annemarie
Fanka BB :)
Sa rzadko stosowane ,bo po pierwsze sa bardzo kontrowersyjne i nie ma zadnych badan wskazujacych na to ze pomagaja,oprocz tego mozna i stosuje sie intralipid ktory ma podobne dzialanie.I kosztuje 10 razy mniej.Ja tez nie chce rozkrecac afery dla mnie to normalna rozmowa z wami. Z tego co sie dowiedzialam: te immunoglobuliny stosowane sa przy poronieniach nawykowych, obnizaja agresywne dzialanie cytokin i nk, maja duzo mniej skutkow ubocznych jak te wszystkie sterydy i tylko ze wzgledu na cene sa na razie tak rzadko stosowane. No i ponoc jest to ostatnia deska ratunku gdy nie dzialaja te cuda w postaci sterydow, szczepien - takze pullowanych i wszystkich innych wlewow typu intralipid. Nie jestem lekarzem i nie kwestionuje zalecen immunologow, nie zamierzam tez nikogo odwodzic od decyzji o leczeniu np u pasnika czy kpgos innego. Poszperam jeszcze troche, zrobie te badania ktore uznam za konieczne i wtedy wyniki skonsultuje z drem. On mi nic nie zleci bo powiedzial teraz ze nic nie musze badac. Zreszta musze sie dowiedziec czy po tej pierwszej dawce badania moga wyjsc zafalszowane, a obstawiam ze tak bedzie. Wiec chyba nie ma sensu. Ale jeszcze sie tego dowiem.
I tego co teraz napisze nie robie po to zeby komus dogadac, dosrac czy sie wymadrzac ALE kochana... skoro Ty lykasz tyle tych sterydow i innych cudow i masz za soba 17 transferow to wydaje mi sie ze moj chce zwyczajnie skrocic ta droge... raczej nie ma opcji zeby tym zaszkodzic. Czy Ty z kims rozmawialas moze na temat tych immunoglobulin? Pytam po prostu z ciekawosci bo temat jest troche malo znany i przyda siekazda opinia jakiegos lekarza
Tak mam za soba 17 transferow ,bo po 15 powiedzialam STOP i zrobilam cala immunologie i wyszla cala masa gow*** , 16 transfer robilam jeszcze bez lekow,17 z czescia i tez sie nie udalo. bo moje komorki sa zbyt juz stare i genetycznie zmienione ,dlatego jest teraz dawczyni.Oprocz tego brakuje mi calej masy KIRow i wlasnie na to bierze sie granocyty.czyli min. Accofil Mam bardzo madra pania doktor ,ktora powiedziala mi szczerze ,ze mozemy probowac ale mi niczego obiecywac nie bedzie bo u mnie to nie jedna rzecz a parenascie ,ktore "hacza "w temacie.Immunologia jest niestety b.mloda dziedzina i zanim zostanie uzana przez lekarzy jako powod " niepowodzen" mina dlugie lata.U mnie niestety jest wiele problemow z kazdej mozliwej strony i jak juz jedno zaskoczy to niestety wylazi drugie.Encorton biore dopiero przed transferem i koncze w momencie neg.bety.Zreszta wszystko co biore jest na cos ,a nie na zasadzie moze mi pomoze.
Asiu,rob jak uwazasz za sluszne.Powodzenia.