reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Każdy ma prawo chcieć niestety nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Ja chyba ostatnio popadam przez to wszystko w depresję, co chwila gdzieś u znajomych i w rodzinie rodzą się dzieci nawet ostatnio zostałam znowu hrzestna, co chwila pytania a co wy drugiego nie chcecie, itp. Jak by to kuzwa od moich chęci zależało to bym pewnie trójkę miała ale nikt tego nie rozumie tylko ten co przez to przechodzi

Tak te wieczne pytania, a kiedy drugie, a co drugiego nie chcecie, najwyższy czas postarać sie o drugie. No i pytania do mojej córki, nie chcesz mieć rodzeństwa? Załatw to z rodzicami. To istny koszmar! Nie koniecznie chwale sie całemu światu dookoła ze mam problem z zajściem w druga ciąże. Czasami miałam ochotę wywrzeszczeć żeby sie odwalili i nie wtykami nosa w nie swoje sprawy, a teraz nauczyłam sie już i po prostu odpowiadam NIE!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ha...jedni doradzają Artemide inni Bociana...na Kriobank też ludzie narzekają...

Każdemu co innego pasuje. Ma inne doświadczenia.

Ja chodziłam do Pietrzyckiego. Bo o Mrugaczu było sporo negatywnych opinii...
Nie mam mu nic do zarzucenia. On zlecił mi laparoskopie a że w szpitalu i on już nie robi (tylko prywatnie) to poszłam do lekarza co robi laparoskopię w szpitalu a przy okazji pracuje w klinice. Poleciła go koleżanka której pomógł po wielu ciążach biochemicznych i poronieniu...

Także jak pisałam - jak komuś się uda będzie lekarza polecać. Jak nie wyjdzie to odradzać...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Całe szczęście że nie chodziłas do Mrugacza a do innych nie wiem nie mogę sie wypowiedzieć ale Mrugacz naprawdę dużo złego mi wyrządził życzę powodzenia w dalszej walce ja też niestety jeszcze walczę zobaczymy co lekarz powie na wizycie 13 września chodzę do Pierzynskiego jak dla mnie mega dobry lekarz ;) ale niestety pierwsze podejście sie nie udało i niestety muszę całą procedurę od nowa zacząć

Całe szczęście że nie chodziłas do Mrugacza a do innych nie wiem nie mogę sie wypowiedzieć ale Mrugacz naprawdę dużo złego mi wyrządził życzę powodzenia w dalszej walce ja też niestety jeszcze walczę zobaczymy co lekarz powie na wizycie 13 września chodzę do Pierzynskiego jak dla mnie mega dobry lekarz ;) ale niestety pierwsze podejście sie nie udało i niestety muszę całą procedurę od nowa zacząć
Ale niektórzy nazywają Mrugacza cudotwórca[emoji12]
Mnie zmierzil cennik wizyt do niego - o 200 zł (bierze 400 zł za pierwszą wizytę)wizyta więcej niż u pozostałych lekarzy...
Podobno kiedyś był super a potem kasa go zepsuła chyba...

Ja patrzyłam cennik na Bocianie. I tam za każdy bajer płacisz...
Np za badanie plemnika do imsi 600 zł. Za skreczing enometrium embrioglu....
Jest jeszcze opcja diagnostyki zarodków...
Także takie in vitrove all inclusiv jednak 4 tyś więcej...

W Artemidzie wszystko w cenie dlatego nic nie proponuja poza standardem.

To i tak mala roznica w invictie all inclusiv z lekami do stymulacji 15300

W Artemidzie wszystko w cenie dlatego nic nie proponuja poza standardem.

To i tak mala roznica w invictie all inclusiv z lekami do stymulacji 15300
Ile łącznie z lekami zapłaciłaś i co dokładnie było w cenie?
Jakie badania zlecili przed?
Będę wdzięczna za info[emoji6]

No mi nie do in vitro ale lekarz badania zlecił. W sumie powtórkę bo sama zrobiłam sobie badania hormonów i badania nasienia u M przed wizytą w klinice. Później miałam drożność.
Na razie nie grzebie w genetyce i immunologii bo jedno dziecko jest i nie było poronień. Zobaczymy co zaproponuje później.
Badań można zrobić milion. I nadal nie znaleźć przyczyny...jeśli są jakieś objawy i wskazania to lekarz powinien zlecić. Ale trudno na dzień dobry badać wszystko od a do z...
Są jakieś badania podstawowe w diagnostyce niepłodności i się je robi. A później poszerza diagnostykę.

Korzystałam wcześniej z kliniki Bocian i nie mam też zastrzeżeń. Do Artemidy trafiłam żeby skonsultować się z lekarzem który robi laparoskopię. I zostałam u niego. Choć do poprzedniego lekarza nic nie mam to ten obecny bardziej mi pasuje. Nie czuję się zaniedbana,naciagana na kasę.
Personel też b.miły i pomocny.

Co do supli na nasienie - nie zaszkodzą ale cudów się bym nie spodziewała. Temat obgadany z lekarzem andrologiem a także po szerokim przekonaniu internetu -for oraz badań nt.wpływu witamin na nasienie.

Ja wlasnie mowie o poszerzeniu diagnostyki jesli pierwsza procedura nie wypali. Na to pytanie wlasnie wiecznie slyszalam idpowiedz po co szkoda kasy. Wiec robilam wszystko na wlasna reke i czesc w poradni genetycznej i hematologicznej na nfz. I nawet nie zwracano uwagi na wyniki. Na mutacje mthfr ktora mi wyszla uslyszalam ze ma ja 60% kobiet i lekarz udawal.ze czyta wynik. Jak mu powiedzialam spoko moze i ma ja 60% kobiet ale nie w wariancie homozygotycznym wtedy mina mu zrzedla i zaczol czytac wynik i powoedzial no tak to juz troche kiepsko. Ale przeciez nie potrzebne sa zadne dodatkowe badania.

A co do supli to cudow wcale nie oczekuje i wiem ze takie leki nie istnieja. Aczkolwiek nie zgodze sie ze wogole nie pomagaja bo poprawiaja troche parametry a maca nawet morfologie poprawila z 6 na 18 %

I juz mowilam ze ja tylko ostrzeglam i wybor nalezy do ciebie nie mam zamiaru wplywac na twoja decyzje. Zycze ci powodzenia i pieknego bobasa juz po pierwszej uiu czy ifv w zaleznosci na co sie zdecydujesz

Ile łącznie z lekami zapłaciłaś i co dokładnie było w cenie?
Jakie badania zlecili przed?
Będę wdzięczna za info[emoji6]

Badania zlecone przed 1 procedura przez lekarza z Olsztyna nie przez lekarzy z Bialegostoku to dla emka badanie nasienia testosteron lh fsh tsh prolaktyna morfologia kariotyp i badanie azf. Dla mnie amh tsh lh estradiol fsh usg piersi uklad krzepniecia cytologia morfologia. I to byly jedyne badania ktore nam zlecili przy 3 procedurach pozniej juz nic nie bylo.powtarzane niestety. Cala reszte a jest tego caly segregator robilismy sami.
Za procedure z refundowanymi lekami dojazdem do Bialegostoku i noclegami wychodzilo nam ok 7 tys
W cenie tak jak juz mowilam jest wszystko co chcesz z dodatkow do ivf. Tylko latwo jest namowic lekarza i embriologa jedynie na imis i embrio glue i ewentualnie naciecie otoczki. Reszta ich zdaniem jest zbedna

reklama
No i kochane kolezanki oglaszam wszem i wobec ze nadrobilam swoja ponad tygodniowa nieobecnosc choc bylo ciezko miedzy zakonczeniem sezonu grilowego a grzybobraniem i przerabianiem grzybow na pysznosci :)
I jak pisalam wczesniej obiecuje poprawe :) juz odsapnelam psychicznie i bardzo mi was brakowalo :) takze teraz juz czesciej bede sie pojawiac. Hehe do nastepnego dola :p

Do góry