reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak brałaś od początku cyklu estrofem to tak szybko nie spadł, zacznij znowu brać. Ja biorę 2x 1 wiec mniej niż Ty. A nitki to pewno po transferze bo kropkow to byś nawet nie zauważyła i krwi by tez nie "zrobily" dzień po transferze. Teraz tylko spokój i nudne dłużące sie czekanie [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Dzięki kochana bo zaczynałam już wariowac... powinni nas uspac na 10-12 dni i obudzic dopiero na bete bo po tym wszystkim to idzie wylądować w pokoju bez klamek :)

reklama
Może to rzeczywiście dlatego, że @ masz w tym terminie albo trzeba odrobinę progesteron zwiększyć. Dobrze, że masz stały kontakt z lekarzem, jest w stanie Ci wyjaśnić od razu wszystkie watpliwosci.
Czekam na wynik tylko labo coś się ociąga. On mówił, ze to od powiększonych jajników bo jak ostatnio robił mi usg to każdy miał po 8 cm. Wytłumaczył mi, ze wzrost Bety stymuluje jajniki ono e się jeszcze powiększają i mogą dawać takie dolegliwości. Głupio mi było ale pisałam do niego o SMS o 7;50 rano. 8:05 telefon zwrotny. Powiedział mi to od razu, ale stwierdził, ze jak ma mnie to uspokoić to mam wyniki jechać zrobić :) beta ładnie rośnie już obliczyłam na kalkulatorze i on mi potwierdził.

Cześć Dziewczyny,
W przyszłym miesiącu podchodzę do kolejnej- 5 już stymulacji. Niestety nie mamy już refundacji na leki, a koszty procedur dość mocno nadwyrężyły nasz budżet, dlatego jeśli któraś z was, której się udało, ma menopur w ampułkach lub orgalutran/cetrotide na zbyciu, chętnie odkupię. Jestem z Łodzi. Piszcie na priw.
Pozdrawiam

Hey dziewczyny no nie ma szans żebym Was nadrobiła. Przepraszam ale normalnie jestem wkur...na już wszystkim i sił nie mam nawet do Was napisać.
U mnie sytuacja tak wygląda:
Podobno 9 pęcherzyków ale wciąż za małe - jeden dziś miał 1,7 reszta 1,5 (oczywiście co wizyta to inna liczba pęcherzyków)
Endo nie zmierzone
Progesteron podobno jeszcze ok
Kolejna wizyta w poniedziałek. Punkcja może w środę a co dalej nie wiadomo...
To że zwiększa się ilość to się nie dziw u mnie też tak było... pojechałam na wizytę miało ich być 16 może 20 dostałam leki aby zwiększyć ich wielkość to zrobiło się 30 z czego 30 pobrali a jeszcze jedna została i zrobił się torbiel który ma ponad 2cm . Niestety organizm różnie reaguje i nawet lekarz nie jest w stanie przewidzieć co będzie dalej. Później zrobiła mi się hiowrstymulavja ale tu ciekawostka poziom estradiolu był niski a płyn w brzuchu był i jajniki powiększone więc nie da się wszystkiego przewidzieć

Hey dziewczyny no nie ma szans żebym Was nadrobiła. Przepraszam ale normalnie jestem wkur...na już wszystkim i sił nie mam nawet do Was napisać.
Podobno 9 pęcherzyków ale wciąż za małe - jeden dziś miał 1,7 reszta 1,5 (oczywiście co wizyta to inna liczba pęcherzyków)
Endo nie zmierzone

To kciuki zaciśnięte teraz za poniedzialkowa wizytę. Z tą ilością pęcherzyków to rzeczywiście tak może być ze ktores sie chowają za inne i ta liczba może się odrobinę roznic. Ale masz ich sporo i wielkość też zbliżona więc powinno być dobrze.

Ale to chyba za wcześnie aby kropki uciekły ?? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tego estrofemu jakie mogą być konsekwencje gdy się go nie bierze... z drugiej strony powinnam mieć jakieś badania porobione a nic nie miałam. Jedynie endomentrium wiem ze w poniedziałek miało ponad 9 mm
Moim zdaniem nie jest to spowodowane tym żeby kropki uciekły. Może tak jak dziewczyny mówią profesteron za mały, albo poprostu tak się zdarza. Ja na plamienie po seksie usłyszałam to normalne. Wszystko tam jest mega wrażliwe może nawet się zadrapałaś.

Endo nie zmierzone
A który to dzień cyklu?

reklama
Do góry