reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

marcikuk do mojego GP chodze z moja siostra, bo chyba bym go zozszarpala gdybym poszla sama, a tak ona mnie uspokaja :baffled:.
on jest tak glupi, ze pielegniarka ostatnio jak bylam na morfologii wziela mnie cichaczem na krew, bo ten idiota odeslal mnie do szpitala, w ktorym musialabym chyba caly dzien czekac na pobranie. Zreszta sprawdza na internecie jakie leki zapisac na jakie objawy, wiec moja rodzinka zawsze wrzuca recepty do smietnika i leczymy sie sami ....
Po laparoskopii spaprali mi pepek, a u mnie w przychodni zalozyli mi taki opatrunek ze 3 tyg bylam na 4 roznych antybiotykach
Tak wiec pojde prywatnie chyba zeby sie nie stresowac....:angry:

reklama
agapl13 widzę, że Ty też produkujesz troche komórek ale niechętnie się zapładniaja :-( Rozmawialas z lekarzami czemu tak sie dzieje?
Przypomnij mi gdzie sie leczysz?

dzieki dziewczyny. Bede teraz robic sikanca codziennie, a w srode pojde chyba prywatne na bete i progesteron, bo ONI tu w UK sami na to nie wpadna, a nie bede czekac. Trzymajcie za mnie kciuki!
Zrób tak jak napisalas. Ja tez w UK w Londynie tyle ze do in vitro w Polsce podchodzilam ale wróciłam po transferze i pierwsza bete w prywatnej polskiej klinice robiłam w 11dpt i była 108 a w 16dpt była 670 czyli ogólnie niska a spodziewam sie bliźniaków . Do tego byłam w stałym kontakcie z moim gin z polski i on kazał mi badac co tydz progesteron co tez prywatnie robiłam i on dobieral dawki luteiny i Duphastonu . Okazało sie ze mam straszny niedobór i musiałam brać bardzo dużo tego i bez nich nie donosilabym ciąży . Jednak jak poszłam do GP a potem do poloznej to powiedzieli mi ze ich to nie obchodzi i jak chce to żebym sobie z polski zalatwiala tabletki . Ogólnie jak dla mnie to cała ciąża w UK to jedna wielka porażka i zero pomocy.
Elala- pisalas ze progesteronu do poniedziałku by ci wystarczyło to nie odstawiaj go zupełnie bo to nie jest dobre jak sie okaże ze jednak jesteś w ciąży . A nie możesz sobie podzielić na mniejsze dawki tak żebyś do wtorku miała i w środę ewentualnie sobie zalatwisz albo juz zrobisz bete prywatnie i będziesz wiedziała na czym stoisz. Oni tu bardzo niechętnie przepusuja progesteton i znam przypadek dziewczyny z forum co w ciąży dostała krwawienie i była na emergency i nic jej nie pomogli nawet nie zbadali wiec szybko do prywatnej kliniki pojechała i dostała pełno progesteronu i jest juz w 16tc.
Ja tutaj poronilam 2 lata temu i nikt mi nie pomógł bo oni nie utrzymują ciąży do 12 tc zreszta potem tez nic nie pomagają . Ja mam tu same problemy z nimi i tez bym z chęcią wszystkich porozszarpala!!

Ostatnia edycja:
Adus - spokojnie tydzien dwa i zobaczysz serduszko/a na sanie

Onlyone - :szok: co za debil!!! No to idz prywatnie jeśli nie możesz zmienić lekarza w przychodni. Stres i nerwica (ewentualne morderstwo) nie sa ci teraz wskazane :-)

Dziewczyny, a pytanie trochę z innej beczki, ale pokrewne...
Czy możecie polecić dobrego ginekologa w Warszawie? W związku z całą procedurą IVF i moją nową sytuacją, nie chciałabym wracać do poprzedniego lekarza.

Jak czytam wasze posty o tych lekarzach w UK to mi się słabo robi... jak tak można w ogóle??? masakra...
Ja dziś robię betkę i przekonam się czy ten wczorajszy test mnie nie okłamał:) wyniki po 15 więc napiszę wam wieczorkiem co wyszło.

Anioleczek trzymam kciuki!

Zrobilam dzis rano znowu sikany I znowu jest 2 kreska. Nie wiem co sie dzieje, ale w nocy normalny @, mocny nawet, a teraz znowu brazowe. Sorry dziewczyny za the moje opisy, ale staram sie jak moge :-)
Poczekam wiec, chociaz juz a moim M powiedzielismy sobie no trudno, zycie toczy sie dalej!
Dzis chyba troche poleniu****e...

reklama
Marcikuk dzięki ,że pytasz-bardzo dobrze się czuję-Lenka fika w brzusiu więc spokojna jestem-jutro mam podglądanko, to mam nadzieje,że dowiem się ile waży.
Tak jeszcze 14 tygodni zostało-bardzo mi teraz szybko czas leci.
A u Ciebie jak samopoczucie????Masz jeszcze mdłości i brak energii???Jeśli tak, to mam nadzieje,że niedługo miną.
Aniołeczek czekamy na betę wysoką:tak:
Onlyone odpoczywaj teraz i rób testy codziennie, a potem betę jak się uda
Aduś ja miałam pierwsze USG w 25dpt.(zarodek 3 dniowy) i wtedy był pęcherzk ciążowy,a w 34dpt było serduszko:tak:(czyli był to 7 tydzień ciąży)

Do góry