reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witaj, chyba niewiele dziewczyn, ktore byly tu na samym poczatku roku jeszcze sie udziela, my cie serdecznie witamy.

Ja mialam transfer w 19dc, ale szlam sztucznym cyklem, byc moze ze wzgledu na dlugosc twoich cykli lekarz tez zdecyduje sie na sztuczny. No i trzymamy kciuki :)

Dzieki serdecznie, sprobuje nadrobic i sie troche udzielac ale widze ze duzo sie tu dzieje. Ja tez bede szla na sztucznym bo te cykle bardzo nieregularne mam. No zobaczymy czy mi sie uda w tym cyklu a jak nie to nastepny :)

Niedrożne jajowody lekarz dawał nam duże szanse na to że się uda bo mamy już dziecko a tu dwa transfery poszło 15 tysięcy i się niestety nie udało
a pierwsze dziecko mieliscie bez problemu? my mielismy pierwszy przez inseminacje ale od razu przy pierwszej sie udalo ... a teraz mialam szesc inseminacji, dwa transfery i nic. Ostatnio udalo sie zajsc ale poronilam zaraz na poczatku.

Nie oceniaj odrazu w taki sposob ja przeszlam tam 3 pelne procedury wiec troche poznalam schemat dzialania tej kliniki. Bez badan. Jak pytalam czy warto zrobic jakies badania to nie ma potrzeby bo po co wydawac pieniadze. Jak nie wyjdzie to odpowiedz tak sie zdarza. Jak jest problem czy w nasieniu czy jakies inne to odpowiedz czy brac jakies suplementy nie nie trzeba bo po co. I uwierz mi to nie jest tylko moje zdanie tej osoby ktorej sie nie udalo tylko tez tych osob ktore sa juz w ciazy i maja tez juz dzieciaki na swiecie.
Oczywiscie ja tylko ostrzeglam nie namawiam to twoj wybor.
Ja jak i wiele innych osob twierdza ze wywalily pieniadze w bloto bo robia tam ivf na slepo bez badan haha nawet do 2 i 3 procedury nie kazali nam sprawdzic badan nasienia bo po co. Oczwywiscie zrobilismy sami
No mi nie do in vitro ale lekarz badania zlecił. W sumie powtórkę bo sama zrobiłam sobie badania hormonów i badania nasienia u M przed wizytą w klinice. Później miałam drożność.
Na razie nie grzebie w genetyce i immunologii bo jedno dziecko jest i nie było poronień. Zobaczymy co zaproponuje później.
Badań można zrobić milion. I nadal nie znaleźć przyczyny...jeśli są jakieś objawy i wskazania to lekarz powinien zlecić. Ale trudno na dzień dobry badać wszystko od a do z...
Są jakieś badania podstawowe w diagnostyce niepłodności i się je robi. A później poszerza diagnostykę.

Korzystałam wcześniej z kliniki Bocian i nie mam też zastrzeżeń. Do Artemidy trafiłam żeby skonsultować się z lekarzem który robi laparoskopię. I zostałam u niego. Choć do poprzedniego lekarza nic nie mam to ten obecny bardziej mi pasuje. Nie czuję się zaniedbana,naciagana na kasę.
Personel też b.miły i pomocny.

Co do supli na nasienie - nie zaszkodzą ale cudów się bym nie spodziewała. Temat obgadany z lekarzem andrologiem a także po szerokim przekonaniu internetu -for oraz badań nt.wpływu witamin na nasienie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O kochana pamietam Cię [emoji6] fajnie ,ze wróciłaś ja tez dalej walczę [emoji58] i Zazdro obozu z Chodakowska [emoji847]
Jeśli na sztucznym cyklu to tak koło 15-20 dc( uśredniając) a naturalne trochę dłużej i zależy od Teojego cyklu [emoji6]
"

Witaj Pixie, milo ze tu jestes. a jak u Ciebie? Na jakim etapie jestes?
Oboz byl naprawde super, po tym poronieniu bylo mi bardzo ciezko i stanelam na nogi po nim. Ja bede na sztucznym na pewno, czyli jest szansa jak sie okres pospieszy ze i w tym cyklu zrobie transfer. :)

Do góry