reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

elela ja również uważam że te testy są nic nie warte (pomimo że mnie wyszedł pozytywny to i tak nie wieżę do puki nie dostanę wyniku bety) stanowczo powinnaś zrobić betę jak to tylko będzie możliwe!!!

reklama
Elala jeszcze nie rezygnuj!
ja juz chyba mam pozamiatane... Dzwonilam na awaryjny komorkowy do pielegniarki, no i powiedziala, ze bardzo jej przykro, ale sie nie powiodlo... Dopiero gdy jej powiedzialam, ze wczoraj I dzis mialam druga kreske, powiedziala ze mam poczekac do 24-48 godzin, bo moze tylko jeden "chce wyjsc". Na razie caly Czas plamie, cale szczescie, ze nie za mocno, i mam nadzieje, ze jutro nie bedzie gorzej, to znowu zrobie sikany... Balam sie wyniku negatywnego, ale tego ze dostane @ za szybko nawet nie bralam pod uwage .... No trudno....

Onlyone - nie bralas @ pod uwage to i nie bierz! Poki co to na pewno nie okres. Zrob jutro test. A poki co to lez plackiem i odpoczywaj. Tego wlasnie w uk niecierpie - tej cholernej znieczulicy. Ja tez jak dzwonie do mojej kliniki to zawsze tylko piwiedza nie martw sie trzeba czekac albo takie sa procedury.... Wrrrrrr..... Trzymaj sie slonce. Nie poddawaj jeszcze nie pora!

elala ja też wierzę,że może jednak się udało-kurcze skoro był cień cienia, to może fasolka wije sobie gniazdko,a ten inny test nie pokazał tego-dopóki nie ma @ to trzeba wierzyć.

aniołeczek wymarzony prezent na rocznicę-bardzo się cieszę:-)

Magdusia - a jak ty sie czujesz??? Jeszcze 14 tygodni i dzidzia będzie :-)

Onlyone - powtórz test za kilka dni i będziesz wiedziała co i jak. A te plamienia nie muszą oznaczać końca ciąży. mnie tutaj lekrka mowila ze bardzo często kobiety krwawią w ciąży i nigdy się nie dowiadują dlaczego a ciąża kończy się dobrze. Trzymam kciuki aby u ciebie tak bylo.

gienek - tak bardzo trzymam kciuki za twoje dwa maluszki!!!! rozumiem jak ci ciezko lezec tak plackiem caly czas ale wierze ze juz niedlugo krwiak sie dzieki temu wchlonie.. mialas bardzo duzo szczescia ze do tego szpitala trafilas i skoro serduszka nadal bija po takim krwotoku to wszystko sie dobrze skonczy!!
ja w 17 dpt mialam bete 2780 czyli 4 krotny przyrost w ciągu 3 dni.. caly czas mysle czy to blizniaki.. juz sie strasznie na to nastawilam. Czy wy dziewczynki z blizniakami tez taki przyrost mialyscie? Upadrlam sie na usg w 17 dpt bo mój mąż jeszcze byl w PL, ale dr powiedziala ze widocznie jeszcze za wczesnie bo nie widziala pecherzyków na usg :( dzieczynki w którym dpt mialyscie usg?? moje chyba za szybko zrobilam :( ...

Adus - co do przyrostu bety to nie pomogę bo nie miałam robionej a co do usg to 17 doba zdecydowanie za wczesnie. ja coś kolo 18 doby tez robiłam pierwsze usg bo plamiłam ale nie było nic widać. Tydzień później dokładnie 18 kwietnia czyli 3 tygodnie i 1 dzień po transferze było widać dwa pęcherzyki a jak robili usg dowcipne :-) to było widać dwa serduszka i byłam wtedy juz w 6 tygodniu ciąży. Nie wiem czy to kiedy będzie coś widać na usg zależy tez od wieku embrionów w chwili podania. Ja miałam podane 6 dniowe blastusie wiec 3 tygodnie po transferze wiek ciazy byl podwojony.

dzieki dziewczyny. Bede teraz robic sikanca codziennie, a w srode pojde chyba prywatne na bete i progesteron, bo ONI tu w UK sami na to nie wpadna, a nie bede czekac. Trzymajcie za mnie kciuki!

Onlyone - trzymam bardzo mocno. W UK betki nie robią. Mnie lekarka powiedziala ze jak bardzo chce to mi zrobi ale jak sie dowiedziała ile testów zrobiłam to stwierdziła ze nie ma sensu bo co ja jeszcze chce po 7 pozytywnych sikancach. Ale idz ublagaj. Powiedz ze test wyszedł ale zaczęłaś plamic i chcesz wiedzieć na czym stoisz.

reklama
Do góry