reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asia,
rob jak uwazasz ,na twoim miejscu nie podchodzilabym do zadnego transferu,tak dlugo jak nie wyjasnisz problemow z immunologia.Wyglada mi to na poronienia nawracajace ktore wskazuja na wysokie NK,mutacje ,badz inne problemy.Jesli bierzesz immunoglobiny bez podstaw,to mysle ze ten sam pan doktor powinien zlecic ci badania.Moje zdanie i nie pisze tego zeby zaraz byla afera,ale siedze w temacie juz 3 lata i mam troche pojecia.Mozesz oczywiscie dzialac dalej mi byloby szkoda zarodkow.Wiec albo to albo genetyka sie klania,chociaz na to chyba za mlodzi jestescie.
Ja tez nie chce rozkrecac afery:) dla mnie to normalna rozmowa z wami. Z tego co sie dowiedzialam: te immunoglobuliny stosowane sa przy poronieniach nawykowych, obnizaja agresywne dzialanie cytokin i nk, maja duzo mniej skutkow ubocznych jak te wszystkie sterydy i tylko ze wzgledu na cene sa na razie tak rzadko stosowane. No i ponoc jest to ostatnia deska ratunku gdy nie dzialaja te cuda w postaci sterydow, szczepien - takze pullowanych i wszystkich innych wlewow typu intralipid. Nie jestem lekarzem i nie kwestionuje zalecen immunologow, nie zamierzam tez nikogo odwodzic od decyzji o leczeniu np u pasnika czy kpgos innego. Poszperam jeszcze troche, zrobie te badania ktore uznam za konieczne i wtedy wyniki skonsultuje z drem. On mi nic nie zleci bo powiedzial teraz ze nic nie musze badac. Zreszta musze sie dowiedziec czy po tej pierwszej dawce badania moga wyjsc zafalszowane, a obstawiam ze tak bedzie. Wiec chyba nie ma sensu. Ale jeszcze sie tego dowiem.
I tego co teraz napisze nie robie po to zeby komus dogadac, dosrac czy sie wymadrzac ALE kochana... skoro Ty lykasz tyle tych sterydow i innych cudow i masz za soba 17 transferow to wydaje mi sie ze moj chce zwyczajnie skrocic ta droge... raczej nie ma opcji zeby tym zaszkodzic. Czy Ty z kims rozmawialas moze na temat tych immunoglobulin? Pytam po prostu z ciekawosci bo temat jest troche malo znany i przyda siekazda opinia jakiegos lekarza:)

W temacie nasienia to mój mąż brał profertil i poprawy nie było, chyba tylko liczba się zwiększyła nieznacznie. Przed IVF nie palił pół roku(I dalej nie pali) i jak ruchu A było 0% to do 5% się zwiększyło. W tym czasie brał salfazin, kwas foliowy, witaminę D oraz E. Teraz postanowiliśmy sprawdzić FertilMan i lyknal już 1 opakowanie. Na wyniki jeszcze za wcześnie, ale jego sperma nigdy tak intensywnie nie pachniała.
Mój nigdy nie palił...
Ilość 63 mln (min.39) koncentacja 18 mln/ml (min.15) ruch postepowy 33,5 (min.32 %).
Czyli wszystko w normie ale na granicy...

No i ta morfologia -min.4 a u nas 2%...niby 4% z 39 ml wychodzi niewiele więcej niż 2% z 63 mln...

Teraz przed iui spadła koncentracja -12 mln ale ruch szybki A zwiększył się z 4.3 do 10%...
Do 1 badania 4 dni przed iui 3 abstynencji.

8 lat temu inne normy były i w zwykłym labie ale też miał w dolnych granicach normy...a jak robił badanie ja już byłam w ciąży...

Niestety teraz przy tym zestawie-niedrożny jajowód+wiek+nasienie to już na cud kolejny nie liczę

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Milego grzybobrania tylko muchomorow nie zbieraj:-p tymczasem ja dalej w pizamce i lozku:happy2:
Grzybobranie udane :) muchomory byly piekne ale do jedzenia ble wiec nie zbieralam. Ale mamy 2 wiadra i reklamowke podrzybkow borowikow i trafily sie 2 kanie juz pozarte na obiad. Zbierac fajnie teraz gorzej to obierac :D ale narazie odpoczywamy bo nam nogi w dupe wlaza :)

Fertilman ma ten sam skład co profertil tylko trzeba go więcej łykać dawaj mężowi dużo natki pietruszki u mojego osobiście nasienie poprawiło się po profertilu Ale to u mnie jest problem a niei w nasieniu
Fertilman plus ma więcej składników niż profertil. Tylko chyba rzeczywiście dawkowanie większe. Ale ma więcej witamin

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie tez bylam.w szoku. Ale Gosiu rob razem z M. I jak pytalam to to 30 czy 40 zl kosztuje. Jak podczytuje inne forum o immunologii to widzę ze Pasnik chyba kazdemu to zleca. Tylko dziewczyny pisza ze z krwi a bava w laboratorium mowila ze lepiej z kalu ale jak.zrobie z krwi. A trzeba bylo robic jak robiłam weryfikacje bety a tak.to zas musze sie kluc
Ja wtygladam juz jak narkomanka... obie rece tak poklute ze shock

Gosiu ja Ci powiem ze gdyby u m w biopsji cos znalezli to pewno byloby to i tak kiepskie i bujalibysmy sie latami probujac tak zapladniac a moje amh najlepsze nie jest. A z dawca widac ze plemniory silne byly bo zaskoczylo od razu no i dzisiaj sie na usg okazalo ze na 99% bedzie synus[emoji7][emoji7][emoji7]
Wiec brawo dla Twojego m i dobrze mowi! A na jakim etapie jestescie bo mi umknelo?
O tak szybko płeć? A miałaś usg przez Brzuch? Ja mam we wtorek ciekawe czy też coś wypatrzy. Będzie to 11 t i 5 d a ty który masz teraz :)

reklama
Jeszcze zrobilam beze ale musza mi się maliny ściąć zebym mogla skosztowac. Z masa kawowa do ktorej dodaje likier kawowy scheridan czy jak sie to pisze:-p a potem nazekam ze tyje po encortonie:laugh2:

A ja go nam prawie litr w barku i na szczescie nie doczekal sie wypicia [emoji6]

A daj przepis na ten krem prosze. Kiedys go zrobie bo musi byc pyszny

Do góry