reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Marcikuk dziękuję,że pytasz:-) Leżę plackiem, wkurzające to jest,bo kręgosłup mnie boli od ciągłego leżenia..pytałam dziewczyn,które też miały krwiaka i podobno trzeba leżeć i jeszcze raz leżeć, jedne w szpitalu,inne w domu, czasami leżą nawet miesiąc,albo do końca pierwszego trymestru-nie wiem jak ja to wytrzymam;-)byle by tylko mi to pomogło to będę leżeć!!
AgusiaPl jak na razie nie mam objawów,że się wchłania, może mam troszkę mniej napięty brzuszek. Mam przyjść na wizytę kontrolną dopiero 14 czerwca,więc jest to zapewne długi proces!
Elala kurna nie cierpię testów sikanych, bo one kłamią. Wyobraź sobie,że dziewczyny, które już wiedziały,że są w ciąży zrobiły test. Kupiły testy różnych firm i każdy wychodził inaczej-na jednym nie było nic, na drugim leciutka kreska a na trzecim gruba. Może spróbuj kupić testy innej firmy i sprawdzić? Wkurzające jest to,że tam nie robią Wam Bety:-( a prywatnie nie mogłabyś sobie zrobić-tak dla siebie,żebyś wiedziała na czym stoisz? Ja wierzę,że to felerny test-tak szybko beta nie spada:-(

Geiniek - jak kazali to lez, Twoje malenstwa sa terza najwazniejsze. Jak napisalas wczesniej o tym krwiaku to poczytalam troche historii na necie i u wielu kobiet krwiak wystapil we wczesnych tygodniach ciazy to wchlonal sie juz po miesiacu a dzidziuse urodzily sie piekne i zdrowe. Takze lez i czekaj.
Jezeli chodzi o te testy to ja juz nie mam sily ich robic - co ma byc to bedzie., uzylam dzis 2 i dwa pokazaly brak ciazy wiec nie ma co sie juz nakrecac bo i wczorajszy wynik byl taki niepewny cien cienia i to po 10 minutach.

reklama
Anioleczek, az mi sie lezka zakrecila. Piekniejszego prezentu na rocznice nie jestem w stanie sobie wyobrazic.:-)

Gieniek, lez kochana, cel jest godny poswiecen. :tak:

Elala, idz na bete.Dziewwczyny maja racje. Tylko test z krwi jest wiarygodny.

Anioleczek gratuluje!

Elala dzwon do kliniki i spytaj o krew, albo popros swojego GP. Mozesz mi napisac ktora klinike wybralas, bo widze, ze jestes ze Slough. Ja tez :tak:. Ja mialam w Chiltern.

my bylismy w oxfordzie! Fajnie ze jestes niedaleko. to bylo twoje pierwsze podejscie???
Teraz to i tak wiele nie zrobie no bo mamay przeciez Jubillie weekend i wszystkojest pozamykane ;-( ale juz nie dhce budzic w sobie nowych nadziei. wystarczy ze ta porazke oplakuje juz 2 raz. Lzy sama cisna sie do oczu.

Elala nie napisze Ci, ze wszystko bedzie ok, bo nie wiem czy sama chcialabym to uslyszec w przyszlym tyg. Tak to moje pierwsze podejscie i jedyne. Pobrano mi 5 kom, 4 sie zaplodnily, przezyly do transferu, (transfer 2) ale zadne do zamrozenia. Wiec na drugie podejscie nas nie stac. Staramy sie od 6 lat, przyczyna nieznana, wyniki wszystkie ok. W zeszlym roku mialam laparoskopie, hysteroskopie, hcg, d&c za jednym zamachem i nic nie wykryli (malutka endometrioza ale bez znaczenia). Tak wiec w ciagu tygodnia moje zycie albo zmieni sie na lepsze (bfp) albo nie wiem...

Anioleczek - Gratuluje :-)
Elala- idź moze gdzieś w Londynie na bete. Tu jest pełno polskich klinik choć nie wszędzie maja labolatorium. Ja mieszkam na południu Londynu a jeździłam na badanie na północ do Medical Diagnosis czy jakoś tak. Koszt bety niestety ok 30L aż ... Najgorsze, ze musisz chyba do środy aż poczekać przez to święto ale spróbuj zadzwonić ...

Onlyone - my mamy 2 mrozaczki i napewno po nie wrocimy. Dziekuje ze nie piszesz ze bedzie dobrze bo ja musze sie pogodzic z faktem ze raczej tym razem dobrze nie bedzie. Ja czuje ze nic z tego. Odstawiam dzis leki i czekam na @. Jeszcze jutro czeka mnie najgorsze - musze zadzwonic do kliniki i skasowc scan krory wczoraj zabukowali nam na 19-go czerwca.
Wiem ze czas zagoi ramy i da nam sile aby walczyc dalej teraz trzeba tylko wyplakac wszystkie zale i stracone nadzieje.
Trzyma sie, zycze powodzenia! mam przeczucie ze bedzie dobrze!

dziewczynki dziękuję wam wszystkim za to że mnie tak wspierałyście przez ostatnie tygodnie. dziś rano zrobiłam test sikany (nie wytrzymałam do jutrzejszej betki:)) dzis jest 10 dpt i dzien zalecanej bety przez dr- wiadomo jest niedziela więc na betkę pójdę jutro...
A co do testu to taki oto mamy prezent na 2 rocznicę ślubu....Zobacz załącznik 471116
Moje gratulacje super prezencik :-):-)

Anioleczek - Gratuluje :-)
Elala- idź moze gdzieś w Londynie na bete. Tu jest pełno polskich klinik choć nie wszędzie maja labolatorium. Ja mieszkam na południu Londynu a jeździłam na badanie na północ do Medical Diagnosis czy jakoś tak. Koszt bety niestety ok 30L aż ... Najgorsze, ze musisz chyba do środy aż poczekać przez to święto ale spróbuj zadzwonić ...

Lola - no wlasnie, musze czekac do srody no i poczekam! zobaczymy co brdzie jak na razie to nic mi sie nie chce kochane. Podswiadomie czekam na @.

Ostatnia edycja:
reklama
Aniołeczek cuuudny teścik! Zachowaj na pamiątkę , mój ma 11 lat i kreska nadal widoczna.

Dzięki za wiadomości o ananasie , odpuścimy sobie , bo zdania są podzielone. Stres narasta z godziny na godzinę. Jutro transfer i dłuuuugie dni oczekiwania.

Do góry