reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Spokojnie, jak Cię dobrze wystymulują to może nie będzie szału w ilość (u mnie było 6, 4 przetrwały) ale będzie na pewno dobrze...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
No tylko właśnie tu dziewczyny piszą, że dr M im coś w stymulacji zrąbał.. dlatego się przestraszyłam. Ale cóż. Trzeba próbować.
A ja AMH mam jeszcze niezbyt wysokie bo 1,8...

Jakim protokołem się wtedy idzie? Z niskim AMH ale równocześnie z endometriozą?

reklama
Hej dziewczynki.Ja w tym cyklu mam nadzieje przystepuje do crio na naturalnym cyklu.Dzis przykleilam plastry z estradiolem i czekam na.@.W pierwszy dzien cyklu mam dzwonic do szpitala i ustalic spotkanie monitorujące.Tu pytanie do dziewczyn co podchodzily na naturalnym..w ktorym dniu cyklu mialyscie pierwsze usg?
Super goffa!!!

Ja miałam crio, więc nie pomogę :)

No tak bez zastrzykow tak mi powiedzieli.Ja jestem we Francji wiec tu moze inaczej
Jejku teraz zglupialam bylam na wizycie bez tlumacza i teraz sama nie wiem
3dni przed spodziewanym @ mam przykleic plastry z estradiolem.Pani doktor powiedziala ze bedzie bez zastrzykow wiec stwierdzilam ze to bedzie na naturalnym bo przeciez na sztucznym robi sie zastrzyk na pekniecie pęcherzyków tak?

No tak bez zastrzykow tak mi powiedzieli.Ja jestem we Francji wiec tu moze inaczej
nie wiem i nie bede sie spierac ,bo co kraj to obyczaj natomiast ze strony med.nie widze w tym sensu.To jest moj problem;)tymbardziej brania plastrow
Hej dziewczynki.Ja w tym cyklu mam nadzieje przystepuje do crio na naturalnym cyklu.Dzis przykleilam plastry z estradiolem i czekam na.@.W pierwszy dzien cyklu mam dzwonic do szpitala i ustalic spotkanie monitorujące.Tu pytanie do dziewczyn co podchodzily na naturalnym..w ktorym dniu cyklu mialyscie pierwsze usg?
pomiedzy 9a11dniem

3dni przed spodziewanym @ mam przykleic plastry z estradiolem.Pani doktor powiedziala ze bedzie bez zastrzykow wiec stwierdzilam ze to bedzie na naturalnym bo przeciez na sztucznym robi sie zastrzyk na pekniecie pęcherzyków tak?
Hmm.. goffa a dobrze znasz jezyk, skoro piszesz, ze wiz byla bez tlumacza... skoro cykl ma byc bez ovitrellu to i bez owulacji.. ja na sztucznym wlasnie mam plastry z estradiolem i oprocz tego estrofem - to tez estradiol... no i jeszcze dziwne to ze masz je przykleic juz przed @... tego nie mozna na 100% przewidziwc, czy ona na pewno przyjdzie w terminie??? Chyba ze po stymulacji tak czy inaczej masz jak w zegarku... nie zaszkodzi moze przedzwonic i sie jeszcze upewnic...

Pokręciłas [emoji6] sztuczny z estrofem od 2-3 dc bez owulacjia naturalny z ovitrel na pekniecie

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Hmm.. goffa a dobrze znasz jezyk, skoro piszesz, ze wiz byla bez tlumacza... skoro cykl ma byc bez ovitrellu to i bez owulacji.. ja na sztucznym wlasnie mam plastry z estradiolem i oprocz tego estrofem - to tez estradiol... no i jeszcze dziwne to ze masz je przykleic juz przed @... tego nie mozna na 100% przewidziwc, czy ona na pewno przyjdzie w terminie??? Chyba ze po stymulacji tak czy inaczej masz jak w zegarku... nie zaszkodzi moze przedzwonic i sie jeszcze upewnic...
To napewno zrozumialam dobrze bo i tak mam wszystko wypisane krok po kroku.Jak pytalam czy jak przykleje 3 dni przed a okres bedzie szybciej lub pozniej doktorka mowi ze to sie nic nie dzieje.Moim.zdaniem co szpital klinika to inaczej...zalecen sie trzeba trzymac innej rady nie ma :-D

reklama
Gosia ,jesli tak jak piszesz bierzesz plastry i czekasz na okres to w tym cyklu nie przystepujesz do kryo ,tylko w nastepnym.Naturalny cykl to taki w ktorym od poczatku nie bierzesz zadnych hormonow,okolo 9-11 dnia idziesz na USG w celu stwierdzenia jak daleko jestes w temacie owulacji i pecherzyka.Robi sie to po ,zeby wbic sie w odpowiedni termin z transferem.Jesli na pierwszym usg lekarz stwierdzi ze jeszcze za wczesnie po przychodzisz na kolejne za pare dni,Jesli widac ze owulacja juz byla w przeciagu 3-5 dni masz transfer.Moze ci wtedy przepisac progesteron i estradiol .Nie musi bo twoj organizm sam te hormony wydziela.

Cykl sztuczny to taki ,w ktorym pomiedzy 1-3 dc.zaczynasz brac estradiol zeby: zahamowac owulacje (nie ma owulacji,nie ma pecherzyka,nie ma zadnych zasrzykow na pekanie) i na to zeby ladnie uroslo ci endometrium. Od 10 dnia,zaczynasz chodzic na kontrole wzrostu ednometrium. Jak jest juz wystarczajaco wysokie ,lekarz daje ci dodatkowo progesteron na otwarcie okna implantacyjnego.I tak samo umawia sie na transfer ,przewaznie pomiedzy 16 a 19 dniem,ale roznie to bywa.

to sa dwa schematy ktorymi robi sie kryo.Tak to mniej wiecej wyglada,czasami sa dodatkowe leki,wiecej lub mnie usg itp. ciekawi mnie twoja historia,ale moze ma to jakis sens.
I tak jak dziewczyny pisza ,jesli nie pekaja same pecherzyki to wtedy jest zastrzyk na naturalnym.Ja nigdy go nie mialam

Do góry