reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

I parom ktore maja niewielki problemy a raczej ich nie maja tylko poprostu nie wychodzi sie w Art udaje jesli pojawia sie wiekszy problem to nic z tym nie robia tylko zapraszaja na kolejne ivf.
Przy pierwszej procedurze bylam zielona w temacie wiec ufalam lekarzowi. Przy jej koncu pojawilam sie tutaj a byl to maj 2016. I mnostwo osob mi tu mowilo ze diagnostyka to podstawa. W tym genetyczna obojfa partnerow i szczegolowe badania nasienia. Dzieki dziewczynom robilam wszystkie badanja sama i uwarzam ze bylo warto mimo dodatkowych kosztow

reklama
I parom ktore maja niewielki problemy a raczej ich nie maja tylko poprostu nie wychodzi sie w Art udaje jesli pojawia sie wiekszy problem to nic z tym nie robia tylko zapraszaja na kolejne ivf.
Przy pierwszej procedurze bylam zielona w temacie wiec ufalam lekarzowi. Przy jej koncu pojawilam sie tutaj a byl to maj 2016. I mnostwo osob mi tu mowilo ze diagnostyka to podstawa. W tym genetyczna obojfa partnerow i szczegolowe badania nasienia. Dzieki dziewczynom robilam wszystkie badanja sama i uwarzam ze bylo warto mimo dodatkowych kosztow
Potwierdzam że w Artemida to loteria i jeżeli jest problem mały to są szanse. Też genetyczne robiłam na własną ręką a na moją tromboflię lekarz machną ręką ....

U nas maca + fertilman. 3 mce i morfo 2 %...
Nie badałam przed wiraminami i w sumie nie wiem...Może było 0 %. Ale te 2 % to też bez szału.
Sama poprawa wyników nie zawsze przekłada się na zdolność do zapłodnienia...
Jeszcze dna plemnika trzeba by zbadać.
Nasienie niestety lubi się zmieniać...raz jest lepiej raz gorzej. Ogólnie niepłodność męska to jeszcze ciężka działka niestety.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem jak było w waszym przypadku ale mąż mojej koleżanki tez miał słabą morfologie. Androlog zalecił witaminy i suplementy. Po 3 miesiącach zdziwienie bo wyniki takie same jak przed kuracja ale okazało się ze najbardziej zainteresowany pił alkohol (okazjonalnie ) jadł byle co a myślał że same suplementy zmienia wszystko. Niestety w takiej sytuacji trzeba się poświęcić, zmienić nawyki żywieniowe, odtawic wszelkie używki i dopiero wtedy obraz jest miarodajny.

[emoji127] 28.10.2017

Potwierdzam że w Artemida to loteria i jeżeli jest problem mały to są szanse. Też genetyczne robiłam na własną ręką a na moją tromboflię lekarz machną ręką ....
Nie rozumiem takich lekarzy... moj dr choc specyficzny to wszystkie wyniki badan ktore robilam na wlasna reke kazal asystentce wklepac w system, oprocz tego mimo ze wszystkie zlecone przez niego badania wyszly ok to i tak dostalam dodatkowe leki bo powiedzial ze szkoda kazdego malucha. Tak samo jesli chodzi o zapladnianie komorek to chyba calkowicie odeszli od klasycznego zaplodnienia bo to strata komorek wg niego i robia tylko icsi, a jak tylko zapytalam o imsi ze wzgl na morfologie 2% to od razu sie zgodzil, embrioglue i AH tez mielismy bo doktorek wychodzi z tego samego zalozenia co ja - nie zaszkodzi a noz pomoze:) i wcale nie czuje ze akurat pod tym wzgledem to jest naciaganie na kase... :)

Nie wiem jak było w waszym przypadku ale mąż mojej koleżanki tez miał słabą morfologie. Androlog zalecił witaminy i suplementy. Po 3 miesiącach zdziwienie bo wyniki takie same jak przed kuracja ale okazało się ze najbardziej zainteresowany pił alkohol (okazjonalnie ) jadł byle co a myślał że same suplementy zmienia wszystko. Niestety w takiej sytuacji trzeba się poświęcić, zmienić nawyki żywieniowe, odtawic wszelkie używki i dopiero wtedy obraz jest miarodajny.

[emoji127] 28.10.2017
Anetka dzis najwieksze kciuki za Piotrusia! :) o ktorej macie usg?:)

Dokladnie. Ja sama musialam sie prosic o clexan ktory przeciez nie jest potrzebny. A przy podwujnej mutacji c mthfr w kazdej innej kkinice jest standardem. Cale szczescie mialam karte z zaleceniem clexanu od hematologa

Nie rozumiem takich lekarzy... moj dr choc specyficzny to wszystkie wyniki badan ktore robilam na wlasna reke kazal asystentce wklepac w system, oprocz tego mimo ze wszystkie zlecone przez niego badania wyszly ok to i tak dostalam dodatkowe leki bo powiedzial ze szkoda kazdego malucha. Tak samo jesli chodzi o zapladnianie komorek to chyba calkowicie odeszli od klasycznego zaplodnienia bo to strata komorek wg niego i robia tylko icsi, a jak tylko zapytalam o imsi ze wzgl na morfologie 2% to od razu sie zgodzil, embrioglue i AH tez mielismy bo doktorek wychodzi z tego samego zalozenia co ja - nie zaszkodzi a noz pomoze:) i wcale nie czuje ze akurat pod tym wzgledem to jest naciaganie na kase... :)
Dokladnie przy takich sumach za ivf 500 czy 1000 w ta czy w tamta jesli cos moze zwiekszyc skutecznosc nie robi wiekszej roznicy

reklama
Kochane mam 4 amp menopuru 75 wazne do konca wrzesnia. Niestety nie udalo mi sie ich wymienic na ampulki z dluzsza data Wiec oddam w dobre rece jesli ktos chetny :)

Oczywiscie przypominam sie ze odkupie nadwyzki menopuru od dobrych duszyczek :)

Do góry