlewy intralipidu (tym razem 200ml 20% na 2-3 tygodnie przed transferem i w dniu transferu, homocysteina, w poprzednim cyklu histero z biopsja. Progesteronu po uszy. I... lekarz namawia nas żeby dodatkowo na tym samym cyklu w trakcie owulacji zrobić inseminację. Mówi ze bardzo go pozytywnie nastroiła ta poprzednia inseminacja. W sumie warte rozważenia bo monitoring, leki, dodatkowe procedury są a tylko za sama inseminacje byśmy dopłacali, zawsze jakaś dodatkowa szansa. Pomijając mój trochę irracjonalny strach przed ciaza mnogą a konkretnie tego ze jedno jedeno z dzieci rozwijało by się prawidłowo a drugie przestało...
I teraz pytanie. Spotykałyście się gdzieś z criotransferem blastocysty i inseminacją na tym samym cyklu? Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?Bo ja nie za bardzo...
pierwszy raz słyszę o takim rozwiązaniu, chyba bym się go bała jednak
Kochana sprawdź bete jeszcze za 2 dni bo 9 dzień to za wcześnie może jeszcze być ja to 10 dnia miałam ledwo 9Mimo plamienia implantacyjnego w ktore tak wierzylam znowu porażka... ja dam rade,ale nie mam pojęcia jak powidziec to m.... ;-(
9 dpt beta hcg 2,0
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Olusja1987
Fanka BB :)
Bardzo mi przykro. Tulę!
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Podziel się: