reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja juz jestem ze swoim kropkiem w domu :) u mnie usg bylo dopochwowe. Najpierw sprawdzila endo, bylo dobre, potem transfer kropeczka przez cewnik, sprawdzenie czy zarodek nie zostal w pipecie i znow usg dowcipne w celu lokalizacji zarodka. Blastus jest klasy 5ba czy 5ab, juz nie pamietam doklanie, ktora literka jest pierwsza :p
Teraz prosze Boga, zeby maluszek ze mna zostal HCG mam ustalone na 27.09. Oby czas szybko lecial :)

reklama
Co do krzepliwości, czytałam wcześniejsze wpisy i powiem Ci jak to u mnie pani hematolog powiedziała. INR, aPPT, PT i jeszcze jakiś inny to badania dające ogólny zarys, ale ona na tej podstawie nie wypisze dawki na lek rozrzedzający krew. Zleciła mi badanie anty-Xa. (tylko to jest w przypadku dawkowania, bo u mnie stwierdzona mutacja).
Aha dodam, że u mnie INR, aPPT itp. były w normie, a zagrożenie jest.

Czekam do następnej wizyty, za tydzień i pewnie dowiem się więcej, mając wynik.
Ja mam na podstawie APTT i INR leki

---24tc---

Ja też po pół roku[emoji6]tyle że 8 lat temu zdążyłam zrobić tylko monitoring a M badanie nasienia i zdarzył się cud[emoji6]

Teraz ze względu na wiek też nie czekałam...po 6 mcach wizyta w klinice.
No ale tym razem nie jest tak kolorowo[emoji20]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Cierpliwości[emoji6]

---24tc---

Ja juz jestem ze swoim kropkiem w domu :) u mnie usg bylo dopochwowe. Najpierw sprawdzila endo, bylo dobre, potem transfer kropeczka przez cewnik, sprawdzenie czy zarodek nie zostal w pipecie i znow usg dowcipne w celu lokalizacji zarodka. Blastus jest klasy 5ba czy 5ab, juz nie pamietam doklanie, ktora literka jest pierwsza :p
Teraz prosze Boga, zeby maluszek ze mna zostal HCG mam ustalone na 27.09. Oby czas szybko lecial :)
No to teraz odpoczywaj, relaksuj się i czekamy na betę! :-)

Czesc dziewczynki kiedys siedzialam na tym watku ale sie przerzucilam na AID:) ale mam takie pytanie mnie nurtujace :) jak wygladała u Was histeroskopia diagnostyczna i czy ktoras z Was miala robione badanie na immunofenotyp? W skrocie mialam 2 in vitro ale M jest "pusty" i korzystam z banku nasienia jestem teraz po 3 inseminacjach tylko jeszcze tej ostatniej nie znam wyniku :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz jestem ze swoim kropkiem w domu :) u mnie usg bylo dopochwowe. Najpierw sprawdzila endo, bylo dobre, potem transfer kropeczka przez cewnik, sprawdzenie czy zarodek nie zostal w pipecie i znow usg dowcipne w celu lokalizacji zarodka. Blastus jest klasy 5ba czy 5ab, juz nie pamietam doklanie, ktora literka jest pierwsza [emoji14]
[emoji110]Za Kropka!

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

@Vinszka a jak u Ciebie? Jak się czujesz? Mało się tu ostatnio u nas udzielasz ;-)

U mnie wszystko w porządku, jest podejrzenie niskiego żelaza. Brzuszek się powoli pojawia i +4kg do przodu. Za dwa dni mam wizytę to dowiem się coś więcej co u Bąbelka :) mam nadzieję, że podwyższone tętno już się unormowało. Może płeć się potwierdzi? Bo ponoć z prenatalnych to trochę wróżenie z fusów :D

Ja mam na podstawie APTT i INR leki

---24tc---

Tak pamiętam.
U mnie, aby sprawdzić dawkę jednak te badania nie interesowały hematologa. No, ale taka decyzja lekarza. Mam wizytę za tydzień, to wszystko się okaże.

reklama
Czesc dziewczynki kiedys siedzialam na tym watku ale sie przerzucilam na AID:) ale mam takie pytanie mnie nurtujace :) jak wygladała u Was histeroskopia diagnostyczna i czy ktoras z Was miala robione badanie na immunofenotyp? W skrocie mialam 2 in vitro ale M jest "pusty" i korzystam z banku nasienia jestem teraz po 3 inseminacjach tylko jeszcze tej ostatniej nie znam wyniku :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam robione immunofenotypy

Do góry