reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

I nie mialas zadnego lyzeczkowania ani nic z tych rzeczy? Bo rozmawialam teraz z mama i powiedzialam jej co sie stalo. A ze ona pracuje w szpitalu to juz mnie nastraszyla ze u nich raczej wszystkie babki po poronieniach zatrzymuja w szpitalu na lyzeczkowanie. No i zaczynam schizowac... ale jak beta spadnie do 0 to chyba mie ma szans zeby jakies resztki tam zostaly??
Nie denerwuj się póki co, wcale tak nie jest. Często macica sama się "oczyszcza" i beta spada do 0 i nic w takim przypadku nie trzeba robić.

reklama
Ale to duzo mieliście zarodków, mi pozwolili zapłodnić tylko 6... Z tego do 4 dobry dotrwały 2, 12 komórkowy klasy b, i 6 kokorkowy klasy B... Ale to był początek 4 doby. Do 5 doby mało dotrwa nawet w ideowej sytuacji. Nie mam do mrożenia nic, tylko komórek zamrożonych 8... A gdzie sie leczysz?
W liverpool. Tutaj zapladniaja wszystkie dojrzałe komorki. 3 lata temu mialam az 43 pęcherzyki, z tego 27 dojrzałych bylo. 18 zaplodnilo sie A do 5 doby mialam 4 blastocyty. I 2 transfery po 2 mrozaczki. Fajnie że znasz jakiej klasy były te zarodki. Nie to co ja

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarz dał tabletki jedna wieczorem ma brać kiedyś przestał palić i znowu zaczol i stwierdził dzisiaj ze kończy od jutra z fajkami ;) kazał się więcej ruszać i powinno sie unormowac wątpię że z stresu bo zaczynamy dopiero pod koniec października więc jeszcze trochę jest
Po paleniu musi minac min 3 miesiace zeby plemniki sie odbudowaly. Tak szczerze Ci powiem ze wydawanie kasy na ivf i palenie fajek to troche bez sensu.. to jest zmniejszanie szans na wlasne zyczenie...
I nie mow mi ze ciezko rzucic bo ja palilam 15 lat i rzucilam z dnia na dzien wiedzac ze tu chodzi o moje dziecko. Nie pale prawie dwa lata i chocby nie wiem co nie zapale bo taka zawzieta jestem i tego zycze[emoji9]

Dziewczyny a ja sie zastanawiam o ile IUI zwieksza szanse w porownaniu do "naturalnej" metody przy stymulowanym cyklu z endometrioza w tle. Parametry nasienia w miare ok. Lekko obnizona ruchliwosc.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jesli endometrioza jest 3 lub 4 stopnia to IUI nie ma sensu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Po paleniu musi minac min 3 miesiace zeby plemniki sie odbudowaly. Tak szczerze Ci powiem ze wydawanie kasy na ivf i palenie fajek to troche bez sensu.. to jest zmniejszanie szans na wlasne zyczenie...
I nie mow mi ze ciezko rzucic bo ja palilam 15 lat i rzucilam z dnia na dzien wiedzac ze tu chodzi o moje dziecko. Nie pale prawie dwa lata i chocby nie wiem co nie zapale bo taka zawzieta jestem i tego zycze[emoji9]
Niby fajki to takie zło...
A wśród tych koleżanek co właśnie zaszły, u obu pali facet,a jedna pali sama też...i piwka sobie nie odmawia...a w ciąży przerzucila się na redsa...

Mój M nigdy nie palił,wódka na święta,sport,dieta,jajek nie przegrzewa a nasienie średnie...

Gdzie tu sens i logika?[emoji20]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny będziecie mialy ze mną przerabane do tej 17stej :D teraz aby leżę i się modlę żeby się udało . . Analizuje te wszystkie bóle jakie miałam, to co teraz jest i nie mam czegoś takiego jak niektóre " tak wtedy na pewno się zagniezdzila kropka"... cycki mam obolale ale normalnie tak jak przed okresem.. plemienia implantacyjnego nie mialam.. ja bardzo źle znoszę porażki.. mam nadzieję że ten mój blastus był tak silny i chciał się zakopać że to zrobił :(

reklama
Mozliwe ze przez to stracilas ciążę. Ja bym sie umawiala ale wybór nalezy do Ciebie

Dzięki. Poczekam jeszcze na wyniki badań genetycznych po poronieniu, bo może zarodek był chory i tu jest problem.
Zastanawia mnie tylko, czy gdyby ciąża rozwijała się prawidłowo to allo mlr też by mocniej wzrosło?

Do góry