reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny będziecie mialy ze mną przerabane do tej 17stej :D teraz aby leżę i się modlę żeby się udało . . Analizuje te wszystkie bóle jakie miałam, to co teraz jest i nie mam czegoś takiego jak niektóre " tak wtedy na pewno się zagniezdzila kropka"... cycki mam obolale ale normalnie tak jak przed okresem.. plemienia implantacyjnego nie mialam.. ja bardzo źle znoszę porażki.. mam nadzieję że ten mój blastus był tak silny i chciał się zakopać że to zrobił :(
Każda z nas doskonale wie co czujesz i serio razem z Tobą trzymamy mocno kciuki! Uda się, zobaczysz :-D 17 już niedługo :-)

reklama
Właśnie weszłam na info o tym anty-Xa i chyba niechcący wprowadziłam w błąd. :/

Cytat z lab:
Badanie aktywności anty-Xa heparyny zleca się czasami w celu monitorowania i dostosowania dawki heparyny niefrakcjonowanej (UFH), mimo że obecnie głównym narzędziem monitorowania UFH jest badanie aPTT.
@Vinszka a jak u Ciebie? Jak się czujesz? Mało się tu ostatnio u nas udzielasz ;-)

I nie mialas zadnego lyzeczkowania ani nic z tych rzeczy? Bo rozmawialam teraz z mama i powiedzialam jej co sie stalo. A ze ona pracuje w szpitalu to juz mnie nastraszyla ze u nich raczej wszystkie babki po poronieniach zatrzymuja w szpitalu na lyzeczkowanie. No i zaczynam schizowac... ale jak beta spadnie do 0 to chyba mie ma szans zeby jakies resztki tam zostaly??

U mnie wygladalo to podobnie jak u Ciebie tyle tylko, ze to byl 7tydz, a dzieciatko przestalo sie rozwijac w 5. Po prostu nagle zaczelam plamic, za chwile doszly skurcze. Pojechalam na IP, potwierdzili najgorsze i kazali za 2 dni przyjsc ponownie na usg, zeby sie upewnic, ze jest "czysto". Po 12h skurczy i krwawienia - poronilam, wiem dokladnie, w ktorym momencie to sie stalo... Skurcze powoli ustaly i 2 dni pozniej na usg juz nic nie bylo...
Zakladam wiec, ze u Ciebie tez lyzeczkowanie nie bedzie potrzebne. Bety nie badali.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny będziecie mialy ze mną przerabane do tej 17stej :D teraz aby leżę i się modlę żeby się udało . . Analizuje te wszystkie bóle jakie miałam, to co teraz jest i nie mam czegoś takiego jak niektóre " tak wtedy na pewno się zagniezdzila kropka"... cycki mam obolale ale normalnie tak jak przed okresem.. plemienia implantacyjnego nie mialam.. ja bardzo źle znoszę porażki.. mam nadzieję że ten mój blastus był tak silny i chciał się zakopać że to zrobił :(
Zaciskam kciuki z całych sił![emoji6][emoji110]
I będę niecierpliwie spr forum.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Bedzie dobrze! U mnie bylo jakies plamienie wieczor 5dpt i zebys ty.moje przerazenie widziala! Od razu nospa, relanium, dodatkowy lutinus i dupek. Na implantacyjne bylo za pozno bo nastepnego dnia beta byla juz 57:) pozatym tez mialam bole jak na okres i tylko troche tej rzadkiej wydzieliny jak woda. Jeszcze tylko 4godz. Idz sie przespac - jak poczujesz zapach koldry i poduszki to cie najdzie ochota:)

Dziewczyny,mam jakąś depreche...nie dam rady chodzić do pracy[emoji20]
Myśli krążą wokół jednego tematu...
Koleżanka w pracy w ciąży...boli podwojnie bo zaczęła się starać po tym jak ja powiedziałam że się zdecydowaliśmy na 2...
Do tego ta pogoda...
Normalnie nic mi się nir chce[emoji20]

Niby teorię znam, ale czemu w takim razie lekarz zaproponował IUI mimo wszystko? Do IVF podejdę za cykl lub dwa jak nazbieram badania.

Hmmm... mam odpowiedziec szczerze czy byc mila? [emoji4]
Mysle, ze to po prostu naciaganie na kase...
Moj lekarz chcial zrobic IUI widzac nasze wyniki i nagle okazalo sie, ze mam endometrioze 3. stopnia i powiedzial mi od razu, ze inseminacja bylaby strata czasu i pieniedzy, bo sie nie uda. 3 miesiace dostawalam decapeptyl na wzmocnienie komorek i potem 10dni procedury i punkcja.
Zakladam, ze wiedzial co robi, bo sie udalo za pierwszym razem [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niby teorię znam, ale czemu w takim razie lekarz zaproponował IUI mimo wszystko? Do IVF podejdę za cykl lub dwa jak nazbieram badania.
Bo teoria teoria a życie życiem...
Jeśli może nasienie dobre to ta endo nie jest aż tak straszna? Przecież kobiety z endo zachodzą i naturalnie...

Może chce dac szanse zanim podejmiecie poważniejsze kroki...
Pisałaś że ile się staracie? No i chyba wiek działa na waszą korzyść?

Mój proponuje mi 3 iui (już 2) na drożnym jajowodzie...
Szanse małe,czas ucieka ale zawsze jakieś szanse są...

To takie dość trudne decyzje..

reklama
W liverpool. Tutaj zapladniaja wszystkie dojrzałe komorki. 3 lata temu mialam az 43 pęcherzyki, z tego 27 dojrzałych bylo. 18 zaplodnilo sie A do 5 doby mialam 4 blastocyty. I 2 transfery po 2 mrozaczki. Fajnie że znasz jakiej klasy były te zarodki. Nie to co ja

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Wow w takim miescie to pożyjesz... Szanse z 6 sa naprawdę ograniczone! Kazdy w 5 dobie jest super!!!! Naprawdę...

Do góry