reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Onlyone kreseczka druga jest,więc to dobry znak a co masz za wyciek, jeśli mogę zapytać? Plamienia czy upławy?

Plamienia, ale spore brazowe. Na implantacje to chyba troche pozno, brzuch troche pobolewa jak na @. Od dnia transferu jestem przeziebiona i mam paskudny kaszel, ale lekarz mi powiedzial, ze to raczej nie wplywa na rozwoj wydarzen... Dopiero wczoraj zaczelo mi leciec, i to jedyny objaw jaki mam... No ale i tak nic mi nie pozostaje jak tylko czekac :wściekła/y:

reklama
elala...na betke mykaj kochana i bez gadania, na pewni gdzies u was wykonuja to badanie! narazie nie odstawiaj progesteronu, bo poki jeszcze nie jestes pewna to ja bym tego nie robila...

anioleczek...ales uradowala moje oczy! uwielbiam ogladac takie testy z podwojnymi kreseczkami! udalo sie kochana i serdecznie ci gratuluje! czekam na wyniki betki i wtedy bedziemy krzyczec ze szczescia!:tak::-D

a ja sie zastanawiam, no bo wszystko mi sie tak przeluza i juz o jakis tydzien wszystko sie dluzy, jak obliczylam wszystko (pod warunkiem, ze spadnie LH) to transfer bym miala po 25dc a moze i pozniej...teraz pytanie w glowie nie daje mi spokoju, czy ja do tego czasu nie dostane @???? juz teraz mam wrazenie, ze jak o tym mysle to bola mnie plecy i brzuch jak na @:rofl2:

dziewczyny mam do odsprzedania Fraxiparine 0,4ml, Estrofem,Encorton 5mg, Acesan 75 mg, i Acesan 30mg Jaby któraś była zainteresowana dajcie znać na pw

Onlyone hmm a ile przyjmujesz progesteronu?Takie brązowe plamienia mogą wskazywać na niedomogę progesteronową albo po prostu zamiast miesiączki masz takie plamienia,bo w brzuszku zadomowił się dzidziuś:tak:
Miliaa nie jestem ekspertem,ale wydaje mi się,że nie dostaniesz drugiej @, poprzednia była efektem odstawienia tabletek a teraz cały czas przyjmujesz zastrzyki na wyciszenie,więc na mój rozum @ nie powinna przyjść,ale możesz umówić się na konsultację telefoniczną i dopytać lekarza,czego możesz teraz się spodziewać:tak:
Kaska31 u mnie szampon by nie przeszedł,bo naturalnie mam ciemny blond a farbuję się na dość jasny blond-pewnie nic by mi nie złapało;-) ale tak samo jak ty boję się farby...
Hope71 jasne,że teraz jestem uziemiona i muszę swoje odleżeć, kombinowałam tylko czy nie zaprosić fryzjerkę do siebie do domu;-) pasemka i baleyage przemawiają do mnie najbardziej,jak już będę mogła zaszaleć z farbowaniem to poproszę,żeby mi nie kładła farby tuż przy samej skórze..wolę mieć malutki odrost,ale będę spokojniejsza:-) Co do krwiaka to bardzo bym chciała,żeby u mnie dobrze się to wszystko skończyło,bo mam dużo do stracenia:-(

gieniek biore Cyclogest 400mg 2xdziennie. Juz dzwonilam do kliniki, ale zamkniete i teraz czekam az mi oddzwonia, bo coraz gorzej to wyglada... Najpierw brazowa "woda" potem z jakimis skrzepkami, a teraz coraz bardziej czerwone... Jeszcze mam nadzieje, ze cos z tego jednak bedzie, ale coraz bardziej mi to na @ wyglada choc troche za szybko, ale....

anioleczek - :-D:-D:-D:-D piękny teścik, gratuluje

elala - mam nadzieje ze @ nie dostaniesz

Onlyone - co oni was tam na południo UK tak słabo zaopatrz aja w progesteron? Mnie w Szkocji przepisali tyle bym miała na 2 tyg po transferze, a w dniu testu (już wiedziałam ze pozytywny) poszłam do GP po więcej, Ale w klinice od razu mi przepisali na tyle bym miała wystarczająco by po pozytywnym teście zwiększyć dawkę.
Trzymam kciuki żeby te plamienia nie były niczym złym.

gienek - typowa kobieta z ciebie masz leżeć plackiem a martwisz sie odrostami :-):-):-) Ja gdzieś czytałam ze niby teraz te farby sa bezpieczniejsze ale ze można właśnie nie dawać na skore, i rożne są opinie, w każdym razie wszędzie piszą ze bezpieczniej w II trymestrze.

gieniek biore Cyclogest 400mg 2xdziennie. Juz dzwonilam do kliniki, ale zamkniete i teraz czekam az mi oddzwonia, bo coraz gorzej to wyglada... Najpierw brazowa "woda" potem z jakimis skrzepkami, a teraz coraz bardziej czerwone... Jeszcze mam nadzieje, ze cos z tego jednak bedzie, ale coraz bardziej mi to na @ wyglada choc troche za szybko, ale....
Onlyone ja mam tylko 2 tabletki ktore wrazie czego moge odstapic a jezeli jest zle to dzwon na emergency number napewno taki podali.

aniołeczek - bardzo się cieszę Twoim szczęściem , to ja chyba jakiś pechowiec jestem. Czekałam z niecierpliwością na Twoją betę , a tu zaglądam no i super niespodzianka. Bardzo Ci gratuluję.

elala - kurcze nie wiem czy dobrze robisz , że te leki odstawiłaś. Postaraj się załatwić gdzieś bete i wtedy wszystko będzie jasne. A jeszcze mam pytanie czy te testy , które robiłaś to były z 1 firmy czy różne , bo jak różne to wiesz , że jeden od drugiego jest bardziej czuły.

elala - kurcze nie wiem czy dobrze robisz , że te leki odstawiłaś. Postaraj się załatwić gdzieś bete i wtedy wszystko będzie jasne. A jeszcze mam pytanie czy te testy , które robiłaś to były z 1 firmy czy różne , bo jak różne to wiesz , że jeden od drugiego jest bardziej czuły.

Jo.M - tak naprawe to nie mam wyjscia - w klinice kazali mi odstawic (takze wiecej nie dostene) a do srody to wszystko u nas pozamykane takze nawet jakbym bardzo chciala to za wiele nie zdzialam. My juz dzisiaj se poplakalismy i pogodzilismy sie z porazka. Testy byly rozne. wczorejszy ten pozytywny byl z kliniki - kazali go zrobic 2-go czerwca i tak tez zrobilismy a te z dzisiaj to 2 inne.
Co ma byc to bedzie!
Dziekuje za troske dziewczynki - damy sobie rade, kazdy sie podnosi takze i my sie kiedys podniesiemy i pojdziemy po nasze eskimoski ;-).
;-*

reklama
elala - sama widzisz ze te testy rożne były. Z kliniki mógł być bardziej czuły, ja bym sie jeszcze nie poddawała, skoro był wczoraj cień cienia. A ze dzisiaj nie było - kochana betka tak szybko nie zleci cala nawet jeśli sie miało nie udać. Ja jak robilam innymi testami to tej samej firmy a ten z kliniki zostawiłam na dzień kiedy mi kazali sprawdzać. Tamte kupowalam Clearblue - droższe były bo za dwa prawie 10 £ ale według mnie sa dobre. Wynik uznaje sie za pozytywny jesli nawet leciutka kreska wyjdzie w ciągu 30 minut. A u ciebie "niepokoi" mnie ta druga kreska bo jednak byla, gdyby wszystkie wyszłyby ci negatywne to inna historia, ale tu masz sprzeczne wyniki.

Do góry